ik had vanmorgen kipfilet uit de vriezer gehaald om vanavond te eten. gewoon in de verpakking op de aanrecht gelegd. nu wil mn man vanavond uit eten dus is mijn vraag wat het beste te doen nu met de kip. heb hem nu in de koelkast gelegd sowieso maar beste vanavond even bakken of kan dat morgen dan ook nog. groetjes tina
Gewoon terugdoen in de koelkast, blijft wel 1 dag nog goed. Dat doe ik meestal en is altijd goed gegaan. Alvast bakken (en vervolgens terugzetten in de koelkast) kan natuurlijk ook altijd.
haha ja dacht zelf ook wel zo idd. punt is dat ik weinig zin heb denk ik vanavond haha. als ik het morgen doe bak ik hem al vroeg in de middag ook.
Ik bak de kip dan, afkoelen, koelkast. Ben veel te ' bang' dat het dan niet meer goed is als ik het terugzet. Vind het er dan altijd ' vreemd' uitzien of dan ruik ik weer iets haha...zit zo in mijn hoofd
Mijn man is slager dus weet aardig wat van vlees/kip af maar het kan nog makkelijk (in de koelkast) een nachtje blijven liggen. Even marineren helpt ook om de "kwaliteit" te behouden.
Ik zou het ook gewoon morgen pas bakken. Ik heb ook weleens dat ik vlees uit de vriezer haal en dan eind van de middag bedenk dat ik daar eigenlijk geen zin in heb haha. Is nog altijd goed gegaan
tip misschien voor de volgende keer.. Als je hem s` ochtends in de koelkast legt om te ontdooien kan je hem met een nog geruster hart laten liggen. Doe ik eigenlijk altijd en dan haal ik hem een uurtje of 2 van te voren ( als ik dan thuis ben ) uit de koelkast dan weet ik meestal wel zeker of we het wel of niet gaan eten. Dan is hij eigenlijk altijd ook gewoon goed ontdooit.
Ik zou het persoonlijk wel vast klaarmaken, een hele dag in een " warm" huis op het aanrecht, nee dat leg ik niet gerust meer in de koelkast, ja voor de hond of kat haha. Idd laten ontdooien in de koelkast, doe ik ook
dank voor de antwoorden. heeft maar een uurtje of 2 buiten de koelkast gelegen ( nog keibevroren dus) en daarna in de koelkast gelegd. morgen net na de middag word hij gebakken haha. nu op de bank