Toen ik laatst uiteten ging heb ik van tevoren contact gehad met het restaurant. Die hebben er heel goed rekening mee gehouden. Ipv brood met kruidenboter kreeg ik een amuse met geitenkaas. Voorgerecht gewoon iets lekkers gekozen (gevulde champignons uit de oven) hoofdgerecht (gamba's)werd standaard geserveerd met sla en patat maar ik kreeg extra warme groenten. Als nagerecht had ik een kaasplankje. Stond niet op de kaart, maar hadden ze voor me geregeld. Echt top! Had mijn buikje rond gegeten en had na anderhalf uur een waarde van 5.7. Ik zou juist stokbrood vooraf laten staan.
Heb jij ook een max aan aantal kh gekregen van de dietiste? Ik mag er geloof ik ook weer niet te weinig?
Stokbrood (wit brood) en patat zijn juist koolhydratenbommetjes... Dat moet je juist niet nemen. Salades kunnen vaak goed vooraf. Bij het hoofdgerecht vis/vlees en groentes. En geen toetje (tenzij ze kaasplankje hebben met kazen die veilig zijn).
Dat snap ik. Maar ik heb eigenlijk niet van mn dietiste te horen gekregen of helemaal geen of weinig kh niet juist heel slecht is voor mn suikers. Ze wilde juist wat meer kh bij ontbijt en diner.
Maar koolhydraten = suikers.... Misschien bedoelt je diëtist dat je het beter moet verdelen over de dag? Stokbrood zit inderdaad erg veel koolhydraten in. Dat merkte ik bij het prikken vanmiddag toen ik een stuk op had bij de lunch. Nog wel onder de 7 hoor maar als je eerst veel stokbrood eet en later ook nog aardappels of friet, dan krijg je echt teveel binnen.
Als ik de dagmenu's(bv van het Antonius ziekenhuis)op internet voor vrouwen met zwangerschapsdiabetes zie dan geloof ik direct dat je dietiste dat heeft gezegd...Persoonlijk verbaast het mij dat je zoveel koolhydraten zou moeten eten met diabetes, normaal gesproken eet je toch ook geen 5-7 boterhammen per dag? En dan is zoet beleg ook nog toegestaan Hallo bloedsuikerpieken en dalen! Dan heb ik de avondmaaltijd nog niet eens meegerekend waar je ook weer koolhydraten mag eten. Ik vind het bizar en voor mij zou zo'n dieet betekenen dat ik elke week zou aankomen. Naar mijn idee is het heel slim wat Cecilia heeft gedaan. Als ik Koolhydraatbeperkt eet zoals nu dan kies ik maar een maaltijd per dag waarbij ik wat koolhydraten eet(niet in de vorm van suiker). Bij de overige tussendoortjes en maaltijden beperk ik het tot een stuk of 20 kh in totaal.
Ik heb geen hoeveelheid kh opgekregen die ik zou moeten eten. Gewoon beperken en verspreiden. Normaal eet ik 's avonds wel iets van aardappelen/pasta/rijst, maar omdat ik nu voor hoofd en nagerecht wilde ging ik er vanuit dat ik genoeg binnen zou krijgen. Kreeg bij het kaasplankje trouwens wel twee flinterdunne plakjes bruin stokbrood haha 😆
Soms hebben ze ook nog wel eens suikervrij ijs, best lekker als je eens wat zoets wilt. Laatst ook bij de Italiaan gehad, maar moest daar echt om vragen of ze dat hadden.
Ik zou ook erg oppassen met koolhydraatarm eten hoor. Koolhydraten beter verdelen op de dag maar vergeet niet dat je kindje ook voldoende voedingsstoffen moet krijgen. Je moet gewoon dagelijks aan bepaalde hoeveelheid koolhydraten komen en het is per persoon verschillend hoe je die het beste binnen kunt krijgen Dat is uittesten hoe je overal op reageert. Je moet vezels binnen krijgen en je moet fruit binnen krijgen anders doe je je kindje echt tekort.
ik was dus eigenwijs en had vanavond groentesoep met wit stokbrood en kruidenboter. Na een uur zat ik op 8.8 Meh.
die 5 tot 7 boterhammen moet je verspreiden he en ik kan daar prima aan komen hoor. bij het ontbijt 2 boterhammen, lunch 2-3 boterhammen en tussendoor nog een boterham. tadaaa.
Ik at eerder ook 5-6 boterhammen per dag maar nu red ik dat niet. 2 en een beetje begint over de dag. Maar dat komt omdat ik bij ontbijt heeeel weinig verdraag. Hier gekookte aardappelen, gekookte witloof en speklapjes. Normaal gaat witlof heeeel erg goed dus bewust die gecombineerd met de speklapjes. Denk namelijk echt dat ik van de laatste een te hoge waarde krijg (kan steeds slechter tegen vet) en ja hoor, van de week 8,8 en nu 8,4 ondanks hogere insuline. Speklappen dus definitief geschrapt
Ik vind dat echt heel veel voor 1 dag brood(en teveel koolhydraten voor 1 dag)2x zoveel als ik zou eten als ik brood zou eten. misschien ligt het aan mij dat ik het veel vind Wel fijn dat je het kunt hebben icm diabetes, brood is natuurlijk wel lekker. Bij 7 boterhammen zie ik gelijk gelijk al zo'n bouwvakkersbroodtrommel voor me haha Jeetje Sparky wat vervelend...en dat terwijl dierlijk vet juist vaak goed verteerbaar en afbreekbaar is voor het lichaam. Het lijkt er ook op dat de insuline niet altijd even goed opgenomen wordt of wel? Dan maar aan de filetlapjes deze laatste weken?
Ja dat is zo, ik eet vezels via tarwezemelen en neem colon clean(en groente en noten). Ik eet meestal s avonds of volkoren pasta, of zilvervliesrijst of quinoa of wat aardappeltjes bij het eten, hiernaast ook fruit. Maar ik beperk dat wel tot 1 maaltijd per dag en dan dus niet teveel. ik ben sowieso (helemaal los van de zwangerschap)overgevoelig voor koolhydraten, ik krijg snel suikerspiegeldips als ik veel koolhydraatrijke dingen eet en als ik echt 7 boterhammen dagelijks zou eten kom ik echt aan.
Fiora, het is bij mij vooral de combi vet met koolhydraten. Ik kan zo een stapel speklappen opeten, maar icm aardappelen niet. Net als dat ik geen kaas of brie meer op brood kan hebben. Terwijl er verder geen koolhydraten in zitten.
Gewone boterhammen verdraag ik slecht, ik kan alleen koolhydraat arme bammetjes eten. Vandaag zou ik gesprek hebben voor inleiding maar alles zat nog potdicht. Dat zou ballonnetje betekenen en da kan dagen duren. Omdat ik de laatste drie dagen mooie waardes heb gehad is er geen spoed bij het eerder halen. Dus we kijken nog een week aan en ik ga dan weer langs voor een onderzoek, kijken hoe het er dan voor staat!
Even jullie inzicht gevraagd hoor... Gisteravond heb ik rode kool met een beetje aardappels en een worstje gegeten en toen ik anderhalf uur later prikte zat ik ineens op 7.8! Nu bedacht ik mij later dat ik een bananenbrood had staan bakken waar ik een klein stukje van had geproefd vlak voor het prikken. Kon dus daar aan liggen dacht ik. Omdat het gister dus te hoog uitviel heb ik voor de zekerheid vandaag ook geprikt. Toevallig at ik vandaag bij mijn schoonouders ook rode kool maar dan met hachee en ook zaten er stukjes appel door de rode kool. Anderhalf uur na de maaltijd weer geprikt en 7.2, ook te hoog dus. Kan dit nu aan de rode kool liggen, of begint mijn suiker nu helaas toch te schommelen? Wordt best een beetje gestresst door die waardes zo en denk dat ik het weekend toch ook maar even voor de zekerheid ga prikken. De rest van de dag blijven mijn waardes trouwens wel netjes onder de 7.0 en zelfs grotendeels onder de 6.0.
Rode kool zit zelf ook suiker in. Best veel geloof ik voor groente. Ik heb het van de week vers gemaakt zonder suiker en hoe wel het minder lekker is had ik toen mooie waardes, vorige keer met rode kool uit pot hele hoge waarde.
Gisteren was het idd uit pot en vandaag uit de diepvries. Goed om te lezen dat het daar aan kan liggen, voorlopig maar even niet meer eten dus, of vers maken idd. Doen wij normaal gesproken eerlijk gezegd al, maar ml dacht gisteren even lekker makkelijk te doen. Komend weekend staat er sowieso geen rode kool meer op het menu haha, dus hopelijk zijn mijn waardes dan wel weer normaal!