Niet onverbeterlijk.Gewoon hoe het is. En ook gewoon antwoord op de vraag. Je geeft er een toon aan die niet klopt. Als je borstvoeding geeft, krijgt je kindje op die manier zuivel naar binnen. En is een toetje van koemelk dus niet nodig. Natuurlijk kan je wel iets geven,maar het hoeft niet. Ik gaf af en toe wat volle yoghurt. Maar meestal ook gewoon borst, als laatste voeding.
Ik weet niet beter, en dan went het moeilijk af. Zoals nu we fruit eten, dan zeker wel 2x per week toetje of ijs hoor! (weekend).
Tot een jaar kreeg zoon meestal fruit na het eten of gewoon niets ivm KMA maar nu hij daar overheen is eet hij gewoon met ons mee; meestal (biologische) vanilleyoghurt of vanillevla.
Hier kreeg ze de borst en later volle Griekse yoghurt. Iets anders eten we niet, eigenlijk. Ja, nu af en toe een roomijsje, dat vindt ze heerlijk en ik ook Toetjes direct na het eten deed ik bij mijn ouders thuis ook. Ze hebben daar ook een heel assortiment aan vla, verschillende yoghurts, etc. Ik dacht ook dat ik het nooit af zou leren maar nu vind ik het niet eens meer lekker. We eten zelf dus geen toetje, maar later bij de thee regelmatig een stukje taart, cake, of chocola. Dat voelt dan echt als dessert. Shakes, hier in België is dat veel minder, merk ik ook. Er is niet alleen minder keus in het zuivelschap, ik denk dat mensen hier gewoon veel minder zuivel direct na het eten eten...
Oh dat is heel makkelijk hoor en de smaak is echt goddelijk en puur. M'n moeder maakt het elke week voor me. Je koopt bij de boer 2 liter verse melk (minder mag natuurlijk ook), kookt dat heel goed en laat het dan afkoelen tot het warm/lauw is, dan doe je daar een eetlepel yoghurt bij en roert dat er heel goed rechtsdraaiend in. Dan de deksel op de pan en het liefst 24 uur laten rusten in een dikke deken. Veel beter dan die kant en klare yoghurt uit de winkel. Wist je trouwens dat yoghurt een turkse uitvinding is? Sorry, las je berichtje nu pas
Misschien een stomme vraag hoor maar waarom rechtsdraaiend? Wat gebeurd er als je linksom draait? Kan me voorstellen dat het niet goed gaat als je beide kanten afgewisseld maar verder?
Nee wist ik niet! Mijn man kookt graag en wilde altijd al eens zelf yoghurt maken. Dit gaan we binnenkort eens proberen
Maar wikkel je dan de pan in een deken? Dat is me niet helemaal duidelijk. En hoe lang is dat houdbaar? Lijkt mij leuk om eens te proberen. In zo'n leuk glazen wekpot doen ofzo en dan vers fruit op de bodem, kan dat gewoon? Dat je, je eigen boeren yoghurt met vruchten maakt?
Ja de pan wikkel je in een deken. De yoghurt is dan zo'n week houdbaar geloof ik (ik doe er altijd 5 dagen over) Zo doe ik het ook altijd! Met diepvriesgroente op de bodem en nu het seizoen ervoor is koop ik verse blauwe bessen en maak daar m'n eigen vruchten yoghurt van. Die roomlaag bovenop, als de yoghurt 'klaar' is, is trouwens goddelijk.
Lekker!!!!!! Hoeveel potten maak je daarmee? Ga ik mijn eigen yoghurt fabriek starten En welke yoghurt gebruik je?