Inderdaad rauw vlees en rauwe vis, geef ik zelf nog niet (eten we zelf ook niet eigenlijk, maar goed).
Alles wat rauw is mag ze niet onder de vier jaar. Dus geen biefstuk rare of medium, varkenshaas rosé, haring, filet american etc.... Vier jaar is natuurlijk niet heilig, het ene kindje is het andere niet qua bouw en weerstand, maar dat is wel wat ik ongeveer aan ga houden. Voorkom een voedselinfectie bij je dreumes of peuter Voedingscentrum: Jonge kinderen hebben een minder goede weerstand. Daardoor kunnen ze sneller een voedselinfectie krijgen. Sommige producten maakt ze eerder ziek, doordat er bepaalde bacteriën in kunnen zitten. Goed verhitten doodt ziekmakende bacteriën. Geef de volgende producten daarom niet aan je kind: Rauw vlees, zoals filet américain, ossenworst, carpaccio of niet-doorbakken tartaar. Rauwe schaal- en schelpdieren en rauwe of voorverpakte gerookte vis. Rauwe eieren. Denk ook aan producten die rauw ei bevatten, zoals zelfgemaakte tiramisu. En bak je samen cake of koekjes? Bedenk dat het deeg voordat het gebakken is ook rauwe eieren bevat. Als deze producten goed doorbakken of gekookt zijn, kun je ze wel aan je kind geven. Daarnaast is het extra belangrijk dat je hygiënisch werkt en (restjes) eten niet te lang in de koelkast bewaart. Gebruik daarvoor de tips van de kaart 5x Veilig eten.
nooit geweten dat haring niet mocht! Adi, bedoel je rauw ei of gewoon zacht/hard gekookt en/of gebakken?!
Zouden kinderen er aan kunnen overlijden bijv? Ik lees dat ze bij (veel) filet americain een parasiet kunnen krijgen. Maar er zijn div sites waarvan de een zegt dat ze er aan kunnen overlijden en de ander zegt dat ze binnen 4 weken weer beter zijn....
Ik heb geen idee, maar ik ga het niet eens uitproberen of het zo is.... Vind vier weken ziek toch ook behoorlijk erg!
Rauw ei zo ik nooit aan jonge kinderen geven. Chcomouse kan je ook met poeder maken en melk of water. Als volwassene kan je al heel ziek worden van een salmonella bacterie laat staan een peuter. Ik geef nu nog niks rauw idd.
Haring mag niet? Laat het mijn dochter maar niet horen, ze is er dol op en eet het iedere week met veel plezier en lekkere trek al vanaf dat zij 6 maanden is trouwens. Op cb nooit commentaar op gehad moesten ze hard lachen om haar haringliefde. Mijn zoon heeft dit trouwens ook maar wel later pas ontstaan, tevens is hij dol op filet american, maar enkel een keer met een verjaardag heb ik dat in huis dan krijgt die er een toostje mee. Cakebeslag is ook enkel de mixer aflikken en dan 1 natuurlijk. en gelukkig ook niet dagelijks.
Ik zie het al haring valt niet onder de rauwe vis, pfff kan ze gelukkig door blijven smullen, was al bang voor ruzie Dat het bij het consumeren ervan zou gaan om het nuttigen van een rauwe haring is onjuist. Voordat de haring de consument heeft bereikt heeft ze namelijk na het bovengenoemde kaken door een wisselwerking tussen het door de behandelaar toegevoegde zout en de door de haring zelf geproduceerde enzymen een rijpingsproces doorgemaakt. Hierdoor is het begrip 'rauw' niet meer van toepassing. Een enkele maal wordt de haring werkelijk rauw gegeten maar dan betreft het een inkoper die de haring rechtstreeks uit zee, ongekaakt en nog niet geveild, ten dele nuttigt en haar daardoor toetst op kwaliteit.
Ligt eraan of je m zelf maakt of niet, want gekocht vanuit de supermarkt is alles bewerkt en is het rauwe niet meer echt rauw
Kinderen zeker geen rauw ei. Van salmonella kunnen ze letterlijk doodziek worden. Lijkt me belangrijker dan een bakje chocolademousse. Overigens kun je van alleen slagroom en chocolade ook prima mousse maken.
Haring is niet rauw vis mag gerust gegeten worden. Ik zou zelf kind niet geven gewoon niet verse producten zoals mijzelf dus ook niet. Ik ga in toetje alleen verse bio eiren gebruiken mocht dat rauw moeten zijn en haring alleen van de visboer etc. Naast dat geen file american en geen sushi bijvoorbeeld. Gewoon eigenlijk zoals je zwanger bent Ik eet zelf ook niet snel gauw rauw dingen of voorverpakte gerookte als salmonella inzit dan wordt je ziek kind of zwangere of volwassene. Je gaat naar ziek zijn of overlijd ook optie laat staan dat het kind kan zijn. Toch paar jaar geleden zalm was uit de winkels omdat er salmonella besmet was. Im die reden koop ik zalm of andere vis wat ik gerookt of rauw wil eten alleen bij simonis. Kans bestaat altijd maar ik minder dat kans.
En sushi dan? oudste is er dol op! (al sinds jong af aan), jongste hoeft het niet, die heeft liever iets dat gebakken is
Dus kwaliteit gaat voor de gezondheid van je kind? Lekker belangrijk wat lekkerder is zou ik denken. Dan maar karton eten als het beter is voor de gezondheid.