Ik denk dat je eerder te weinig eet dan teveel, je gaat dan alles vasthouden en dan kom je juist aan. Je brengt je metabolisme omlaag waardoor je, als je iets eet, het dus opslaat in plaats van verbrandt. Ik zou de magere producten zoals kaas e.d. vervangen door de volle varianten, daar zit een stuk minder tegevoegde rotzooi aan e-nummers e.d. in dan in de lightproducten. Bovendien ben je dan sneller voldaan en hoef je er dus niet veel van te eten. Neem ook eens wat tussendoor misschien? Bijvoorbeeld (ongebrande) noten, dat is ook gezond en vezelrijk. Verder misschien volkoren producten gebruiken als je dat niet al deed
Als ik dit zo allemaal lees, valt het bij mij nog mee met slecht eten. Ontbijt en lunch wissel ik af tussen 3 bruine boterhammen met kaas/pate/duopenotti of bakje cornflakes met melk. als tussendoortje een appel en een liga. voor de lage bloeddruk heb ik cashewnootjes standaard op zak, klein handje. Drinken gaat niet zo heel super, veel last van maagzuur daardoor. Merk dat smoothies en kopje thee wel goed gaan. 's avonds krijg ik schepje groenten, enkele aardappel en stukje vlees. Dit is dan ook alles wat ik maar binnen krijg, zonder al te erge maagzuur daarna. Mijn porties zijn altijd maar de helft geweest van wat aanbevolen wordt, krijg hier veel commentaar op. Met name van de schoonvader die 3x de aanbevolen portie naar binnen werkt plus alle restjes. Vind het wel jammer dat bij groentes en pasta gerechten na 5 happen al het lekkere weg is en ik het dus ook laat liggen. Iemand tips om dit toch te eten? Alleen brood, aardappels en vlees is ook niet alles.
Ik maakte veel soepjes, met een bouillon en dan groente erin en koken... daarna even de staafmixer erdoor, en klaar! veel groente! (en dan at ik bv ook bij het brood, of ipv brood s middags een kop soep met een salade of zo)
Ik heb mijn voeding ook onder de loep genomen omdat ok veel hoofdpijn heb de laatste tijd. Vond het de moeite waard om eens naar mijn voeding te kijken. Momenteel eet ik. Ontbijt: Schaaltje Franse milde kwark met cruesli met kop thee Tussendoor: fruit Middag: 2 broodjes met bijv gebakken ei Tussendoor: tomaatjes en thin chrisp crackers van wasa Avond: normaal avond eten Tussendoor: Franse milde kwark met fruit erdoor Cruesli gaat nog vervangen worden voor muesli zodra de verpakking op is. Tussendoor drink ik vooral water en thee.
Ik probeer nu ook wat beter op te letten, in november een late miskraam met ruim 16 weken gehad en er zaten toen al 5,5 kg aan. Nu zit ik op 15 weken en het zijn nu nog ongeveer 2 tot 2,5 kg dus daar ben ik wel blij mee. Ontbijt: Brinta met een beker warme melk + en klein beetje vlokken( Ik MOET iets zoets hebben s'ochtends)en een schepje lijnzaad. Of havermout met een beker melk + schepje lijnzaad Tussendoor:1 bruine boterham met kipfilet, kaas oid + banaan Lunch: 2 bruine boterhammetjes + stuk fruit Tussendoor: stuk fruit S'avonds: 150gr aardappels veel groente en een stukje vlees. Tussendoor: bakje yoghurt met fruit. En bij elke 'gang' en kop thee/koffie/ water en tussendoor heb ik altijd een flesje water bij me, Als ik al iets van een sausje of ovenschotel maak dan is dat zelf gemaakt en niet uit een zakje, dat zitten ook zoveel suikers en andere smaakversterkers in. Met zo'n soort menu zijn wij 2 jaar terug nog ruim 10 kg afgevallen, vooral op de porties gelet en verse producten en niet meer uit een pakje of potje. Natuurlijk neem ik nu wel iets vaker wat lekkers als ik daar zin in hebmaar niet zo ongelimiteerd als de vorige keer