Ik wil graag een spaarrekening openen voor mijn dochter waar mijn ex niet bij kan, maar volgens mijn bank is dit niet mogelijk omdat hij ook wettelijk ouder is. Hoe hebben jullie dit geregeld? Het is toch van de zotte dat je zelf geld spaart voor je kind en je ex bij dat geld kan? Ik dacht dus dan maar bij een andere bank maar daar is het hetzelfde zegt mijn bank. Zodra ik daar een rekening voor haar open krijgt mijn ex er bericht van wordt er gezegd.
Dan moet je een "inzake" rekening op je eigen naam openen. Hebben wij toentertijd ook gedaan voor bonusdochter. Spaarrekening op naam van partner-inzake *naamkind* Zodra je kind 18 is (of 21 wanneer je dat beter vindt) dan laat je de rekening omzetten op de naam van je kind.
Hoi, Mijn vriend heeft geen gezag maar omdat hij toendertijd ook geen spaarrekening voor zijn dochter wilde samen met zijn ex heeft hij een eigen spaarrekening geopend voor zijn dochter. Hij moest de vraag beantwoorden of hij gezag heeft en heeft ja aangekruisd. Rekening is geopend en bestaat in inmiddels al een x aantal jaar. Nooit wat over gehoord. Dit was bij de ING.
Ik weet niet of je toevallig bij de ING zit? Ik heb hier een spaarrekening met doelsparen. Ik kan mijn eigen spaarrekening dus indelen in verschillende "vakjes". Zo kan je dan ook een "vakje" voor je dochter maken.
Maar als ex er achter komt en "kwaad" zou willen dan kan zij gewoon over de rekening beschikken wanneer deze op naam van zijn dochter staat
Wij hebben een rekening bij moneyou waarvan er 1 op naam van onze dochter staat. Maar de rekening officieel staat op onze naam. Beetje hetzelfde idee als doelsparen.
Naast het gene wat boven al gezegd is, moeten jullie dan ook allebei het saldo van de spaarrekening van het kind opgeven bij de aangifte inkomsten belasting. Althans, als je totaal spaargeld boven een bepaald bedrag uit komt. Mijn ex en ik hebben allebei een spaarrekening voor dochter, maar om deze redenen allebei op onze eigen naam. Ik heb echt geen zin om belasting te gaan betalen omdat hij veel spaargeld heeft
Meen je niet wist ik helemaal niet! Nooit over nagedacht. Gelukkig is de verstandhouding nu goed haha
ja dat is dus het probleem. Ookal is het mijn geld wat ik erop stort, omdat het dan op zijn dochters naam zou staan heeft hij er evenveel over te zeggen en kan hij het er dus afhalen als hij kwaad wil. ik ga idd maar informeren voor zo'n inzake rekening of anders een gewone rekening openen op mijn eigen naam waar ik voor haar op spaar
Ik zou het ook simpel houden en gewoon een extra (spaar)rekening openen onder je eigen naam. Wanneer jij haar klaar acht - op haar 16de, 18de, 21ste, 25ste desnoods zet je dat geld over naar haar en doek je de rekening op. Tenzij je het voor haar 18de doet, heeft je ex zo niets te zeggen. Als hij zelf wil sparen voor haar, is dat niet verboden . Mijn ouders zijn niet gescheiden en ze hebben het grootste deel van ons spaargeld ook "bijgehouden" tot ons 21ste. Stond op hun rekening en wij konden er dus niet aan. We hadden een klein deel spaargeld op onze eigen rekening waar we onze zin mee deden.
Als je op je eigen naam spaart, kun je niet zomaar het hele bedrag aan je kind geven wanneer deze volwassen is. Je mag iets meer dan 5000 euro per jaar belastingvrij aan je kind schenken, over grotere bedragen moet belasting betaald worden.
Je hebt een eenmalige vrijstelling die veel hoger is: 25.322. Als het geld gebruikt wordt voor studie of voor een woning is het zelfs bijna het dubbele. Geen probleem dus. Nog los daarvan, kun je bijvoorbeeld het studiegeld rechtstreeks betalen aan de instelling, of de huur van je kind van een kamer, en dan kun je daarnaast ook nog ruim 5000 euro per jaar belastingvrij schenken.
Ja, dat weet ik wel, maar die extra vrijstelling is maar eenmalig, en die is dan op, maar natuurlijk heb je gelijk. Het was ook meer als reactie op de mensen die zeiden dat ze de rekening dan gewoon over konden schrijven naar de kinderen, als er meer op staat dan die 25000 (of wat de vrijstelling tegen die tijd dan ook is) dan kan dat natuurlijk niet zomaar. Het bedrag over de jaren heen naar je kinderen overschrijven als ze 16 of 18 zijn of het studiegeld betalen, is misschien zowiezo verstandiger . Ik weet ook helemaal niet hoeveel geld ts wil/kan sparen, dus ik weet niet of het bedrag boven of onder de 25000 zal uitkomen.
Ik werk bij een bank en het kan wel. Een kind moet een wettelijk vertegenwoordiger" hebben, en dat moet een ouder (of voogd) zijn. Maar dit hoeft dus niet beide ouders te zijn.
Nou een notaris heeft mij laatst nog verteld dat hij er echt wel aan kan komen hoor. Mijn ouders gaan nu een huis kopen en daar zou hij zelfs nog recht op hebben stel dat ik overlijd en mijn ouders. En mijn zoon is minderjarig gaat het naar hem voor een groot deel bsurt heh
Ho wacht nu sla je drie stappen over Wanneer jij en je ouders overlijden is je zoon erfgenaam. In geval van minderjarigheid zal er iemand worden aangewezen die de erfenis beheert. In veel gevallen zal dat dan idd de vader zijn. de vader zal regelmatig moeten laten zien bij de rechter wat hij met de erfenis heeft gedaan, hoe hij die heeft beheerd. Het is dus niet zo dat je ex zich dan de gehele erfenis mag toe-eigenen Wanneer je dat niet wilt, dan zal jij in een testament moeten laten vastleggen wie de erfenis moet gaan beheren. Wij hebben dit toentertijd laten vastleggen dat niet de moeder van bonusdochter de erfenis kon beheren, maar de oudste zus van mijn partner.
Nee! zoals hier onder beschreven wordt met erfrecht kan het er ooit van komen maar dan alsnog beheert hij het voor zijn kind en mag dit niet aan een nieuwe auto voor zichzelf uitgeven. ik werk overigens bij de regiobank!