Dankjewel dames ik had al gegoogled op sommige sites staat van wel en andere van niet. Ik ben gek op gevulde mosselen en wil deze volgende week gaan maken
Verhit of niet...het wordt afgeraden.Dat komt omdat het nog niet geheel duidelijk is of het wel of niet veilig is.
ik heb het niet gedaan.....juist omdat schaaldieren gevoelig zijn voor bacteriën ook als je ze goed verhit. ja de kans is heel klein, maar ik wilde dat risico absoluut niet lopen. hetzelfde voor alcohol drinken (viel zowiezo niet lekker een sokje en ik voelde mijn hele wangen beginnen te gloeien, dan heb je er al wel genoeg van) ik nam ook geen brie, ook als die wel veilig zou zijn...durfde het risico niet te nemen. stel dat er nou net met de mijne wel wat fout was gegaan. ja beetje te voorzichtig misschien, maar beter te voorzichtig dan achteraf spijt.....
Het enige waar je goed op moet letten zijn de krabbetjes die kleine witte die zich stiekem verstoppen in de mossel. Ook al zijn ze gekookt je word er ziek van heul ziek! Als je denkt beet ik nou net iets stuk uitspugen die handel! Ik heb begrepen dat voedselvergiftiging geen kwaad kan voor je kindje maar je zit er niet op te wachten tijdens je zwangerschap. Dus geniet maar wees voorzichtig! Liefs