Nee hoor dat kan de taart prima hebben. Gewoon van fondant inderdaad. Anders word het heel lastig denk ik om het te maken., piepschuim kan inderdaad maar is lastiger als puur fondant. Een dummy bekleden is ook lastiger als een gewone taart, vind ik.
http://youtube.com/watch?v=MdmBEibnu4w Heb je daar al gekeken? Je woont niet toevallig in noord Holland
Super bedankt!! 😃 daar had ik nog niet aan gedacht! Nee woon niet in noord Holland. Die draak ziet er echt super uit! Knap hoor!
Potverdorie er waren filmpjes voor het maken van olaf, dat had ik een half jaar geleden moeten weten. Nu nog een tutorial zoeken voor het maken van een fondant autootje.
https://www.youtube.com/results?search_query=fondant+car+ Bijna alles staat op internet. gewoon even in het engels googlen.
Ik zit met hetzelfde probleem als altijd. Het kapsel bakken is bij mj altijd een probleem. Gooi er altijd wel 1 (of meer) weg voor het gelukt is. Erg balen, kost veel tijd (en eieren enzo) en dan voor niks. Nu weer. Onze oven zat al in de keuken toen we het huis kochten, was nog nooit gebruikt zo te zien. Wij koken ook nooit met oven dus de eerste 3 jaar ook nooit naar omgekeken. Tot ik taarten wilde gaan maken. Ik twijfelde of de temperatuur op de knop wel klopte met de werkelijkheid, inmiddels een oventhermometer aangeschaft. Aangezien het nog altijd mislukt, twijfel ik daar nu ook aan Ik heb een springvorm rond van 28 cm. Had het beslag klaar, was mooi opgeschuimd. De eerste 15 minuten leken goed te gaan, begonnen met 160 graden en beetje omhoog. Hij kwam mooi omhoog. En ineens ging hij weer zakken. En werd het lekker ruiken branderig en toen ik 10 minuten later keek (zat er toen 30 minuten in) Ja hoor, bovenkant al half zwart... Hoe kan dit nou. Hij zit net boven het midden erin. Moet hij lager? Is de temperatuur niet goed? Ik baal er zo van, ik denk dat je zoveel leuke en lekkere dingen kan maken met een oven maar ik kan met de onze niet overweg. Is het, voor nu, ook mogelijk om de taartbodem te bakken op de ovenstand van de combimagnetron? Hij past er wel in, en die kun je op temperatuur instellen. Ik vind dat momenteeel betrouwbaarder dan onze grote oven, die er mooi uit ziet, maar tja... En op welke (constante) temperatuur zou ik dan moeten bakken en hoe lang voor een springvorm van 28 cm? Sorry voor het lange verhaal, ik raak zo gefrustreerd ervan elke keer. En begin dan ook op tijd, zodat ik een paar dagen speling heb... ow ja: ik vraag me dit nog af: hebben jullie een oven die je digitaal kan instellen op temperatuur? Ik heb een knop met 50/100/150/200/250 graden. Dus altijd een beetje gokken. En klopt nooit met de oventhermometer. Dus precies 10 minuten 160 graden, 10 minuten 170 graden, 10 minuten 180 graden is hier echt niet haalbaar. Ik vraag me af hoe jullie dat doen?
HI! Ben altijd meelezer van dit topic. Waarom ga je niet de mix van funcakes gebruiken, deze is erg lekker en lukt nagenoeg altijd. Wil het 'from scratch' doen snap ik dat ook hoor, dan kan ik je helaas niet helpen. Ik gebruik in principe altijd de mix voor mijn taart(helemaal voor bestellingen), af en toe experimenteer ik met een recept, maar word nooit zoals ik ECHT wil.
@giebel Wat je zou kunnen proberen is om hem een standje onder het midden te zetten, ik heb een vergelijkbare oven en zet hem eigenlijk standaard onder het midden. En dan op boven en onder warmte en een vaste temp (behalve bij blanda schalen).
@giebel, wat je zou kunnen proberen is bakken met oplopende temperatuur, dan begin je op een lage temperatuur en zet je elke 10 minuten de temperatuur van de oven hoger. Als je googlet vind je daar wel info over. Ik gebruik altijd de mix van funcakes, deze mislukt nooit. Ik moet wel altijd langer bakken dan op de verpakking staat. Mijn oven wordt niet zo warm als ie aangeeft. Heb helaas geen thermometer om te zien hoe heet ie wel wordt.
@giebel het klinkt alsof je oven een eigenleven leid. Heb je ook gecheckt of de grill stand niet aan staat. Of dat je oven wel op boven en onder verwarmen staat? In de combimagnetron heb ik nog nooit een taart gebakken, maar je zou het eens kunnen proberen. @vlaflip leuk die m&m taart! Wil ik ook eens maken. @mimi83 wauw wat zijn je laatste taarten gaaf! Daar zou je mijn neefje super blij mee maken. Denk dat ik de cupcakes draak eens voor hem ga na maken
Kan ik de bekende biggetjes in de modder taart ook maken met een vanille kapsel? Ik wou hem vullen met witte chocolade mouse en verder gewoon de rest hetzelfde(ganache) maar anders is het naar mijn mening echt choco overkill en bovendien lust ik zelf geen chocolade taart.
Ik bak met boven en onder temperatuur ja. Eigen leven denk ik ook wel eens. Het kapsel v gister (ruim 10 min te vroeg eruit)ziet er op zichzelf niet heel raar uit. Alleen ingezakt door te vroeg eruit en zwart dus. Ik ga zo een nieuwe poging doen. Zet hem dan onderin ipv midden, gebruik zelfreizend bloem ipv gewone ( ergens gelezen) en wil dan eigenlijk niet aan de temperatuur komen, heb het gevoel dat het daar gister fout ging... Maar welke temp en tijd zal ik dan aanhouden? 170 en 45 minuten? De volgende x zal ik de mix v funcakes toch maar eens proberen, maar ik kan dat voor deze taart niet meer halen. Hoop zo dat de volgende wel lukt. Oh ja, nog één vraag. Hoe (lang ) spartelen jullie de bloem/maïzena erdoor? Ik las dat door te lang de lucht eruit gaat. Gister heb ik wel vaak omgeschept omdat ik net zo lang doorga, tot ik geen losse (droge) poeder meer zie. Of hoeft dat niet per se?