Dat klopt absoluut niet. Hoe kan ik blanco stemmen bij een verkiezing? | Vraag en antwoord | Rijksoverheid.nl
Nee helaas. Had mn man gemachtigd omdat ik laat thuis was maar id vergeten mee te geven dus moest vnvd. Maar toen kreeg hij een storing en nu is t te laat... kon ook niet alleen want had geen oppas.
Nee, we waren het wel van plan, maar we hebben vandaag allebei flinke koorts en besloten niet te gaan.
Nee, ik heb niet gestemd vandaag. Ik heb me er dit keer niet in verdiept. Zou niet weten hoe of wat. Dus daarom ook niet gaan stemmen. Wel tegen mijn principes in. Ik vind stemmen namelijk wel erg belangrijk.
Als je blanco wilt stemmen moet je gewoon je kiesbiljet leeg laten en dan zo in de bus gooien. Heel simpel. En dan gaat je stem dus niet naar een partij. Van mensen die niet komen opdagen worden de stemmen naar rato verdeeld onder alle partijen.
Ja gestemd. Naast de school van dochter zit een andere school en daar kan je stemmen. Voor ik haar uit school haalden even gestemd. Houd van de dieren.!! Stille hint.
Ik stem altijd. Heb nu alleen voorde waterschappen blanco gestemd omdat ik daar echt geen verstand van heb. Niet stemmen omdat er niks veranderd vind ik een beetje onzin. Als alle stemmen alleen gaan naar de linkse partijen dan komen er hele andere wetten en wordt het geld heel anders verdeeld dan dat de rechtse partijen de volle winst zouden hebben. Omdat er gelukkig een hoop mensen zijn die wel stemmen, worden de stemmen over verschillende partijen verdeeld. Maar als alle mensen van een bepaalde kant besluiten niet meer te stemmen 'omdat er toch niks veranderd', dan gaat er echt een hele hoop veranderen
Er zijn in de vorige eeuw vrouwen geweest die er voor hebben gezorgd dat vrouwen mogen stemmen. Alleen daarom stem ik al.
aletta jacobs deels toch. Leuke kleine aanvulling. In september 1918 diende het Kamerlid Hendrik Pieter Marchant een initiatiefwet in tot instelling van actief kiesrecht voor vrouwen, dat onder druk van de revolutionaire bewegingen in Duitsland en ook in Nederland in 1919 wordt aangenomen. De eerste vrouw die in Nederland van het actieve stemrecht gebruik maakte was Maria Elisabeth (Elise) Spauwen-Schrijnemakers (Gronsveld, 10 september 1876 - Aldaar, 26 november 1941). Als echtgenote van burgemeester Hubert Spauwen van de gemeente Gronsveld (Limburg) bracht zij op zaterdag 15 mei 1920 bij de gemeenteraadsverkiezingen van Gronsveld als eerste vrouw haar stem uit [1]. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1922 konden voor het eerst alle vrouwen in Nederland gebruik maken van het actieve kiesrecht. De partijen die zich zo lang tegen het vrouwenkiesrecht hadden verzet, de protestantse en katholieke partijen, bleken er groot profijt van te hebben. Het algemeen kiesrecht voor vrouwen en mannen werd met de grondwetswijziging van 1922 in de Grondwet opgenomen.
Yup. Wist je dat gehuwde vrouwen pas sinds 1956 handelingsbekwaam zijn? Het lijkt lang geleden, maar dat is het natuurlijk niet.
Ik moet zo vaak om jouw uitspraken lachen Ik vind politiek ook niet boeiend, maar ben heel blij in een democratie te leven en vanuit dat principe ga ik stemmen Ik vind het altijd jammer dat je niet je stem mag verdelen! Dus dat je niet 1 partij, maar 2 of 3 partijen mag kiezen. Of juist andersom, dat je je stem mag gebruiken als anti-stem. Kan niet altijd goed kiezen , maar weet wel goed welke ik niet aan de macht wil!