Wat doe jij met overgebleven rijst na het koken?

Discussion in 'De lounge' started by Debaky, May 15, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mime28

    Mime28 Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    4,050
    1
    0
    Ik eet het de volgende dag voor lunch met de kinderen met nori en surimi en of een blikje tonijn als een soort 'sushi'
    Ook de verkeerde rijst natuurlijk, mmar de kinderen vinden het heerlijk, zeker met een klein beetje sojasaus erbij.
     
  2. dochters

    dochters Fanatiek lid

    Jul 11, 2013
    4,894
    15
    38
    Female
    Het rijst wat hier overblijft is meestal niet veel, maar dat wat over is, daar maak ik voor mezelf een rijstepaptoetje van. (Eigenlijk alleen maar melk erbij, in de magnetron en dan een beetje suiker eroverheen) Ik vind dat lekker, maar mijn man gruwelt ervan. :)
     
  3. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    Jun 5, 2013
    7,027
    551
    113
    goed idee, onthou ik!
     
  4. Manoya

    Manoya Niet meer actief

    Rijstsalade! Lekker voor de volgende dag.
     
  5. Vlinder73

    Vlinder73 Fanatiek lid

    Feb 22, 2011
    2,146
    1
    38
    In mijn paradijs
    Weggooien vind ik zonde, ik maak er nasi van of als het niet zoveel is aan de honden geven.
    Ik maak ook geregeld mijn eigen creatie, van kip of vlees met mais, paprika, vers geperste knoflook,lente ui of gewone ui en champignons en hussel het door elkaar.
    Of met roerbakgroente en kip of vlees.
    De kip of vlees doe ik dan wel marineren.
     
  6. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    Dat deed ik ook altijd tot ik merkte dat ik er andere ook blij mee kon maken of van de left overs nieuwe dingen kon maken zoals nu. ;)

    Weg gooien is zo zonde.
     
  7. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    Staan hier genoeg ideetjes :D

    Dankjulliewel :D Dat word morgen wat leuks in elkaar flansen.

    heb genoeg over dus kan van alles wat gaan doen hihi
     
  8. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Ik ben ster in precies genoeg koken 😎 Een echte Nederlander!
    😬
     
  9. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    Haha dat is wel fijn :D

    Ik ben echt zo iemand die elke keer weer voor een weeshuis kookt :D

    Maar ik ben ook zo iemand dat stel je komt hier rond etens tijd langs dat je altijd mee kan eten.
     
  10. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    Jul 10, 2008
    13,558
    530
    113
    Female
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Wat bij ons over is, gaat negen van de tien keer naar de honden, scheelt brokken :D
    en als er echt veel over is, dan gaat er eten in de vriezer of in de koelkast voor de volgende dag, danwel de dag daarna.... kliekjes.
     
  11. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,272
    6,801
    113
    Ik doe de meeste kliekjes in de vriezer.

    Soms eten we er ook wel twee dagen van.
     
  12. Islah

    Islah Niet meer actief

    Eten dat goed is gewoon weggooien?
     
  13. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    Jun 10, 2013
    3,245
    2,363
    113
    Female
    Ik kook vaak wat extra rijst zodat ik savonds nog rijstpannenkoeken kan bakken.. pannenkoekenbeslagje maken (bloem, ei, melk) rijst erdoor mengen en wat kaneel en rozijnen, langzaam gaar bakken in de pan. Warm lekker maar ook prima koud te eten als tussendoortje!
     
  14. Koon

    Koon Niet meer actief

    In de vriezer, voor mee naar mijn werk.
    Alleen als het zo weinig is dat 1 persoon er niet meer van kan eten, gaat het weg.
     
  15. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    Waarom heb ik dit topic geopend? hahaha

    zou bijna een extra pan rijst gaan koken om alle recepten uit te proberen :D
     
  16. tuc

    tuc Niet meer actief


    Haha mis de like knop
     
  17. tuc

    tuc Niet meer actief


    Echt alles??? Wij hebben vaak 1 persoonsmaaltjes over en doen dat in de vriezer...op een andere dag kiezen we dan allemaal wat anders.
     
  18. Boekenwormpje

    Boekenwormpje Bekend lid

    Feb 1, 2014
    903
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik hield vroeger ook altijd rijst over. Tegenwoordig gooi ik de rijst gewoon in de pan van de saus en dan door elkaar mengen. Dus dan schep je aan tafel gewoon in 1 keer op ipv eerst rijst opscheppen en dan saus eroverheen. En de rijst afmeten helpt ook om niks over te houden steeds.
     
  19. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    Ja maar dat vind ik dan weer zonde want juist nu kan ik met die kale rijst weer heel veel andere dingen doen, als ik de saus erdoor heen doe ( in ons geval verse kip kerrie ) dan kan je er daarna niets anders mee dan invriezen en de volgende keer weer opwarmen dus ik doe het eigenlijk nooit mengen met de saus als we rijst eten.
     
  20. pientje1

    pientje1 Niet meer actief

    Ik gooi het ook weg, maar als ik de recepten hier lees ga ik het toch eens bewaren. Rijst invriezen wordt toch papperig?
     

Share This Page