Hi dames! ik ga nu elke dag door weer en wind op m'n fiets naar het dorp om de boodschappen te halen, straks als de baby er is wil ik dat niet meer natuurlijk. nu hebben we een voorraadkast maar daar staat wat rijst, soep en verder heel veel spullen die daar niet horen. nu willen wij 1x in de maand alle grote dingen kopen, drinken, koffiemelk, wasmiddel, etc maar nu heb ik geen idee hoeveel ik moet kopen? en hoe doen jullie dat om zeg maar niet de de deur uit te hoeven voor avond eten? Hoe denk je dan tijdens het boodschappen doen? Ik weet nu nog niet waar we morgen of volgende week zin in hebben , dus eigenlijk wat is jullie methode? ik wil graag alles op orde hebben maar kan daar wel wat tips en trics bij gebruiken haha. dank alvast!
ik maak dus een weekmenu. Stel dus 7 gerechten samen en kijk op de dag zelf wat handig is of waar we zin in hebben. Maar heb dus wel voor de hele week in huis. Tussendoor nog wel fruit bijhalen en soms verse groenten
Ik heb een weekplanner op de koelkast hangen, waar voor mij en de kinderen per week de afspraken worden opgeschreven. Ook plan ik hier voor de hele week wat we gaan eten. Dit doe ik voordat ik boodschappen doe, zodat ik maar 1x per week om boodschappen hoef. Dit is bij mij pure noodzaak want ik ben alleenstaande moeder van drie kinderen die ook nog doordeweeks elke avond sporten. En zelf werk ik 32 uur p.w.
Ik heb een grote basisvoorraad met bloem, eieren, melk, pasta's, tomatenblokjes, purree, aardappels. Dat soort dingen. In de vriezer altijd een voorraadje vlees en groentes en vleeswaren. Ik kan nu geen maandboodschappen meer doen maar ik maakte een maandmenu met elke week drie dagen voor aanbiedingen of restjes opmaken of ergens eten ofzo. En daarnaast een lijst met alle houdbare dingen die daarvoor nodig zijn + koffie en andere houdbare dingen. Nu maak ik een weekmenu en haal op maandag alle boodschappen in huis incl groente en fruit. Ik maak dan eerst op wat het minst lang houdbaar is. Ik vries dingen in voor later die week.
Zorgen dat je veel voorraad hebt, zodat je diverse maaltijden kan maken. Wij kunnen denk ik wel een week eten voordat ik boodschappen moet doen. Alleen het fruit zou dan wel na een paar dagen op zijn. Gebruik je diepvries: leg daar verschillende soorten vlees en vis in, een paar broden, evt. groenten (vind ik zelf niet zo lekker maar kan wel prima). Dat heb je dan sowieso altijd op voorraad. En in de voorraadkast ja de standaarddingen: natuurlijk veel kruiden, rijst, pasta, bulgur, wraps, mais in blik, tomaten in blik, verschillende soorten olie, bloem, suiker, gist etc etc. Alles wat houdbaar is en je gebruikt bij het eten. De meeste groenten zijn in de groentela prima een week of langer houdbaar. Kaas is sowieso lang houdbaar. En als je bij het boodschappen doet goed op de THT datum let geldt dat ook voor melk, yoghurt, vleeswaren, toetjes en wat je nog meer gebruikt. Ik bedenk gewoon per dag wat we gaan eten en als we dan iets nodig hebben haal ik dat OF die dag of ik maak die dag iets anders en koop hetgeen wat ik nodig heb later.
Ik zorg er voor dat ik altijd 5 menu's kan maken. Verder koop ik altijd veel! Moet je wel de ruimte voor hebben natuurlijk. Ik koop standaard 5 broden en 10 porties vlees. Die gaan natuurlijk in de vriezer. Ik koop 20 kilo aardappelen bij een boer. Die kunnen wij donker en droog bewaren. Dingen die houdbaar zijn koop ik 'groot' in. Thee, pasta, frisdrinken,rijst, diksap, suiker, tomatenpuree, mayo, curry, blik groenten, rijdstwafels etc. Groente en fruit haal ik 1 keer per week. Dan ben ik rond de 30 euro kwijt maar daar kunnen we de hele week mee. Onze koelkast heeft een groentelade waarin ik het met gemak een week kan bewaren.
ik doe de boodschappen 1x per weerk ik kijk meestal in de winkel waar ik zin in heb. bepaalde groenten die in deaanbieding zijn ofzo neem ik mee. ik weet wel ongeveer hoeveel ik nodig heb in een week. en bv een rode kool kan je vrij lang bewaren. dingen als sla gaan bv het eerst op. ook heb ik altijd wel iets van een diepvries of pot groente in huis. gehakt, worst en ander vlees doe ik ook gewoon in de vriezer. en brood ook. pasta en sausen heb ik ook altijd op voorraad, groenten daarvoor koop ik per week. rijst enzo heb ik ook altijd wel. en bv koffiemelk heb ik elke week 3 pakjes van nodig en 2 pakken koffie bv. ik weet gewoon hoeveel we ongeveer gebruiken. houdbare dingen heb ik meestal wel op voorraad
Wij hebben in onze voorraadkast altijd langhoudbare dingen staan zoals rijst, pasta, sauzen,koffie,suiker,frisdrank/andere dranken,blikgroenten voor nood, wcpapier en keukenrollen, snacks,bakspullen en dat soort dingen. Vlees kopen we 1 keer per week en soms slaan we groot in en hoeven we 2 weken geen vlees te halen. Groente en fruit kopen we ook begin van de week, maar soms gaan we nog een keertje terug om verse groente bij de halen.
zorgen voor een (grote) vriezer, zodat je brood, vlees pizza groenten in kunt vriezen. ik koop regelmatig diepvries zakken bloemkoool en bonen, smaakt prima en kun je pakken wanneer en hoeveel je zelf wilt per dag. ook heb ik standaart pakken lasagne, saus, soepen, rijst, pasta op vooraad. ik vind zelf wel veel om voor een maand boodschappen in te slaan, zou denk ik eerder voor 2 weken ofzo gaan want je zal tussendoor toch nog fruit en verse groenten bij moeten halen.
Qua hoeveelheden van wat je in je voorraad wil hebben.. je hebt nog even de tijd voordat de kleine er is.. je zou nu al bv even een maand (of twee) kunnen bijhouden hoeveel toiletpapier, keukenrol, rijst, pasta en dat soort dingen je ongeveer gebruikt in een maand.
we hebben overal ook een voorraad van, op zolder wasmiddelen en waspapier en vaatwastabletten en in de kast hebben we de overige voorraad
en we hebben de vriezer vol met vlees maar ook al eten wat gekookt is , erg makkelijk als we x laat thuis zijn en voor de bso van de oudste waar ze kan eten
Ik doe één keer per week boodschappen, op vrijdag. Ik maak dan een menu tot de donderdag daarop. Het vlees vries ik in, de groenten zijn prima houdbaar, al zorg ik wel dat ik sla en komkommer als eerst op eet. Vleeswaren enzo gaat ook prima voor een week. Eens in de maand boodschappen doen zou ik wel heel lastig vinden hoor. Je moet er dan toch nog op uit voor de verse dingen, dus dan zou ik zeggen, doe gewoon lekker weekboodschappen. Kan je wat beter inschatten hoeveel je nodig hebt, ook ivm visite.
Wij doen in principe 1x per week boodschappen en dan ergens in de week nog wat extra groente en fruit of iets wat we vergeten zijn. De grote dingen kopen we wanneer ze op zijn en wanneer er aanbiedingen zijn.
Voorraadkast staat vol met dingen die lang houdbaar zijn en die we veel eten. En kopen we vaak in grote hoeveelheden bij als ze in de aanbieding zijn. Daarnaast doen ongeveer 1 keer per week grote boodschappen. Dan bedenken we wat we ongeveer willen gaan eten de komende 4 dagen. Dus: vlees/vis, groenten en aardappelen/rijst/pasta. En dan begin ik thuis inderdaad met het opmaken van de dingen die het minst lang houdbaar zijn. Vervolgens doen we in het midden van de week nog even snel boodschappen, om wat verse dingen bij te kopen (vlees, groenten en fruit). Of ik vraag mijn vriend wat dingetjes die ik nog mis mee te nemen als hij onderweg naar huis is. Ik hou er niet zo van om dat soort dingen in te vriezen of te lang in de koelkast te laten liggen. En ik kan ook niet te ver vooruit plannen, we gaan weleens spontaan uit eten en ik vind het dan zonde om eten weg te gooien. Ik wil juist als de baby er is wat vaker met baby en al naar de markt, even een frisse neus halen en lekker verse dingen kopen.
Ik doe elke maand hele grote boodschappen bij Lidl en Deka. Koffie, suikerklontjes, potten, blikken en diepvriesgroenten, vlees, kip en gehakt, grote zak aardappels, macaroni, rijst, broodbeleg, kaas, geraspte kaas, pannenkoekenmix, eieren, dat soort spul... Dan kijk ik elke week wat er vers in de aanbieding is en waar ik dan heen ga. Melk is bij Lidl lekkerder en goedkoper, en langer houdbaar dus meestal probeer ik daar 10 pakken mee te nemen. Wij hebben in de vriezer altijd kipfilet, gehakt en ander (aanbiedings)vlees. Ik haal meteen 3 broden per week. Heb altijd patat en frituurspul liggen en standaard tomatensaus en smac voor pasta in huis. Ook snoepjes voor de hond en kat enzo hebben we altijd in huis. Ik heb gewoon eerst eens een maandje bijgehouden wat we aten en dronken en verbruikten, zo heb ik een standaard voorraad lijstje gemaakt! Voordeel is ook dat ik nu eigenlijk toe zou kunnen met 300,00 per maand, vaak wordt het toch wel iets meer in de weekenden maar het zou niet hoeven.
Wij eten trouwens wel begin vd maand veel vers en naarmate de maand vordert wat meer potten enzo. Maar goed, we hebben wel altijd eten in huis als t geld bijna op is en je wordt hartstikke creatief!