pan op tafel of borden opmaken?

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 8 feb 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LiLaa

    LiLaa VIP lid

    9 feb 2011
    6.120
    0
    36
    Genieten van mijn mooie gezinnetje
    Op de roze wolk :-)
    Dit ;)
     
  2. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    15.230
    6.091
    113
    Jaaaa lol herkenbaar. :D
     
  3. misa

    misa Niet meer actief

    Hier komen de pannen ook op tafel. Nooit over nagedacht, maar opscheppen in de keuken lijkt me niet handig. Want wat als je niet genoeg hebt gehad, dan moet iedereen steeds heen en weer lopen?

    Ach boers of niet..... Maakt mie niks oet! :D :cool:
     
  4. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.249
    1.009
    113
    Zuid-Holland
    Tjongejonge niet geweten dat ik zo boers ben haha, hier staan de pannen altijd op tafel. Gezellig juist!
     
  5. jannanas

    jannanas Fanatiek lid

    10 nov 2007
    1.816
    1.700
    113
    Dit dus! Deksel op de pannen, blijft het lekker warm! Ik heb zo'n hekel aan afgekoeld eten!
    En boers? Tja, het zijn gewoon pannen. Ik heb wel mooie pannen....:p
     
  6. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.766
    18.910
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Vlees leggen we op het bord (ieder een portie, dat gaat altijd wel op.) Aardappelen / rijst / pasta / groente e.d. staan in een pan op tafel. Dan kun je gewoon een kleinere portie opscheppen en blijft de rest warm in de pan.
     
  7. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.678
    2.001
    113
    Vrouw
    We maken het op in de keuken.
    Anders is dl alleen maar bezig met de pan. Ze stopt pas met eten als het op is dus tja... :)
     
  8. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    8 mei 2008
    9.079
    313
    83
    Vrouw
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
    Schuldig! :D
     
  9. truus1980

    truus1980 VIP lid

    26 sep 2007
    6.259
    2
    36
    Bij Emmen
    Pannen op tafel..
    En dan op t laatst met de vork in de pan laatste stukje groente uitpikken... of een stukje aardappel aan de vork ff door de jus.

    Onze oudste zoon doet t ook altijd.... vind ie heerlijk :D


    Kluiven? Ja hoor.... en daarna de vingers afslikken.
     
  10. Tess27

    Tess27 Fanatiek lid

    31 jul 2013
    3.477
    1.140
    113
    Almere
    Opmaken op t aanrecht , sowieso omdat ik veel alleen eet en als we samen eten doe ik eigenlijk hetzelfde
     
  11. hetlichtje

    hetlichtje Fanatiek lid

    3 dec 2010
    1.061
    0
    36
    NULL
    NULL
    Bizar, zo'n discussie:)

    Als we eten uit de oven hebben, staat de schaal op tafel.

    Overige eten schep ik gewoon op in de keuken. Dat gaat razendrap, dus het wordt niet koud.

    Iedereen krijgt gewoon 1 stuk vlees (als we vlees eten) evenveel groente en een wisselende hoeveelheid aardappelblokjes.

    Eten we pasta of eten wat gemixt is, weet ik precies hoeveel iedereen eet.

    Ik heb ook nooit eten over of tekort. Wij eten elke avond de standaardhoeveelheden.

    2x opscheppen gebeurd hier dan ook niet. Dat is alleen maar slecht voor onze lijn, wij hebben het niet nodig.
     
  12. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    Bord opmaken is beter voor de lijn.
     
  13. jes89

    jes89 Actief lid

    2 jan 2012
    379
    0
    16
    Flevoland
    Als we met zen tweeën zijn scheppen we het in de keuken op. Komt er visite dan pannen op tafel kan iedereen het zelf doen
     
  14. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    Zit met verbazing te lezen Haha, ik. Dacht dat iedereen gewoon pannen op tafel zet😱 Haha wij wel, ik bepaal niet boor mijn man wat en hoeveel hij moet eten, aangezien ik zelf niet veel eet vind in het fijn zelf op te scheppen
    Maar goed grappig
     
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Hangt van het gerecht af. En van wie er aan tafel zitten. Voor ons vier maken we meestal borden op. Ook als we gasten hebben en het is een wat meer culinair gerecht, dan maak ik de borden op.
    Als mijn schoonouders mee-eten en we eten groente, aardappelen en vlees, dan gaan de pannen op tafel. Vaak wel in een serverschaal dan, niet in de pan. :)

    Overigens, als de pannen nog in de keuken staan er er is over, dan wordt er wel altijd gevraagd of iemand nog wat wil. Dus heeft niks te maken met hoeveel iemand wel of niet mag eten.
     
  16. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Spareribs, kippenpootjes en zelfs kreeft hóór je met de handen/vingers te eten. Volgens de etiquette trouwens niet de vingers aflikken, maar zou je een schaaltje met citroenwater o.i.d. moeten hebben. Maar lekker thuis, in een eetcafé, in informele sfeer: Boeiend.
     
  17. Niveah

    Niveah Fanatiek lid

    4 dec 2014
    3.528
    1.391
    113
    Vrouw
    Precies dit, scheelt typen :D
     
  18. tuc

    tuc Niet meer actief


    Hmm ik heb toch niet elke dag evenveel honger en ga ook niet met honger van tafel...als ik nog nietvol zit neem ik echt nog een schepje
     
  19. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Hier gebeurt het bijna nooit dat iemand nog een keer opschept. Eet ook nooit zoveel tot ik vol zit.
     
  20. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Wij eten gewoon lekker op de bank bij de TV. Dus geen pannen op tafel maar gewoon opscheppen in de keuken.
     

Deel Deze Pagina