Goeiemorgen nog, Graag hulp gezocht voor het volgend. Er verschijnen steeds meer websites... op mijn naam geregistreerd. Ik heb daar wel contact al over gehad met hosting bedrijf, Zij zeggen heel simpel, dat ze de websites niet off line kunnen halen, want ik ben geen contact persoon. Maar ik ben wel EIGENAAR.... Dit zijn websites waarbij geld gemoeids is, en ikzelf heb een uitkering uwv en zit in de wsnp.... Bij beide heb ik dit gemeld overigens... maar daar kom ik niet verder mee. Is dit een geval van aangifte doen bij de politie? En hoe kom ik er achter, hoeveel er wel niet op mijn naam staan? Want het zijn er al minimaal 10.... en ik wil dat gewoon niet. Dus wie kan mij hierin helpen, of heeft er ervaring mee? Oja... ik weet ook wie deze websites registreerd... dus dat scheelt al Alvast enorm bedankt... zit er echt mee in mijn maag...:x
Aangifte bij de politie doen is altijd verstandig. Zij kunnen je dan mogelijk ook verder helpen. Zeker als je weet wie het op zijn geweten heeft.
als je weet wie het doet... aangifte doen bij de politie. Melding maken bij de uitkeringsinstantie en de belastingdienst. En vooral... Die persoon publiekelijk te kakken zetten. Elke dag op social media berichten posten dat betreffende persoon jouw gegevens gebruikt voor doeleinden waar jij niet mee gemoeid bent.
Aangifte doen bij de politie. En ik zou het ook alvast melden bij het UWV om al het gezeur van hen voor te zijn. Vooral omdat je ook weet wie die websites registreert op jou naam.
Ik heb vorig jaar idd zowel uwv gebeld en ingelicht. Daarbij heb ik meld fraude anoniem ingelicht... De bewindvoerder is op de hoogte.. Maar nu zie ik dat er niks veranderd is... dus ik heb t idee dat dat niet geholpen heeft.... vandaar dat ik verder zoek
Geen hacker in de vriendenkring? Zou even achterhalen wie dit op jouw naam doet, en sowieso aangifte doen bij de politie, deze gaan hier vrij serieus op in want het is tegenwoordig steeds meer hot item.
Ja dat is idd wat ik me ook al afvraag.... Maar kom geen sikkepit verder.. Erg frustrerend Ook er niet achterkomen hoeveel het er wel niet zijn.... Want ik zou t niet weten, daar het allemaal totaal verschillende websites zijn..
Ja ik heb woensdag een gesprek met wijkagent... Maar zou handig zijn als ik er achter kan komen hoeveel websites op mijn naam geregistreerd zijn.... ofwel hoe meer bewijs... hoe sterker ik sta....
Je moet echt aangifte gaan doen hoor, dit is gewoon identiteitsdiefstal! Dit ook om eventueel gedoe met UWV enzo te voorkomen! Enne, misschien is het een idee om bij je ex te laten vallen dat je aangifte gaat doen ?
Ik heb nu 9 websites gevonden... waarvan ik eigenaar ben,.... 5 van na de scheiding.... en 2 van dat scheiding is aangevraagd, en 2 tijdens huwlijk.. En heb er prints van kunnen maken,... zat nu op max van 15 controleren per dag... dus morgen weer verder zoeken... Heb nu iig wat op papier staan, dat scheelt vast
Horen bij de websites domeinnamen die eindigen op .nl ? Dan zou je ook contact op kunnen nemen met sidn Dat is de organisatie die de .nl domeinnamen verstrekt en die kunnen dus ook voor je uit zoeken welke .nl domeinnamen op jouw naam staan. https://www.sidn.nl/a/over-sidn/contact
Ja. Dus aangifte doen van identiteitsdiefstal. Wijkagent? Daar moet je niet zijn! Niks gesprek. Gewoon aangifte doen. Mijn ervaring is, dat wijkagenten heel goed zijn in mensen van het kastje naar de muur sturen en mensen met een onverzadigd gevoel achter laten.
Idd, niet wachten op de wijkagent! Gewoon meteen aangifte doen van identiteitsfraude. En als er dan niks gebeurd vind ik die tip van alberto stegeman ook nog wel een goeie!
Nou. Het zit iets anders in elkaar eigenlijk. Je kan geen aangifte doen van identiteitsfraude. Identiteitsfraude bestaat niet in het Wetboek. Het strafbare feit wat ermee gepleegd wordt, daar moet je aangifte van doen. Je kan geen aangifte doen van identiteitsfraude, wel van het strafbare feit wat gepleegd wordt DMV identiteitsfraude zoals bijvoorbeeld oplichting, bedrog, valsheid in geschrifte etc. Als er geen strafbaar feit gepleegd wordt met jouw gegevens, heeft aangifte doen dus geen zin. Heel krom, maar het is helaas wel zo. Als hij bijvoorbeeld op die websites zet dat *jouw naam etc* een oplichter is of een crimineel is etc, dan heb je smaad of laster. Als hij die websites maakt en er op jouw naam spullen op aanbiedt en deze na betaling niet levert dan heb je bedrog etc etc. Dus er moet met die websites een strafbaar feit onder jouw naam worden gepleegd. Anders heb je niets helaas, ook geen Valsheid in Geschrifte. Echter staat er wel in de SIDN voorwaarden dat het verboden is om de website te registreren onder ene valse naam of hoedanigheid. De website kan op grond hiervan wel worden verwijderd.