In een gesprek met collega's kwam ik erachter sommigen savonds na het werk niet verder komen dan een tosti maken of een ei bakken voor hun gezin. Nu vind ik een tosti zelf niet echt een avondmaaltijd. Ik probeer wel altijd nog een echte maaltijd op tafel te krijgen, ookal is het al heel laat en ben ik doodmoe en wordt het toch niet opgegeten door mijn oudste die niks lust Dus misschien leg ik de lat wel veel te hoog.. zit half Nederland aan de tosti savonds en sta ik een beetje alleen te zwoegen! Hoeveel moeite doen jullie om te koken doordeweeks?
99% van de tijd wel. Of ik zorg ervoor dat ik iets uit de vriezer kan eten wat ik eerder zelfgemaakt heb.
Ja, ik kook bijna altijd doordeweeks, Af en toe eten we een hapje bij Ikea of maak ik iets simpels als pannenkoeken, maar zoveel werk vind ik het meestal niet, het zit gewoon in mijn systeem. Daarnaast wil ik ook dat mijn kinderen goed en gevarieerd eten.
Ik kook elke dag... Ook als we als we om 18.00 uur naar sport moeten 2 keer per week...en als we laat thuis zijn... Gewoon goed plannen Maar ik maak ook soms weleens een uitsmijter met veel groente en zelfgemaakte soep ( al eerder gemaakt en uit de vriezer) erbij. Dat vind ik ook goed door kunnen gaan voor een maaltijd.
Ja hoor. In principe eten we 5x in de week een volledige warme maaltijd. Kan dan best zijn dat de pasta saus uit de vriezer komt ofzo. 1x eten we friet/pannenkoeken/pizza en 1x eten we een broodje met soep. Of tosti. Of of of. Meestal is dit in t weekend.
Wij eten wel eens een tosti of gebakken ei als avondeten, maar ik denk dat dit maar 1x per 2 maanden voor komt ofzo..
We koken over het algemeen wel ... maar ongeveer 6x per maand halen we wat omdat we laat zijn of makkelijk willen doen. Meestal op zaterdag een makkelijk soepje met salade maar de rest is het een "normale" maaltijd.
Ik kook tegenwoordig s'middags,wanneer ik thuis kom van mn ochtend werk, en dan eten rond 15:00 en dan om 17:00 weer de deur uit om te gaan werken zodat ik dat s'avonds niet hoef te doen want kom om 19:30thuis en dan heb ik geen zin meer/tijd om te koken dus dan wordt het s'avond gewoon een broodje of een soepje ofzo En heb ooit eens begrepen dat het beter is in de middag al warm te eten omdat je lichaam het dan beter verteert aangezien je dan nog actief bent en s'avond dat vaak niet het geval is omdat je sneller op de bank gaat hangen waardoor je spijsvertering vertraagd..
hmm ik wilde een poll toevoegen, maar er ging iets mis.. Ik wilde eigenlijk de volgende opties toevoegen ik maak regelmatig.... 1. ei of tosti als avondeten 2. een kant-en-klare maaltijd uit de magnetron 3. een afhaalmaaltijd 4. een opgewarmde maaltijd van de dag ervoor 5. een simpele snelle maaltijd bv wokken of pasta 6. ik kook gewoon uitgebreid en neem alle tijd Er zijn meerdere antwoorden mogelijk
Als ik een drukke stressvolle dag heb gehad op het werk en ik eet die avond alleen met de kinderen, dan wordt het vaak een soepje met tosti of broodje met smeersels of bezorgmaaltijd (toko, sushi, bezorgbeer, pasta, pizza, Surinaamse broodjes of wat dan ook). Dan heb ik echt geen zin meer in uitgebreid koken. Als we met z'n allen eten, dan kookt doordeweeks vaak mijn man (als eerste thuis met de kids) en in het weekend kook ik.
Wij koken wel. Wat ik ook veel doe is bijv in het weekend extra veel nasi of macaroni oid maken en dan in porties invriezen. Een tosti of panini ofzo kunnen we ook wel eens een keer eten, maar dan eten we er wel soep bij. Zelfgemaakte uit de vriezer en als we dat een keer niet hebben, trekken we een blik soep open.
Ik kook de dagen voordat ik moet werken voor 2 dagen. Dus dan staat alles klaar en kan het zo de magnetron in. Wij komen ongeveer 18.15 thuis en m'n kinderen hebben dan gewoon onwijs trek en daarbij zijn ze na een dag kdv zo moe dat ze om 19.00 al naar bed willen. Het gebeurt wel eens dat ik een blik soep opentrek of een broodje smeer voor ze maar ze eten 's middags warm op het kdv dus dan vind ik dat niet zo een ramp
Sowieso 5van de 7 dagen knap. Bij haast denk zwemles nog wel eens makkelijk. Tosti / soep of pizza ( soms bij opa en oma, worden dan ook nog besteld en komen een kwartier nadat we binnenlopen �� , komen dan 18.00 binnen ) . Soms ook wel een aardpuree, vissticks, pot groente. Maar vaker gewoon een volledige maaltijd. Pasta wraps, wok gerechten, oven gerechten maak ik 19 van de 20 x volledig vers. Het is wel zo dat als ik ook werk mijn man meestal kookt of ik zorg dat er een bereidde maaltijd in de vriezer zit, maar dat heeft meer met mijn fysiek te maken en dat hij het dan dus beter aankan.
Wij koken elke dag door de weeks en op zondag. Als ik tot laat vergadering heb dan kookt mijn man en kan ik meteen aanschuiven maar we vinden het beide belangrijk om gewoon te koken. Zaterdag is het vaak makkelijk (patat of iets anders)
In principe kook ik elke avond.. het wil af en toe wel eens voor komen dat we een patatje eten of chinees halen. We eten sinds dat ons zoontje er is nooit een toste of een gebakken ei als avondeten.. We zorgen altijd dat er wel echt een maaltijd is, is het niet voor ons dan wel voor hem
Een ei is niet iets makkelijks natuurlijk en kan heel goed als vleesvervanger...vind ik niet hetzelfde als een tosti
Maar alleen maar een gebakken ei op brood bedoel ik... Gepocheerd ei met gegrilde asperges valt er niet onder