Ik heb het effe nagevraagd aan een bevriende bakker. Normaal brood (van de bakker) bevat geen suiker, afgezien van hele kleine hoeveelheden in bepaalde broodverbeteraar, als die worden toegevoegd. Heel weinig dus. Veel brood uit de supermarkt bevat wel suiker. Een paar procent. Maar ook dan kom je niet aan de hoeveelheden die hier genoemd worden. Koop je bv Allison brood uit de supermarkt, dan zit het daar weer niet in. Het is dus een beetje afhankelijk van welk brood je koopt en waar. Suiker helpt het gistingsproces. Sneller klaar=goedkoper.
kijk... toch maar weer goed dat ik even naar de bakker loop voor mn brood.. is ook nog eens veel lekkerder
Maar als dat suiker er is voor het gisten, dan verdwijnt een portie daarvan toch weer bij dat vergisten in gasvorm? Of zou er veel achterblijven?
In het fimpje wordt inderdaad gezegd dat er 62 klontjes suiker in een fabrieksbrood zitten. Dat geloof ik echt niet. Dan had het brood massiever geweest dan een suikerbrood. Ik bak zelf brood en soms (ligt aan het soort) gaat er een beetje suiker in maar zeker niet de hoeveelheden die in het fimpje genoemd worden. Ter vergelijking, hier een recept van suikerbrood. Check de hoeveelheid parelsuiker en gembersiroop eens. Uit de keuken van Levine: Suikerbrood
hier is trouwens de presentatie waar ik het over had, als er mensen intresse hebben.... is wel in het engels. https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM
Ik ben een paar weken geleden van de zoetstoffen (en geen cola light, nou ja 1 glaasje per week ofzo) 'afgegaan' en weer gewoon suiker gaan eten. Dwz geen suiker in de thee, maar eentje in de koffie. Voel me echt beter. Stevia is nu helemaal hot, maar ik houd bij al dit soort dingen in mijn achterhoofd dat het meestal een hype is. zie ook Sonja Bakker en alle andere dieten. Het gaat gewoon om een levensstijl. Gewoon matig zijn met suiker, teveel suiker is niet goed voor je. Maar stevia vind ik persoonlijk erg bitter, sterk en vies en ik vraag mij af wat daar de uitkomsten van zijn op langere termijn. Zeg niet dat die er zullen zijn, maar in het begin is het allemaal 'dit moet je nemen, dit is echt geweldig'........
En stevia dan? Ik gebruik deze van de tuinen. Wel erg wennen smaak. Stevia Poeder - Stevia zoetstof | De Tuinen
Dit is (ook aan de prijs te zien) puur stevia zo te zien en dan kan je dat prima gebruiken. Vaak wordt stevia gemengd met andere zoetstoffen.wat het weer heel ongezond maakt.
Wow ik hoop niet dat er in fabrieksbrood 30x zoveel suiker zit. Want anders ga ik meteen zelf brood bakken
ik heb de docu niet gezien, maar is het niet zo dat ze de vergelijking maken tussen koolhydraten en suiker. Dus dat ze door middel van suikerklontjes duidelijk willen maken hoeveel koolhydraten er in een brood zitten?
Nee dat kan niet... ongeveer 2 weken geleden hadden ze bij Qmusic of 3FM (weet niet meer welke zender ik op had) een bakker aan de lijn en toen stelde ze DE vraag aan hem waar veel discussie over is: "wordt je van brood dik?". En volgens die bakker was dat absolute onzin......
Als ik deze lijst zie valt het wel mee. http://www.brood.net/public/tabellen/voedingswaarde-per-stuk-120315.pdf Basis brood is 0,7 gram suiker per snee, de goedkoopste van de lidl die ik vandaag heb is 0,6 gram suiker. En 15 gram koolhydraten. Die 15 keer 20 sneetjes is wel zo'n 300 gram. Ongeveer Net zoveel als die waarde die eerder genoemd werd. Maar is zit maar (0,6*20) 12 gram echt suiker in..
Dit dacht ik ook! hahah zoals jij het hier laat zien lijkt mij ook een logische verklaring. Volgens mij is niets goed als je er teveel van neemt, dus ik probeer het gewoon bij natuurlijke suikers te houden, voor zover het kan.
ik denk ook dat het onzin is hoor... maar verder is een BAKKER natuurlijk niet echt een objectieve bron
Goede Stevia kopen Brood ben je op zich niet nodig, zijn genoeg en betere alternatieven. Ik word "dik' van teveel brood. Eet t nu wel, omdat ik voor mijn zwangerschap echt hoog in de eiwitten zat ivm 5 x per week sporten en dat ook niet al te goed is, maar na mijn zwangerschap laat ik het snel weer achterwege Ga maar eens etiketten lezen in de supermarkt. Als het "light" is dan is een ander percentage wat ook niet goed voor je is automatisch hoger, om het nog enigzins smakelijk te kunnen houden. Eet alles, met mate, en dan komt alles goed