Ik ga voor de suiker.....al gebruik ik het zelf niet veel. Mijn vriend dronk toen ik hem leerde kennen koffie met een zoetje...een tijdje later kreeg hij steeds vaker last van hoofdpijn tot aan migraine aanvallen toe. Hij at en dronk niks meer,was erg moe en kon niks verdragen van de hoofdpijn. Van de dokter kreeg hij 2 zware pillen tegen de hoofdpijn,en toen die weg was en hij wat op de been was heb ik de zoetjes omgeruild voor suiker. De hoofdpijn bleef weg en hij voelde zich stukken beter,het opgejaagde gevoel wat hij lamg had was ook weg...
Jep, maar hier nog een keer. deredactie.be video: 1. Een maand zonder suiker, wat deed dat met Tim Verheyden?
Hier beide liefst niet en als ik moet kiezen, dan suiker. Heb ik overigens niet in huis dus als ik t al eet, is het in chocola bijvoorbeeld. Kokosbloesemsuiker, palmsuiker en honing gebruik ik soms en dan met mate.
Kun je toch beter voor een yoghurt kiezen die niet zuur is. Ik meng zelf meestal volle yoghurt met wat Griekse yoghurt. Heerlijk!
Brood, je wordt er vet en ziek van | Sugarchallenge: 100% Suikervrij Ongelovelijk wat belachelijk veel suiker zeg! nog een reden om weer snel zelf brood te gaan bakken
Ik geloof meteen dat suiker grote hoeveelheden suiker niet goed voor je is. Maar ik denk wel dat je het nodig hebt. Niet in de hoeveelheden waarin we het tegenwoordig eten, maar de mens eet al duizenden jaren fruit en dat zou dan nu ineens vergif zijn? Dat zou ik raar vinden. Ok, je moet geen 20 appels op een dag gaan eten, maar gewoon normale hoeveelheden... Je moet toch ergens je vitaminen en mineralen vandaan halen als je in de winter in je donkere grot zit... De manier waarop wij suiker eten is verre van natuurlijk, denk ik. vroeger was er niet eens suiker, toen gebruikte men andere manieren om iets zoet te maken, bijvoorbeeld honing. De suiker die wij nu eten, de gewone klontjess o.a. zijn zo chemisch bewerkt dat het niet meer natuurlijk te noemen is, wát ze bij van Gilse ook beweren.... Ik houd de zoetstoffen zoveel mogelijk buiten de deur, al lukt dat niet altijd. Suiker word hier wel gebruikt, voor de kinderen beperk ik het, voor mezelf iets minder, helaas. Koffie zonder suiker is een echte no-go...
ja he? net zoals ik wel een chips eet terwijl ik weet dat het ongezond is. en dat ik wel eens met de auto ga terwijl ik weet dat het niet goed is voor het milieu. waarschijnlijk dacht je dat ik 2 opscheplepels erin deed, maar het zijn 2 kleine theelepels in een grote bak. Maar goed
En teveel tijd doorbrengen op ZP verweekt de hersencellen. En tóch hangen we hier allemaal elke dag weer rond te hangen...
In lariekoek zit nog veel meer suiker. Joh, ik schrijf toch wat ik heb gezien. Lees ook even de link die Ons Kleintje heeft geplaatst.
Zoveel suiker in een brood kan niet, dan zou het brood net zo zoet als cake smaken... OT: ik denk dat suiker beter is dan zoetstoffen en dat je het vooral met mate moet gebruiken (goh). Dat van nature aanwezige suikers in bijvoorbeeld fruit slecht zouden zijn, geloof ik echt niet.
Hier gaan we toch voor de suiker! Ik eet alleen losse suiker op bijvoorbeeld een pannenkoek ofzo verder alleen als het ergens in zit... Ik vind/denk wel dat er flink verschil zit in bijvoorbeeld fruitsuikers en 'gewone' suikers.
Met stevia heb ik geen problemen, op zichzelf. Er is Oerzoet, kokosbloemsuiker, palmsuiker etc, wat redelijk gezond is qua alternatief. Voor bakken maak ik ook weleens gebruik van dadels, banaan, etc. dat geeft ook een zoete smaak af. Kunstmatige zoetstoffen komen hier niet in huis, net als andere kunstmatige voedingsstoffen. Gewone suiker wordt hier met mate gebruikt, volgens mij doen we rustig twee maanden met een pak suiker en dan bak ik er ook nog mee. En drink denk ik eenmaal per drie dagen een kopje koffie met een schepje suiker.