Was het maar zo makkelijk. Jammer dat je broer niet eerder aan de bel heeft getrokken? Komt hij weer relatief eenvoudig aan een nieuwe baan denk je, wat is zijn opleiding/achtergrond?
Jee maar dan loop je wel heel erg op de zaken vooruit zeg. Ik zou me pas druk maken om Jeugdzorg wanneer ik echt aan de grond zou zitten, achterstanden zou hebben die niet meer in te halen zijn, daadwerkelijk op straat zou worden gezet en niemand zou hebben die me eventueel zou kunnen opvangen. Tot die tijd zou het woord Jeugdzorg niet eens in me opkomen en zou er ook niet echt blij van worden als een andere me daarvoor zou waarschuwen Paniekzaaierij zou ik het noemen.
Erg naïef om daar niet op vooruit te lopen en bovendien betreft het niet TS zelf maar haar broer. TS geeft zelf aan dat niet alleen broer nu maar óók schoonzus (al jaren) zwaar in de financiële problemen zitten. Ervaring leert dat mensen dan op een gegeven moment vaak stoppen met de huur of hypotheek betalen en door alle stress en ellende hun kop in het zand steken en geen contact opnemen met woningbouw en bank. Welgemeend advies is dan ook om dit te vóórkomen en altijd contact te houden met crediteuren en de situatie eerlijk uitleggen om erger te voorkomen, vaak zijn de instanties dan een stuk welwillender dan niks laten horen. Het is zaak om huisuitzetting te voorkomen, vrijwillig goedkoper gaan wonen is natuurlijk prima. Weet je broer al meer nu, weten jullie al meer nu?
@nikkie88: dit laatste advies is en stuk nuttiger dan je eerdere advies. Een huisuitzetting in het algemeen voorkomen. Maar goed nog steeds erg voorbarig. Er zijn genoeg mensen in de problemen die er alles aan doen om hun huur/ hypotheek te betalen. Je gaat ervanuit dat er nu bepaalde dingen gaan gebeuren terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn en om jeugdzorg er dan bij te halen is en beetje raar. @ts: in beginsel mag loonbeslag niet leiden tot ontslag maar ik er zijn beroepen waarbij dat anders is vanwege inderdaad een integriteitsrisico.
om antwoord te geven op je vraag: Ja, bij gemeente en rijskambtenaren mag dat ivm integriteitsrisico.
Als zijn vriendin inderdaad fraude heeft gepleegd, er zeer zware schulden zijn en nu ook loonbeslag; dan kan dat wel degelijk grond zijn voor ontslag. Integriteitskwestie. Mijn ex moest voor zijn werk (beveiliging en justitie/overheid) ook van MIJ een verklaring van goed gedrag overhandigen. Ambtenaar is ook overheid, dus de acties van zijn vriendin kunnen inderdaad zo ver doorwerken dat het hem zijn werk kost. Verder zullen dit soort dingen terug te vinden zijn in CAO/arbeidscontract/voorwaarden.