Sinds een tijdje ben ik aan het juicen geslagen. Ik heb gebruik een snelle juicer omdat die al bij mn keukenmachine zat (Philips). Maar nu er in de winter minder verse groente verkrijgbaar zijn ben ik een beetje zoekende weer nu. Ik juicte bijv graag broccoli, maar die is nu echt duuuur. Ik heb boerenkool geprobeerd, maar die snippertjes is bijna geen sap uit te krijgen. En hele boerenkolen zie ik nergens... Groen kool en savooien kool heb ik ook geprobeerd maar daar werd ik echt misselijk van en dat lijkt me ook weer niet de bedoeling. Ik kan moeilijk een hele winter spinazie blijven juicen. Dussss. Wie heeft er ideeën? Mag verder ook gewoon over andere juice zaken gaan hoor. Ben benieuwd hoe iedereen het aanpakt.
Wij gebruiken nu drie weken een sapcentrifuge, heerlijk! Wij gooien er vanalles in. Ijsbergsla komt aardig wat sap van, en andijvie ook. Een tip is om het groentepulp er nog een keer door heen te halen. Verder doen we er bijvoorbeeld door: bleekselderij, wortel, paksoi, biet, bloemkool of.broccoli. Met fruit maken we het sapje lekker zoet, meestal sinaasappel, appel en een halve citroen. Het bevalt ons echt super goed, elke dag een sapje.
Komkommer is ook lekker. Ik dacht dat het weinig smaak gaf maar maakt alles heelijk fris. Andijvie heb ik nog niet geprobeerd, is dat lekker?
Hier ook bietjes selderij komkommer rucola wortel en andijvie. Lekker is anders. Kan er maar niet aan wennen....
Hier een regelmatige gebruiker van de sapcentrifuge. Zelfs aardappel, asperges, wortel en spinazie doe ik er wel eens in... Ik heb een boekje met recepten gehaald bij de boekenvoordeel, jaren geleden en maak daar nog vaak recepten uit. Ik ga nu boodschappen doen en zal later een paar recepten opzoeken. BV. appel, spinazie en wortel is heerlijk, bij appel kan eigenlijk alles wel.
Ik vind het zonder fruit ook niet te doen hoor. We hadden laatst 1, ging bijna over mijn nek 😂 Citroen en appel geeft een heerlijke frisse smaak. Gebruik je gewone aardappelen, of zoete, Kanarie?
Het is niet alleen de smaak... De geur vind ik het ergste haha. En sommige texturen, dan leng ik het aan met water, niet de bedoeling eigenlijk want dat is niet het idee van juicen. Geef mij maar 400 gr gestoomde groenten op mijn bord. Ik hoop dat ik ooit ga wennen aan uitgeperste groenten.
Hahaha ja, het is wel wennen! Ik vind het moeilijk elke dag voldoende groentes te eten, dus voor mij is het ideaal.
Zoete aardappel, maar deze wordt het best met een andere groente. 4 appels-1/2 bietje druiven 6 wortels-1/2 komkommer 1 appel-2 wortels-1 stengel selderij- kopje spinazie 1/2 bietje-2 wortels- 2 stengels selderij 1/2 kopje spinazie- 1 appel- 4 asperges- 2 wortels- 2 selderijstengels 6 asperges- 4 wortels- 2 selderijstengels 8 wortels- 2 selderijstengels- 1/2 bietje- 1/2 komkommer- 1/2 zoete aardappel 6 wortels- 6 stengels- 1/4 rode paprika- 2 tomaten Enz. enz. enz
PenK, wij hebben een Philips, super ding. Is ook heel goed schoon te maken, wat ik wel belangrijk vond. Ga ik ook eens proberen Kanarie, zoeten aardappel. Verder proberen wij eigenlijk vanalles bij elkaar..
Aardappel lijkt me wel erg vullend erin. Ik probeer vooral om groene sapjes te maken. Heeft iemand wel eens van die poeders gebruikt? Tarwegras etc. Ik zag laatst ook broccoli poeder etc, maar daar kunnen toch niet veel vitaminen meer in zitten?
Ik vind het wel lekker een appeltje of peer erbij. Maar meestal doe ik alleen groenten. Als ik wat zoet smaakje wil doe ik bietjes of wortel. Verder gebruik ik veel bleekselderij, komkommer, spinazie (van die zakken verse gewassen spinazie, verassend lekker). Ik heb ook een keer een stukje gember erbij gedaan...WOW . Dat is echt scherp. Goed voor een verstopte neus zeg maar.... Ik probeer het trouwens een beetje om de dag te doen. De ene dag een groentesapje, de andere dag een smoothie met blueberries, frambozen, aardbeien of avocado, mango, guave, kokosnoot, papaja etc en evt schepje superfood (hennepzaadjes, goji bessen).
Oh gember scherp ja? We hebben het liggen, maar nog niet geprobeerd. Wij drinken elke dag een sapje als lunch, met een broodje en wat kwark. En sinds we dit doen voelen we ons fitter, en is onze huid echt gezonder! Alhoewel het sporten ook meehelpt natuurlijk
Ik zoek een blender die geen stukjes meer overlaat... Bestaat dat?! Bijv de stukjes/velletjes in jus d'orange...ik kan er gewoon niet tegen.... Bij spinazie gaat t nog, maar boerenkool blijft ook zo qua structuur. De smaak is prima, maar die stukjes...