Hallo, Ik heb een lemon-cheesecake gemaakt waar ik frambozenjam op wil smeren. Maar nu lees ik overal op internet dat je jam 'moet' verwarmen als je het bij taarten gebruikt, zodat het vloeibaar wordt. Moet dat echt? Maar waarom doen ze dat dan? Ik kan het toch zo ook wel bovenop de taart smeren? Groetjes, Hanna
Als je het niet verwarmt is het wat stug, of in elk geval, dat kan het zijn. Goed roeren voor je gaat smeren wil ook al helpen.
Ik weet ook dat je daarmee wat rest vocht inkookt, zodat het wat dikker is als het weer afkoelt en dus niet weg loopt van je taart
Ikzelf doe dat voor koekjes zodat de klontjes er makkelijker uitgaan en het veel gladder en gemakkelijker uitsmeert.. Voor taarten heb ik het nog nooit gebruikt haha.
Ik deed het wel gewoon zo op taarten smeren maar dan niet helemaal tot aan de rand of ik maakte een dijkje met bv botercreme of iets dergelijks zodat het niet kon uitlopen
Het geeft ook een mooi glans laagje.je strijkt het ook dunner uit. bijv abrikozen jam op de appeltaart (hhmmmm)
Ik maak ook altijd een dijkje en gooi de jam in de blender. Dan is het zo glad en super makkelijk smeerbaar.
Voor in de taart kan het zo met een dijkje. Voor OP een taart. Vaak abrikozen jam voor een glanslaag/ afwerklaag, eerst verwarmen zodat klontjes eruit zijn en het dus mooier afsmeert doordat het vloeibaarder is.