Ik eet het de volgende dag voor lunch met de kinderen met nori en surimi en of een blikje tonijn als een soort 'sushi' Ook de verkeerde rijst natuurlijk, mmar de kinderen vinden het heerlijk, zeker met een klein beetje sojasaus erbij.
Het rijst wat hier overblijft is meestal niet veel, maar dat wat over is, daar maak ik voor mezelf een rijstepaptoetje van. (Eigenlijk alleen maar melk erbij, in de magnetron en dan een beetje suiker eroverheen) Ik vind dat lekker, maar mijn man gruwelt ervan.
Weggooien vind ik zonde, ik maak er nasi van of als het niet zoveel is aan de honden geven. Ik maak ook geregeld mijn eigen creatie, van kip of vlees met mais, paprika, vers geperste knoflook,lente ui of gewone ui en champignons en hussel het door elkaar. Of met roerbakgroente en kip of vlees. De kip of vlees doe ik dan wel marineren.
Dat deed ik ook altijd tot ik merkte dat ik er andere ook blij mee kon maken of van de left overs nieuwe dingen kon maken zoals nu. Weg gooien is zo zonde.
Staan hier genoeg ideetjes Dankjulliewel Dat word morgen wat leuks in elkaar flansen. heb genoeg over dus kan van alles wat gaan doen hihi
Haha dat is wel fijn Ik ben echt zo iemand die elke keer weer voor een weeshuis kookt Maar ik ben ook zo iemand dat stel je komt hier rond etens tijd langs dat je altijd mee kan eten.
Wat bij ons over is, gaat negen van de tien keer naar de honden, scheelt brokken en als er echt veel over is, dan gaat er eten in de vriezer of in de koelkast voor de volgende dag, danwel de dag daarna.... kliekjes.
Ik kook vaak wat extra rijst zodat ik savonds nog rijstpannenkoeken kan bakken.. pannenkoekenbeslagje maken (bloem, ei, melk) rijst erdoor mengen en wat kaneel en rozijnen, langzaam gaar bakken in de pan. Warm lekker maar ook prima koud te eten als tussendoortje!
In de vriezer, voor mee naar mijn werk. Alleen als het zo weinig is dat 1 persoon er niet meer van kan eten, gaat het weg.
Waarom heb ik dit topic geopend? hahaha zou bijna een extra pan rijst gaan koken om alle recepten uit te proberen
Echt alles??? Wij hebben vaak 1 persoonsmaaltjes over en doen dat in de vriezer...op een andere dag kiezen we dan allemaal wat anders.
Ik hield vroeger ook altijd rijst over. Tegenwoordig gooi ik de rijst gewoon in de pan van de saus en dan door elkaar mengen. Dus dan schep je aan tafel gewoon in 1 keer op ipv eerst rijst opscheppen en dan saus eroverheen. En de rijst afmeten helpt ook om niks over te houden steeds.
Ja maar dat vind ik dan weer zonde want juist nu kan ik met die kale rijst weer heel veel andere dingen doen, als ik de saus erdoor heen doe ( in ons geval verse kip kerrie ) dan kan je er daarna niets anders mee dan invriezen en de volgende keer weer opwarmen dus ik doe het eigenlijk nooit mengen met de saus als we rijst eten.
Ik gooi het ook weg, maar als ik de recepten hier lees ga ik het toch eens bewaren. Rijst invriezen wordt toch papperig?