Zou je er niet eens wat aan gaan doen?? Ik wil er niet eens bij nadenken hoeveel goed voedsel jij en mensen die zo denken verspillen ..... daar wordt ik nou misselijk van. ...
Ik herken het wel hoor! Ik heb het ook een beetje..bamg om voedselvergiftiging te krijgen. Ik heb toevallig een keer slagroom op die niet helemaal goed meer was...achteraf. bij mn moeder. Het stond al 2 dagen in de koelkast. Er zat een lekkere dot slagroom op mn koffie. Later toen ik thuis kwam had ik ineens buikpijn! Ik liep vanonder even helemaal leeg..en verder niks aan t handje...
Nou nou zeg, Born2beMom! Ik houd ook niet van bedorven dingen en met rauw pas ik goed op. Filet americain of sushi van rauwe zalm van de supermarkt eet ik nooit. En als ik om 3 uur 's middags een pak melk met zo'n slangetje naast het koffieapparaat zie staan, bestel ik geen cappuccino. Maar van mijn eigen koelkast en tht/uht ben ik heel zeker. Mocht toch iets raar ruiken, gaat het meteen weg.
Nou nou zeg wat??? dus omdat jij het doodnormaal vindt goed voedsel weg te gooien moet ik dat ook vinden?
Ik ben al helemaal niet van het verspillen van voedsel, maar ts heeft een probleem waar jij keihard overheen walst. Heb jij geen issues?
Wat en waarom zou ze er iets aan doen?? T's herkenbaar! Vreselijk vind ik het. Als iemand al zegt dat het over de datum is eet ik het niet😅. Iets wat op de datum is ook niet. Vlees/vleeswaren max 2 dagen (dag van opening en een dag later) daarna eet manlief het😁 vla/yoghurt/melk ook max 2 dagen..
Nou ja, ergens snap ik born2bemom wel; het is natuurlijk ook zonde om voedsel te verspillen en als ik denk aan die heerlijke taart die de vuilnisbak in gaat... Maar ik ben echt iemand die nooit echt nooit iets van eten weg gooit, en het komt wel eens voor dat er iets over de datum nog gewoon bereid wordt. Ik ruik er gewoon aan en als het niet stinkt of er raar uit ziet...hoppa de pan in. Behalve vlees, daar ben ik wel voorzichtig mee. Nu komt dat ook bijna nooit voor, want voordat ik de boodschappentas leeg heb geruimd is de helft al opgevreten hier door die 3 grote pubers en mijn man, die kunnen net doen alsof ze nooit wat te eten krijgen hier en de katten die zitten naast de tas te miauwen terwijl er hier 3 bakken met brokken in huis staan maar ze weten dat ik dan een kuipje lekker vlees voor ze heb haha. Maar ik begrijp dat ts daar echt een probleem mee heeft en daar ga ik niet over oordelen; lijkt me echt lastig en dat vind ze zelf ook. Ik hoop dat je tweede taart lekker smaakt ts! Sorry ben dol op kwarktaart
Als het vreemd ruikt of er vreemd uitziet gebruik ik het zelf niet meer. Maar verder vind ik het persoonlijk wel erg neurotisch om dingen weg te gooien omdat het een paar dagen open is bv, zonder aanwijsbare indicatie dat het bedorven zou zijn. Ook erg zonde. Ik snap dat het een probleem is van TS, ieder heeft zijn dingetje, maar zou daar zelf toch wel wat aan willen doen, lijkt me heel stressvol om je daar constant druk over te maken. Misschien vind je het zo wel prima en kun je er mee leven, dan laat je het lekker zo, dat is jou keuze natuurlijk! Maar goed, het ergste wat er kan gebeuren van je mini hapje is misschien een beetje buikpijn of diarree, niet het einde van de wereld lijkt me. Heb wel eens een pittige voedselvergiftiging gehad, echt niet tof, maar ook niet echt het einde van de wereld.
ik word ook een beetje beroerd van mensen die een conclusie trekken op basis van ...ja waarvan eigenlijk? Dat ik het risico niet neem die taart te serveren terwijl die slagroom niet goed is? Waar haal jij de informatie vandaan dat ik voedsel verspil? En vanwaar de "zou je er niet eens wat aan doen?" Wie zegt dat ik dat niet doe? Tussen mijn angst voor iets en daadwerkelijk erin doorslaan zit een wereld van verschil. ik gooi zelden iets weg als gevolg van mijn angst dat het niet meer goed is. Ik koop het dan gewoon niet in een dergelijke bui. Zoals het filet americain verhaal. Dat pak melk is een voorbeeld om aan te geven hoe ik erin sta. geef me je adres maar..je hebt een taart gewonnen. De eerste. Die tweede hou ik zelf. (Heel onaardig, maar goed jouw getrokken conclusie is ook niet een van de meest vriendelijke)
Jij verdient applaus *klapklap* Ik hoop dat je het voor jezelf misschien ooit kan oplossen.. lijkt mij een stuk rustiger in je eigen hoofd.. het lijkt mij heel erg.. alsof je gevangen zit of iets dergelijks.. En lekker van je tweede taart genieten hoor! Als iets niet meer goed is eet ik het ook niet. Ondanks dat ik het haat om iets te verspillen. Als ik een ei in de pan mik die stinkt dan eet ik dat ding niet meer op omdat het anders zonde is.. Komop joh
Dank je bubblez. Het is ook lastig zo nu en dan. Ik heb het normaal gesproken. Wel onder controle, maar als ik moe ben dan niet helemaal. Normaal denk ik er aan en kan ik het relativeren. Het is dus niet echt zo dat ik een dergelijk pak melk ( uit de openingspost) weggooi. Maar ik controleer het wel. Ik zorg er ook voor dat er niet teveel vleeswaren open liggen zodat het gewoon op tijd op is enzo. Ik neem mijn maatregelen om er zo min mogelijk last van te hebben zeg maar. Maar in geval van gisteren dan gaat dat niet goed en neem ik het zekere voor het onzekere. Maar de twijfel in mijn hoofd is dan zo groot dat ik er een angst bij krijg.
Nou ik ben ook heel voorzichtig hoor. En ik verspil ook niet veel. Ik haal kleinere hoeveelheden en vries evt in. Ik kijk en ruik overal aan. Als ik het niet vertrouw ga ik het echt niet eten. Het is mij de gevolgen dan niet waard! En idd ook als ik buikgriep of overgeven maar hoor dan blijf ik al uit de buurt. Bij mij komt het ook omdat ik dus een soort fobie heb voor overgeven. Gelukkig gaat het de laatste jaren iets beter.
Ik zou je niet zo druk maken. Gebruik zo vaak slagroom over datum. Slagroom die niet meer goed is, dat ruik je echt! Kijken, ruiken, proeven (laatste is echt niet nodig bij slagroom die bedorven is). Zonde van alle goede etenswaren die weg gegooid worden!
Hier ook een fobie voor overgeven. Dus herken je verhaal. Verspil weinig voedsel want koop vaak kleine porties of vries het in. En ha als iets, naar mijn mening, te lang open staat gooi ik het wel weg. Liever soms dus wat eten verspillen dan heel de avond en nacht in de angst zitten.. Ik durf gelukkig wel gewoon bij anderen te eten of uit eten te gaan. Ik vond de reactie van Born2beMom ook niet heel vriendelijk.. Het is echt heel vervelend om hier last van te hebben. En je moet er ook al aan toe zijn om therapie te volgen want bij een angst voor overgeven(ematofobie) wordt er vaak gewerkt via exposure therapie en daar zit ik nog niet echt op te wachten.. De anderen die aangaven het zonde te vinden van het voedsel, snap ik helemaal en kan ik me ook in vinden. Maar dat werd ook een stuk vriendelijker verwoord..
wat een bullenpoep weer .. Dus als je zegt dat iemand er iets aan zou moeten doen omdat het niet normaal is ven je onaardig???!!! Kom maar op met die taart
Loop toch niet zo te janken joh. Ze geeft aan dat ze er aan werkt en in dit geval gaat het niet eens over aan angst maar over slagroom wat niet goed meer is. Dat jij met liefde bedorven zooi eet omdat het anders zonde is bla bla prima. Sommige mensen doen dat niet. En die lopen ook niet tegen jou te zeuren dat je gek bent omdat je bedorven voedsel eet. Als iemand iets niet vertrouwt. Dan kunnen ze zelf bepalen wat ze er mee doen. En dan kun jij 1 keer zeggen wat je er van vind. En daarna kun je gewoon je mond houden ipv je op deze manier op te stellen.. jemig
Ik heb niet gezegd dat je onaardig bent, kan niets zeggen over je karakter of persoonlijkheid want ik ken je niet. Maar ik merkte wel dat je opmerking( ik bedoel je eerste opnerking: zou je daar niet wat aan gaan doen) bij mij ook niet echt lekker overkwam. Als mensen echt ergens last vsn hebben zou ik proberen( als ik een andere mening heb) het wat anders te formuleren.
Het is meer hoe je iets neerzet. Je hoort geen intonatie, dus wat jij misschien niet zo lullig bedoeld leest wel erg lullig. Misschien goed idee dat in je achterhoofd te houden. Al kan ik van die laatste zin ook niet echt iets positiefs maken en imo gewoon een trap nageven.