Makkelijk maar wel gezond eten?

Discussion in 'De lounge' started by Baileyy, Feb 5, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Syane

    Syane VIP lid

    Aug 21, 2013
    12,243
    11,824
    113
    Heel snel en lekker.
    Stukjes witte vis kort bakken. Garnaaltjes kort meebakken. Voorgesneden woekerende vier minuten stomen in de magnetron, gewoon door gaatjes in de zak te prikken en op te warmen.
    Tegelijkertijd twoknoodles koken in heet water. Dan de woongroepen bij de vis doen en een zakje zoetzure saus er over. En klaar. Tien minuutjes werk.

    Verder kun je veel eten van tevoren maken en dan de dag erna eten. Of invriezen. Hoef je alleen maar op te warmen en klaar.
     
  2. Snoeki

    Snoeki Fanatiek lid

    Jan 30, 2014
    2,334
    258
    83
    In potgroente zit volgens mij niet meer zout. Wel in het pakje aardappelpuree dus gezond? Nee niet echt;)
     
  3. Snoeki

    Snoeki Fanatiek lid

    Jan 30, 2014
    2,334
    258
    83
    Dat is ook niet zo veel werk.

    Hier ook pas laat thuis op 4 dagen in de week en met goed plannen en uitleggen van eten daar dat prima S'avonds.
    Dochter is gewend later te eten. En toen ze baby was had ik altijd verse hapjes in de vriezer voor haar.

    En nog steeds ( ze is nu twee ) heb ik hapjes voor haar in de vriezer voor als wij eens later eten of iets maken wat langer duurt
     
  4. Charlie007

    Charlie007 Niet meer actief

    Ik ben altijd heel snel klaar met aardappels, groenten en vlees. Krieltjes van celavita opbakken in 10 minuten, haricot verts zijn ook snel klaar en dan een kipschnitzeltje of een kaasburgertje van valess....gezond is het niet echt maar als je alle labels leest van wat je koopt dan is alles sowieso enorm bewerkt. Kinderen vinden het wel lekker.
     
  5. Thunder

    Thunder Bekend lid

    Apr 30, 2014
    811
    0
    0
    NULL
    NULL
    Een paar van onze snelle gerechten (ik kook haast nooit langer dan een kwartier eigenlijk. Mijn man doet er trouwens wel langer over want die kan niet multitasken)

    volkoren macaroni koken. Mager gehakt en zak Italiaanse groenten in de wok. Pakje gezeefde tomaten erbij. Zout, peper en oregano.

    zilvervliesrijst koken. Champignons en prei in de wok. Lowfat kookroom erbij in de wok. Kerriepoeder,zout,peper. Ananas uit blik en cashewnoten er door scheppen.

    pasta koken en lauw afspoelen. Rauwe bladspinazie er doorheen, Cherry tomaatjes, groene pesto,pijnboom pitten en mozzarella.

    Gevulde groentensoep. Gewoon een pan water met bouillonblokjes en een hele berg groenten die je lekker vindt.

    Spruitjes koken. Spekjes bakken. Krieltjes bakken. Alles door elkaar en even in de oven met peper,zout en nootmuskaat. Evt kaas overheen smelten.

    Couscous maken. Mengsel in de wok voor door de couscous:,rode ui,courgette, cashewnoten,Cherry tomaatjes,rozijnen,zout en peper

    Die laatste ooit per ongeluk uitgevonden en super lekker.
     
  6. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    Feb 12, 2012
    5,629
    1,443
    113

    Wauw super deze tips! Ga ik proberen!! Mocht je er nog meer hebben, heeel graag ;)
     
  7. sprits

    sprits Fanatiek lid

    Feb 21, 2011
    3,917
    376
    83

    Potgroente bevat veel zout.
     
  8. Luna86

    Luna86 VIP lid

    Jan 11, 2009
    14,798
    9,314
    113
    Gelderland
    Spruitjes met gebakken spekjes, ui en gnocchi.

    Spruitjes van te voren klaar zetten en halveren. 10 min koken, pan met kokend water en daar de gnocchi +_ 2 min laten koken (. Tot ze gaan drijven) in een wok de spekjes krokant bakken, ui erbij en daarna de spruiten en gnocchi. Ik was binnen 15 min klaar!
     
  9. josa90

    josa90 Actief lid

    Feb 24, 2013
    383
    25
    28
    pedagogisch medewerkster op een kinderdagverblijf
    Kijk eens op chicks love food (nee ik heb geen aandelen) veel snelle en gezonde maaltijden. Ook veel recepten met maar 5 ingrediënten, de noodles met zalm en broccoli zijn erg lekker en verschijnen hier heel vaak op tafel!
     
  10. alanopra

    alanopra Lid

    Aug 28, 2014
    72
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gezonde en snelle spaghetti:

    Spaghetti koken.
    Gehakt rullen.
    Ui, knoflook, paprika in grote(!) stukken snijden en dit meebakken samen met een zakje kruiden voor spaghetti.
    Tomatensaus erdoor gevolgd door wat champignons. Nog even laten pruttelen en daarna alles mixen met de staafmixer tot een redelijk egale saus.

    Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken.

    Binnen 10 minuten klaar, smaakt lekker en kinderen doen niet moeilijk over grote stukken groenten die ze niet lusten ;)
     
  11. Thunder

    Thunder Bekend lid

    Apr 30, 2014
    811
    0
    0
    NULL
    NULL
    Volkoren pasta koken, lauw afspoelen. Tonijn uit blik op water, gekookt ei, ijsbergsla, augurkjes, rood uitje, groene olijven, cherry tomaatjes, yoghurt mayo, peper en zout.

    Tosti uit de pan van speltbrood met geitenkaas, walnoten, rucola en honing. (evt kan er salami bij)

    Veldsla, geitenkaas, cherry tomaatjes, honing. Geroosterd speltbrood met humus erbij.

    Pannenkoeken van speltmeel, blauwe bessen meebakken in de pan.

    Quinoa koken. Er doorheen: rucola, zongedroogde tomaatjes, augurkjes, olijven, walnoten, witte druiven, fetablokjes uit zo'n pot met kruiden, peper en zout.

    Volkoren pasta koken. Champignons, hamblokjes, prei en low fat kookroom in de wok.

    Krieltjes bakken. Sperziebonen koken en deze daarna in de wok bakken met spekjes erbij.

    Havermout koken (met melk, om warm te eten als dikke pap) en dan een grote schaal met allerlei gesneden vers fruit erbij om er doorheen te doen. Kaneel erbij (en evt. bruine suiker als je het zoeter wil).

    Zilvervliesrijst koken, daarna in de wok doen. Nasikruiden er bij. Nasigroenten erbij. Kipfilet erbij. Evt. satesaus en kroepoek bij serveren.
     
  12. Annedore

    Annedore VIP lid

    Feb 17, 2010
    7,338
    836
    113
    Female
    Flevoland
    Bij weinig tijd pleur ik een zak wokgroenten in de pan, eventueel hamreepjes erbij, paar eieren erop en groentenomelet is klaar :)
     
  13. Islah

    Islah Niet meer actief

    De groenten bevat geen zout maar het water waarin het zit wel.
     
  14. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    Jan 13, 2007
    16,251
    790
    113
    tilburg
    Op maandag en woensdag en ik pas na 5 uur thuis.
    Maandag eten we daarom rijst met kipblokjes en kant en klare zak verse wokgroente .eventueel wok sausje
    Binnen 15 min klaar en gezond. Als je kip ook niet zelf snijd maar kant en klare kipblokjes koopt kan het zelfs binnen 10 min op tafel staan :)

    Woensdag gebakken aardappels met kipkluifjes of schnitzel en terwijl dit op het vuur staat snijd ik wat rauwkost ( sla, komkommer, tomaat, gekookt eitje en slasaus) of maak pot doperwten warm

    Andere dagen als ik langer tijd heb maak ik stampot, aardappels/vlees/groente, macaroni of overschotel.
     
  15. momfertje

    momfertje Bekend lid

    Jul 8, 2011
    779
    0
    0
    leidinggevende kinderopvang
    Zuid Holland
    Hier ook een groot fan van de slowcooker. Vandaag nog een verse jambalaya gemaakt. Alles snijden erin en hup, een paar uur later lekker eten.
     
  16. Smile

    Smile Fanatiek lid

    Sep 11, 2008
    4,358
    0
    0
    - Spaghetti met spinazie a la creme (ingevroren) + kip
    - Krieltjes met rode ui en boontjes
    - Koude pasta: wokkel pasta met cherry tomaatjes, mozzarella, rucola, rode pesto
     
  17. medj1983

    medj1983 Fanatiek lid

    Jun 12, 2012
    3,201
    509
    113
    - gehakt bakken, krieltjes erbij bakken, en Hollandse roerbakgroenten erbij. Beetje peper en zout en eet smakelijk!
    - spekjes bakken, ui en paprika erbij, bruine bonen en gezeefde tomaten of ketchup, knoflook en peper.. eet smakelijk!
    - pasta koken, ondertussen ui, paprika, komkommer snijden, pasta onder de koude kraan, in een kom mengen met de groente, feta kaas en kalkoenblokjes.. eet smakelijk.
    Deze zijn echt snel te bereiden!
     
  18. kris8

    kris8 VIP lid

    Aug 17, 2009
    8,032
    3
    36
    Als wij snel moeten eten maak ik vaak;
    Macaroni met tomatensaus maar dat recept ongeveer heb ik hier al voorbij zien komen
    Of;
    Naanbord even in tosti-ijzer.. daarna beleggen met tomatensaus / plakjes tomaat en paprika of wat ik in huis heb + Italiaanse kruiden, mozzarella dan een minuut of 10 in de oven. daarna flinke pluk rucola erover en rauwe ham wat parmezaanse kaas erover raspen en pijnboompitjes...
    Of;
    rijst roerbakken ( heb vaak restjes in de diepvries ) met kipfilet en groente wat ik heb liggen erdoor. ( paprika/ prei/ boontjes... bv ) stukjes komkommer op het laatst erdoor wat nasi kruiden en een paar eetlepels satesaus erdoor. evt gebakken eitje erbij
    Of;
    gehakt wat groentes erdoor en Mexicaanse kruiden liefst iets van chili-bonen of kidneybonen en of mais/ paprika/ blokjes tomaat/ champignons / erwtjes blikje tomatenpuree. Wat rauwkost apart in een bakje. Met yoghurt en paprika-kruiden en chilipeper een sausje maken. en dat in een wrap.
    Of;
    Brood met groente-omelet.
    Of ;
    Salade met gebakken kipfiletblokjes die ik flink kruid van te voren..
    of..
     
  19. EdN

    EdN VIP lid

    May 27, 2011
    8,830
    3,625
    113
    Op onze weinig tijd dagen komt hier onder meer op tafel:

    - volkoren pitabroodjes met gerookte kip en Italiaanse groenten:
    een zakje Italiaanse roerbakgroenten even in de wok, pakje gerookte kipblokjes en wat Italiaanse kruiden erbij. Volkoren pitabroodjes even in het broodrooster, dan van binnen even insmeren meti een beetje pesto (uit een potje), vullen met het kip/groentemengsel. Binnen 5 minuten klaar en erg lekker.

    - tortilla's: een blikje tomatenpuree kort aanbakken, gehakt rullen met een uitje, kidneybeans, mais. Blik tomatenblokjes toevoegen, kruiden naar smaak (of helemaal simpel: een pot Mexicaanse groenteschotel van Hak). Tortilla's licht insmeren met crème Fraiche, vullen met gehaktmengsel en evt wat geraspte kaas, oprollen.

    - snelle nasi: rijst koken, roerbakgroenten, gehakt (of blokjes ander vlees, maar bij haast kies ik juist voor gehakt, scheelt weer snijden), nasikruiden, ketjap in de wok. Alles door elkaar husselen.

    - noodles met garnalen en cashewnoten:
    noodles een paar minuten in kokend water leggen, roerbakgroenten in de wok, diepvriesgarnalen en cashewnoten toevoegen, evt flesje woksaus. Alles door elkaar husselen.

    - pasta koken, blikje tomatenpuree, knoflook en gehakt aanbakken , macaronigroenten toevoegen, pasta toevoegen (ik vind volkoren macaroni hierbij erg lekker), beetje ketjap naar smaak

    - pasta (bijv penne) koken. Blikje tonijn, rode ui, kikkererwten en zakje veldsla erdoorheen husselen. Evt blokjes augurk en kappertjes. Beetje dressing (bij echte haast kant en klaar) en je hebt een makkelijke salade.

    - voorgesneden groenten (bijv broccoliroosjes), met stoomaardappeltjes en een simpel stukje vlees (kipfiletje, schnitzel)
     

Share This Page