Ik probeer steeds meer te letten op wat er in zit. Bv in sommige mayonaise zit tarwezetmeel of in cola zit zoveel glucose om het natrium te verdoezelen. Als er mayonaise gegeten wordt maak ik die zelf, heel eenvoudig in 1 minuut de lekkerste en cola drink ik niet, dan maar water.
Wij gebruiken ook weinig pakjes. Ik ben vegetarier dus vlees eten mijn man en kind ook niet erg vaak. We vinden het allebei leuk om te koken dus dan zijn de meeste pakjes etc redelijk overbodig. Ik gebruik alleen wel tuinkruidenbouillon uit een potje omdat ik echt geen tijd en zin heb om elke dag mijn eigen bouillion te trekken. Verder koop ik alleen snoep voor de verjaardag van mijn zoontje. Op de verjaardag krijgt hij er dan wat van en vervolgens ligt het in de kast over datum te gaan omdat niemand het eet en hij er ook nooit om vraagt. Verder zijn wij grote eters, we eten rustig een kilo groenten tijdens het diner. Biologisch is qua geld gewoon niet haalbaar dus de groenten komen gewoon uit de supermarkt. Dure merkkleding wordt hier ook niet gedragen dus alles komt lekker bij de c en a h en m en zeeman vandaan.
Ik koop geen biologische producten (re duur) en zo min mogelijk supermarktvlees uitgezonderd broodbeleg, en totaal geen rundvlees uit de winkel Sv heeft zelf vleeskoeien dus krijgen vlees uit eigen stal, bijna zo goed als biologisch, en met slachten besteld hij meestal ook een varken, en hij heeft ook 2 x p.j mesthaantjes, heerlijk niet te vergelijken met supermarktvlees.
Als ik iets laat liggen is het vanwege de prijs of dat we het niet lekker vinden. Ik krijg het idee dat er tegenwoordig bij voedingsmiddelen net zo lang gezocht wordt tot er iets (mogelijk) schadelijks naar boven komt. Eerst waren zoetstoffen beter dan suiker, nu gaat 'iedereen' plots terug naar gewone suiker omdat blijkt dat zoetstoffen helemaal niet zo goed zijn. De mening over het al dan niet slecht zijn van bepaalde voedingsmiddelen of bestanddelen wisselt bijna sneller dan het weer.
als je goede kwaliteit en schoon eten eet en je weet hoe je het lekker moet bereiden . Er zit wel meer in als water en zout hoor
Ik ook! Wij proberen zoveel mogelijk slechte e-nummers en suiker te mijden in wat we dagelijks eten. De avondmaaltijden komen 5 dagen per week van hello fresh, dus haal weinig in de supermarkt.
Zoiets als Smac 😖 ik word al misselijk bij het idee wat daar in zit. Zelfde als die blikjes soepballetjes die vastzitten in de gelatine.... Bah bah
Wij kopen geen pakjes en zakjes (behalve soms nasi kruiden) geen producten met zoetstoffen en een hoop vleeswaren van de supermarkt laat ik liggen. Vleeswaren koop ik van de slager daar zit veel minder toevoegingen in - waar m'n zoon dan weer van gaat spugen, van goedkope worst.
En verder koop ik niks waar glucose fructosestroop in zit en geen zoetstoffen voor de kinderen. Dat zit in zoveel dingen ook eat je niet verwacht zoals in brood. Daar kwam ik achter omdat mijn oudste kma had en ik de etiketten moedt lezen.
Als je kindjes hebt die niet alles verdragen dan ga je vanzelf etiketten lezen. Zo hadden we jaren koemelk en kippen eiwit allergie en dus lees je van alles de etiketten. Als ik dan van vleeswaren het etiket lees, leg ik het vanzelf terug! Dan pak je dus de pindakaas en kies je die zonder suiker. En de appelstroop en dan lees je dat het ene merk 80% suikerbietenstroop heeft en de andere 100% appel/peer. Keuze's zijn dan snel gemaakt hoor. En bovendien gaat het lezen vanzelf en tussen de bedrijven door. Inmiddels weet je wel wat jr wel en niet wilt kiezen in de super. Enneh, zoetstoffen en suiker, net wat je wilt. Ik heb die hype over "een zoetje in de koffie en overal aspartaam in" nooit gesnapt!
Ik let vrijwel nergens op en ik leef nog steeds. Grapje Ik let meer op prijs en op wat we wel of niet lekker vinden. Ik moet wel erbij zeggen, dat wij hier thuis allergieloos zijn, dus dat scheelt ook natuurlijk.. Groente uit pot bijvoorbeeld vind ik gewoon goor, van die slappe hap, dus dat is meer smaak gebonden dan dat ik me af vraag of er wat toegevoegd is of niet.. Verder koop ik ook geen boterhammen bij de supermarkt, maar bij de bakker. Dat van de supermarkt smaakt naar oud brood E-nummers, aspartaam etc. boeit me eigenlijk allemaal niet. Ik zal wel erg ongezond zijn dan... so be it.
Alles wat ik niet lekker vind of te duur (voor 't seizoen) blijft liggen. Alle nep-cola's laat ik ook staan. Voor mij alleen de echte . Geen speciale allergieën hier, dus aan etiketten lezen begin ik niet. De plaatselijke supermarkt hier heeft een eigen bakkerij en een eigen slager en beenhouwerij-afdeling.