biscuittaart

Discussie in 'De lounge' gestart door Hester, 30 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hester

    Hester Niet meer actief

    Vanmiddag heb ik een taart gebakken van dr oetker om te bekleden met marsepein, maar nu is de bovenkant wel mooi gebruind en de zijkanten zijn net een soort spons, hoort dit?
     
  2. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Ja biscuitdeeg lijkt/voelt wel wat sponzig ja. Veerkrachtig bedoel je?
     
  3. Hester

    Hester Niet meer actief

    Ja hij ziet er ook een beetje sponzig uit. En ik had hem hoger verwacht ;) Ik heb hem in zon flexibele bakvorm gebakken weet niet of dat effect heeft,, nouja ik ga het wel gewoon proberen ;)
     
  4. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

  5. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Voor echt goed resultaat zou ik de bescuit mix van Funcakes bestellen.
    Toen ik nog marsepeinen taarten maakten gebruikte ik die altijd en werden mooi hoog:)
    (oh en MP nooit in de supermarkt of Xenos ofzo kopen, is echt troep:))
    Die kocht ik ook van Funcakes, de site waar ik altijd bestelde bestaat helaas niet meer, was goedkoop en goede levering..
     
  6. skiwi

    skiwi Fanatiek lid

    15 jun 2012
    4.270
    402
    83
    Vrouw
    Dit dus. Ik kocht het altijd bij de leukste taarten shop geloof ik. Maar zoals het klinkt kun je er wel wat van maken geloof ik hoor ts.
     
  7. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Ja dat denk ik ook!:)
    DLT vind ik vrij duur, maar weet zo gauw geen goedkoper alternatief...
     
  8. Hester

    Hester Niet meer actief

    Thnx voor de reacties, ik ga een poging wagen en laat het weten ;)
     
  9. mizz

    mizz Actief lid

    15 nov 2012
    342
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als je een foto hebt...? Marsepein bestel ik meestal ook. In geval van nood gebruik ik echter ook wel eens marsepein van de welkoop en die vind ik ook prima!
     
  10. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    6 okt 2014
    1.996
    232
    63
    Ergens in het midden
    Ik gebruik de mix van de bakzolder, die vind ik echt super! Die van funcakes nog nooit geprobeerd, maar hier verkopen ze bakzolder in de taartwimkel en die is zo lekker 😊

    Als hij niet echt gerezen is (hier wordt hij meer dan 2x hoger dan de hoeveelheid mix die ik in de vorm doe), heb je wel kang genoeg gemixt?
     
  11. Hester

    Hester Niet meer actief

    Hij is heerlijk geworden :) Volgende keer ga ik alleen marsepein gebruiken lijkt me lekkerder.. En iets dunner uitrollen, want de fondant is nu iets te machtig ;) Wel erg leuk om te doen.
     

Deel Deze Pagina