Jezus. Je hoeft niet meteen op je paard te springen. Ik heb er gewoon nooit over nagedacht dat rauw ei niet zou mogen. En ik maak enkel chocomousse zoals het hoort. Dus voortaan geen chocomousse meer. Ik ken er eentje die niet blij gaat zijn
Koken jullie met alcohol? Ik weet dat nooit zo goed. De alcohol verdampt voor het grootste deel bij het koken, maar er blijft altijd iets van alcohol achter. Tot nu toe heb ik het haar nog niet voorgeschoteld, maar ik heb zo'n trek in Boeuf Bourguignon, of coq au vin of een echte goede bolognesesaus...
Ik kook zonder alcohol daar heb ik geen ervaring mee dus. Ze eten wat ze lekker vinden. En proeven zo ongeveer alles. Al die regels.
Wij gebruiken uberhaupt geen alcohol maar ik zou er niet mee gaan koken als je het aan je kind ook gaat geven. Want er blijft een aanzienlijk deel alcohol achter. Ik proef(de) het ook altijd meteen als ergens alcohol doorzit, dat zegt wel genoeg.
Een groot deel verdampt naturlijk maar niet alles, maar is het dan de alcohol wat je proeft als in percentage of de smaak? Denk namelijk het laatste zeker als zoals jij het nooit gebruikt, het perecentage is niet helemaal weg maar wel nihil, desondanks gebruik ik het niet in de keuken. Eigenlijk nog nooit gedaan, ow ja enkel bij de stoofperen maar die lusten de kids niet.
Ja het blijft wel echt achter . Heb het een keer opgezocht voor iemand die haar 11 maanden oude zoontje risotto met wijn voorzette. Die vond het risico overigens 'verwaarloosbaar'. Alcohol | Voedingscentrum
Als (en dat gebeurt, uhm, eens per jaar?) ik kook met alcohol dan zou mijn dochter dat absoluut niet mogen! Wij eten regelmatig gekookte mosselen en met bruin bier is dat best lekker, maar san zou zij dat niet mogen enenals stoofpeertjes, gemaakt met rode wijn? absoluut niet. En het zal idd best verwaarloisbaar zijn, maar alsnog krijgt ze het niet! Geven ze/jullie kinderen dan ook een blikje Shandy?
Ik zou mijn kind nooit iets met alcohol erin geven. Dat blijft wel inzitten of je dat kookt of niet. Is toch erg dom te denken dat het totaal verdampt? Er blijft altijd wat achter. Is net zoals dus ook tijdens zwangerschap roken of af en tie wijntje slokje nemen want dat is heel weinig etc? Is op zijn minst gewoon niet nadenken wat je doet. Ik ken wel mensen die dat doen, of die rookte tijdens zwanger zijn etc maar dat is echt niet mijn "folk". Ok iets per ongeluk geven of nemen maar bewust doen nee dat past niet in mijn hersens dat het kan. Is echt zo veel onderzoek na en met jaren word steeds meer en meer dingen verboden niet omdat het voor de lol is maar omdat mensen worden steeds ouder en op langere termijn is bekender wat dat kan met je doen: hersensontwikkeling, gedrag, iq etc. Wat ik nog dacht: kind geef ik geen thee met theïne of koffie.
Dan maak je voor haar toch een pannetje zonder de alcohol? Ik zou met alcohol niet aan mijn kinderen geven.
Precies ik kook hier ook war voor ons en als ik niet wil dat ze een ingrediënt krijgt (bijv pittige saus, kant klare of chili of soyasaus) dan kook ik in aparte pannetje hetzelfde zonder datgene. Kleine moeite voor je kind toch?
Oops, ik heb hier eerlijk gezegd nooit over nagedacht. ... Enkel over geen alcohol, ik wilde namelijk ook "echte" bolagnese saus maken. Zou dat ook met alcohol vrije wijn kunnen? Gelukkig maar dat wij niet vaak rauw vlees of vis eten en dat zoonlief het zo toch niet eet Maar een zachtgekookt eitje wel...
Het gaat om dat ei niet vers is. Stel koop je en ligt nog week in koelkast en dan eet je zacht gekookt kan eiwit bedorven zijn. Kind of volwassene is beide beter niet eten. Als het verse ei is kan je ook ruw in principe eten bij wens enkel is dat via supermarkt weer je niet of dat daadwerkelijk net geplukt zeg maar. Maar bij de boer etc moet goed zitten.
Ik doe het nu met een flinke scheut rode wijn azijn of balsamico. Smaak is iets anders, maar ook lekker. Alcoholvrije wijn weet ik niet. Ik heb daar wel eens een stoofschotel met kip en ketjap (zwartzuur) mee gemaakt en dat was lekker. Maar ik denk dat de ketjap veel maskeerde. Maar goed, de coq au vin moet nog een paar jaar wachten... Of voor dochterlief iets anders maken...
Ik vind dat er wel heel paniekerig wordt gedaan over wat alcohol in het eten. Als je een Bolognese saus maakt, gaat er ongeveer 300 ml wijn in voor 6 porties saus ( en dat is heel ruim genomen), dat is dus 50 ml per persoon. Wijn heeft een alcoholpercentage van +/- 15 procent. Dan kom je dus op 7,5 ml alcohol per portie. In twee uur sudderen verdampt 75 % (of meer) van de alcohol. dan blijft er 1,9 ml alcohol over per volwassen portie. Een peuter eet ongeveer de helft, dat is nog geen ml alcohol. In rijp fruit of sap dat een dag of twee openstaat zit meer alcohol, geef je dat dan ook niet? Ik geef mijn kleuters en dreumes echt geen glas alcohol, maar ik doe niet zo panisch over een scheut wijn in een suddergerecht.
Nee het gaat om salmonella dat in een ei kan zitten. Of een ei bedorven is kan je testen en als het echt bedorven is ruik of proef je dat wel.
Culy.nl - Koken zonder alcohol: vervangers voor wijn - Goede site met wijn vervangers in gerechten (Alcoholvrij wijn zou ik niet nemen is siroop met water))
Daar heb je inderdaad de punt. In de meeste homeopathische geneesmiddelen en vitamine d. zit ook alcohol
Oei, wat voel ik mij een domme mama . Mjn oudste dochter eet al sinds ze twee en een half is half rauw vlees met ons mee. Eten wij bijna rauwe tartaartjes, dan krijgt zij ze ook gewoon als ze dat wil (en dat wil ze, want half rauw vindt ze veel lekkerder dan goed doorbakken). Ik heb er nooit bij stil gestaan dat dit niet goed zou zijn. Verder eet ze ook plakjes zalm op toastjes en brood en soms mosselen of andere schelpdieren met ons mee. Goed dat ik dit topic tegen kwam. Ik denk dat ik nu toch maar wat voorIchtigef ga zijn, hoewel de kans groot is dat zij inmiddels door al dit eten toch al een flinke weerstand heeft opgebouwd .
Ach ja, ik kreeg vroeger rauwe balletjes gehakt Brr moet er nu niet meer aan denken haha. Rauwe eieren was ik even vergeten, heb laatst cake gebakken en allebei beslag geproefd beter opletten dus.