dit lijkt mij wel een goeie.. als dit echt zou mogen dan zou ik t zeker op deze manier gaan doen ook!
Ik had een paar weken terug ook iets gegeten dat niet mag. Was echt zonder erbij na te denken en maakte me ook zorgen toen ik hoorde dat het gevaarlijk is. Gelukkig heeft onze kleine er niks aan overgehouden voor zover we kunnen weten Volgens mij heb je maar een hele kleine kans dat die bacterie er in zit. Tuurlijk kan het altijd dat net jij toevallig die bacterie binnen krijgt maar k zou me er niet te druk om maken. Niet meer doen in ieder geval vanaf nu
Zat de vis al tegen de uiterste houdbaarheidsdatum aan? Hoe verder daarvan af, hoe minder kans er is op de (gevaarlijke hoeveelheid van) listeria. Als je je zorgen maakt kun je het beste even overleggen met de verloskundige. Die kan je vast wel geruststellen, desnoods met een extra controle. Ik denk dat je weinig risico loopt hoor. Ik kan uit ervaring zeggen dat ik oa vacuüm verpakte zalm en chorizo heb gegeten in paella tijdens mijn zwangerschap (dit was echt niet op hoge temperatuur gebakken) en dat is allemaal goed gegaan. Overigens kwam dit doordat ik vrij laat door had dat ik zwanger was.
Listeria gaat niet dood door invriezen, toxoplasmose wel. Wel heel ernstig vind ik dat de verloskundige dat adviseerd want je loopt dus alsnog risico. verhitten boven de 70 graden helpt wel tegen Listeria. Er zit ook nog verschil in warm gerookte vis zoals makreel en koud gerookte vis zoals zalm. warmgerookte vis zoals makreel word verhit tot ongeveer 80 graden en is dus veiliger dan gerookte zalm deze is gewoon rauw. Ter info Listeria | Voedingscentrum
Dankjulliewel allemaal! & ook voor alle tips! Ik maak me er nu niet meer zo druk om... het is gebeurt!