Donderdag mag ons mannetje voor het eerst naar de peuterseelzaal. Ze vragen om fruit mee te geven en niet teveel. Hier eet hij ook elke voormiddag fruit dus gemakkelijker kan niet zou je denken. Maar thuis schil ik het, snij het in blokjes en hij eet het op. Zo wil ik het hem ook meegeven maar dan word dat fruit toch bruin of niet? Hoe voorkom ik bruin fruit? Citroen eroverheen lijkt me wat zuur? Of blijft dat goed in een doosje? Zou het zielig vinden als zijn geel banaantje of groene appel bruine drap zijn geworden
Een beetje bruin op een appel geeft toch niet? Voor die 2 uurtjes, zo bruin wordt het niet. Ik heb hele handige kleine vierkanten doosjes met een klikdeksel (bij de Wibra gekocht). Daar past precies een halve appel in, een trosje druiven, een geschild mandarijntje etc. Banaan maak ik alleen het bovenste puntje los en die geef ik in de schil mee.
Citroen werkt wel goed vind ik. En verder iets van druiven meegeven? Die worden niet zo vies in een bakje
Blijft wel goed hoor. Voor mijn dochter schil ik 's morgens om 7 uur een appel en ik pel een mandarijn of geef er een halve banaan bij. Rond 10 uur eten ze het op, maar vaak komt er ook wel wat mee terug (ik geef lekker veel mee). Dan is het zelfs tussen de middag nog prima te eten! Ze krijgt het mee in een 'broodbakje' van mepal.
Banaan in de schil laten en in een bananendoos doen. Appel, kiwi, peer, mandarijn schillen en in stukjes in een broodtrommel. Heb broodtrommel van mepal en die kan na de peuterspeelzaal tijd mooi mee naar de basisschool
Het blijft goed hoor, hier gaat dochter naar school en ze eten rond 10 uur ook fruit. Ik geef haar alles mee, banaan (in de schil), appel, zelfs peer, en het blijft goed. Ze heeft een goed afsluitbaar doosje.
Hier net zo. Wij gebruiken een klein brooddoosje van Mepal. Appel en peer wat over blijft is helemaal niet zo bruin als gedacht. Terwijl ik ze schil en dunne partjes maak (mijn dochter heeft moeite met kauwen/structuren). Banaan gaat gewoon zo mee. (op "onze" psz zie ik veel versierde/betekende bananen voorbij komen ). Druiven, mandarijn en straks in het seizoen lekker zomerfruit kan ook prima. Blijft echt wel even goed.
Banaan mee in de schil, mandRijnen pel ik niet want ik Wil niet dat ze droog worden Appel snijd ik in aantal grote stukken, doe het in een zakje en dan in het bakje
Snijden ze daar zelf niet? Sommige bakjes zijn onder druk afsluitbaar dan kan appel daar echt uren vers blijven. Anders zou ik gewoon niet schillen en in stukjes aan elkaar. En genoeg andere fruit Of groente Ik schil appel nooit..
Hier hebben onze kinderen tupperware bakjes mee voor het fruit. Mandarijntjes en sinaasappels schil ik alvast en doe ze in partjes in het bakje. Ook appels, peren (geen overrijpe peren, dat blijft niet zo lekker) en kiwi's worden geschild en in stukken in de bakjes gedaan. In de zomer heb ik ook nectarines, in stukken gesneden, meegegeven. Oh ja, ook watermeloen. Ik geef dan apart in een zakje een vorkje mee.
Bij de action heb je van die kleine hartjes bakjes met deksel. Ik doe in een broodtrommel dan een pakje drinken en daarnaast twee van die hartjesbakjes. Daarin doe ik dan het fruit zodat het ook niet alle kanten op gaat. Ik doe daar mandarijnenpartjes, druiven of stukjes appel in. Soms doe ik er gekookte mais in. Een banaan geef ik gewoon in schil mee in haar broodtrommel.
Hier moeten wij het fruit ook meegeven in een bakje. Behalve banaan dan, dan schrijf ik gewoon haar naam op de schil. Een appel snij ik allen in stukjes en die leg ik dan tegen elkaar aan, alsof het nog een hele appel is zeg maar (niet geschild dus). Dan blijft ie echt lang goed! Of wat druifjes in het bakje. Ik maak het allemaal klaar vlak voor we gaan p(kwart over 8) en volgens mij hebben ze tussen half 10 en 10 uur al fruit. Volgens mij gaat het best goed zo! Allee een peer is niet zo handig, dat word echt nattig
Ja hoor, stukjes appel en mandarijn en ook wel druiven doormidden gesneden. Banaan laat ik wel in de schil, maar meestal door de helft en dan een zilverfolietje om het uiteinde.
Ik schil fruit niet (appel en peer) maar snijd het in schijfjes en doe dat in Tupperware trommeltjes. Daarin word het niet bruin. Mandarijn pelt hij zelf dus die gaan in zijn geheel mee in de trommel. Zo ook evt banaan maar die heeft hij bijna nooit mee. In de zomer vaker aardbeien of ander zomerfruit in bakje. Gewassen en gesneden.
Hier geven we het fruit gewoon heel en ongeschild mee. Tegen 10 uur wordt alles geschild en in stukjes gesneden en op een grote schaal gelegd, de kinderen eten het dan samen op. Vind ik persoonlijk ontzettend handig.
Wij zijn verwend lees ik...wij hoefden nooit fruit mee te geven, dat hadden ze gewoon op de psz en sneden of schilden de leidsters zelf. Tegenwoordig krijgt ze een banaan mee, of een mandarijn, maar dat is vooral omdat ik het zelf absoluut niet lekker vind om een appel van een paar uur oud te eten.
Bij mijn zoontje op de psz moeten we t fruit ook gewoon heel en ongesneden meegeven. Ze snijden t daar zelf en dan wordt al t fruit gewoon tussen alle kindjes verdeeld in bakjes. Dus ook al geef ik een appel mee, als andere kindjes ander fruit hebben meegenomen, krijgt ie daar ook van. Zo krijgt ie verschillende soorten fruit. Vind ik best een fijn systeem
Ik quote u maar meerderen zeggen hetzelfde als u. Dat zou ik ook een heel mooi systeem vinden. Ze willen dat iedereen fruit meegeeft en niet overdreven veel want een kind hoort thuis al goed te ontbijten. Ik was daar gaan kijken tijdens het fruitmoment en sommige kinderen hadden toch boterhammen mee terwijl ze dat liever niet hebben. Volgens mij hebben ze daarom niet dat systeem.