Hier komen de pannen ook op tafel. Nooit over nagedacht, maar opscheppen in de keuken lijkt me niet handig. Want wat als je niet genoeg hebt gehad, dan moet iedereen steeds heen en weer lopen? Ach boers of niet..... Maakt mie niks oet!
Tjongejonge niet geweten dat ik zo boers ben haha, hier staan de pannen altijd op tafel. Gezellig juist!
Dit dus! Deksel op de pannen, blijft het lekker warm! Ik heb zo'n hekel aan afgekoeld eten! En boers? Tja, het zijn gewoon pannen. Ik heb wel mooie pannen....
Vlees leggen we op het bord (ieder een portie, dat gaat altijd wel op.) Aardappelen / rijst / pasta / groente e.d. staan in een pan op tafel. Dan kun je gewoon een kleinere portie opscheppen en blijft de rest warm in de pan.
We maken het op in de keuken. Anders is dl alleen maar bezig met de pan. Ze stopt pas met eten als het op is dus tja...
Pannen op tafel.. En dan op t laatst met de vork in de pan laatste stukje groente uitpikken... of een stukje aardappel aan de vork ff door de jus. Onze oudste zoon doet t ook altijd.... vind ie heerlijk Kluiven? Ja hoor.... en daarna de vingers afslikken.
Opmaken op t aanrecht , sowieso omdat ik veel alleen eet en als we samen eten doe ik eigenlijk hetzelfde
Bizar, zo'n discussie Als we eten uit de oven hebben, staat de schaal op tafel. Overige eten schep ik gewoon op in de keuken. Dat gaat razendrap, dus het wordt niet koud. Iedereen krijgt gewoon 1 stuk vlees (als we vlees eten) evenveel groente en een wisselende hoeveelheid aardappelblokjes. Eten we pasta of eten wat gemixt is, weet ik precies hoeveel iedereen eet. Ik heb ook nooit eten over of tekort. Wij eten elke avond de standaardhoeveelheden. 2x opscheppen gebeurd hier dan ook niet. Dat is alleen maar slecht voor onze lijn, wij hebben het niet nodig.
Als we met zen tweeën zijn scheppen we het in de keuken op. Komt er visite dan pannen op tafel kan iedereen het zelf doen
Zit met verbazing te lezen Haha, ik. Dacht dat iedereen gewoon pannen op tafel zet😱 Haha wij wel, ik bepaal niet boor mijn man wat en hoeveel hij moet eten, aangezien ik zelf niet veel eet vind in het fijn zelf op te scheppen Maar goed grappig
Hangt van het gerecht af. En van wie er aan tafel zitten. Voor ons vier maken we meestal borden op. Ook als we gasten hebben en het is een wat meer culinair gerecht, dan maak ik de borden op. Als mijn schoonouders mee-eten en we eten groente, aardappelen en vlees, dan gaan de pannen op tafel. Vaak wel in een serverschaal dan, niet in de pan. Overigens, als de pannen nog in de keuken staan er er is over, dan wordt er wel altijd gevraagd of iemand nog wat wil. Dus heeft niks te maken met hoeveel iemand wel of niet mag eten.
Spareribs, kippenpootjes en zelfs kreeft hóór je met de handen/vingers te eten. Volgens de etiquette trouwens niet de vingers aflikken, maar zou je een schaaltje met citroenwater o.i.d. moeten hebben. Maar lekker thuis, in een eetcafé, in informele sfeer: Boeiend.
Hmm ik heb toch niet elke dag evenveel honger en ga ook niet met honger van tafel...als ik nog nietvol zit neem ik echt nog een schepje
Wij eten gewoon lekker op de bank bij de TV. Dus geen pannen op tafel maar gewoon opscheppen in de keuken.