Omdat het en gezond is en ik ze heel lekker vind wil ik meer noten gaan eten. Kan natuurlijk gewoon los, dat is al lekker. Maar wil ze ook graag ergens in verwerken. Nu eet ik af en toe al couscoussalade waarin ik noten doe maar ik zou graag nog wat tips willen. Hebben jullie nog lekkere recepten met noten??
Wij eten vanavond een variant op foe yong hai: Rijst, Saus, soms zelf gemaakt, soms pakje uit de super, zoet sausje in ieder geval. Roerei met groente erdoor. (Vandaag ui, paprika, champignon) Losse roerbak groentes (vandaag snijboon, wortel en oesterzwammen) En dan bij de roerbak groente ook pinda's en/of cashewnoten erdoor. Er kan ook kip bij, maar wij doen het meestal vegetarisch. Dit eten we nogal eens als we veel kleine restjes groente hebben. Deels door de ei heel fijn gesneden, deels grof en geroerbakt.
Deze als ontbijt: Super Skinny: Speculaasgranola met mandarijn | Chickslovefood.com Onwijs lekker, ik maak het elke week (zonder mandarijnschil want heb geen biofruit) en doe het door yoghurt ipv kwark. Ik koop dan Mixed Nuts van Lidl (2,70 voor 200 gram ofzo) Sowieso erg leuke site.
Nee hoor, als je de ingrediënten in huis hebt Saus: 1/4 liter tomatenketchup 1 eetlepel gesnipperde ui 1 eetlepel azijn 2 theelepels suiker 2 eetlepels gembernat Alle ingrediënten met elkaar vermengen en aan de kook brengen. Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Groenten naar keuze ( bijv. Wortel, courgette, paprika, sjalotje) Bakken in olie Kerrypoeder erbij Blikje kokosmelk erbij Eventueel bouillon poeder of zout en peper erbij Zakje gezouten cashewnoten roosteren en eroverheen strooien Korianderblad (vers of gedroogd) eroverheen Serveren met rijst/en of naanbrood
250 gr bloem 2 tl bakpoeder snufje zout 115 gr boter 115 gr bruine suiker 2 losgeklopte eieren 500 gr geprakte overrijpe bananen 1 tl kaneelpoeder noten (even in kleine stukjes stampen) Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius / Gasovenstand 4. Vet een bakblik (23x13cm) lichtjes in. Ik doe er dan zelf ook altijd nog bakpapier in want dan gaat het brood er makkelijker uit op het einde. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Meng de boter en bruine suiker in een aparte kom door elkaar. Roer de eieren en geprakte bananen, gestampte noten en kaneel erdoor totdat alles goed gemengd is. Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en roer door elkaar. Giet het mengsel in de cakevorm. Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een prikker in de cake steekt die er schoon weer uitkomt, dan is de cake klaar. Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake dan uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.