Dames, ik weet het even niet. Zowel morgen als donderdag moeten we 's avonds op tijd weg. Nu ben ik morgen wel vrij dus kan ik al op tijd aan de slag en zou ik graag een ovenschotel willen maken die we donderdag kunnen opwarmen. Maar wat is een lekkere goed gevulde ovenschotel voor 2 dagen?
Ben je voor of tegen pakjes? Ik gebruik van Maggi het zakje met ovenschotel voor aardappelschijfjes, gehakt en bloemkool. Ben binnen 20 minuten klaar met maken en het is heerlijk! Zonder pakjes? Geen idee, ik ben een luie koker
Haha, ik ben wel voor pakjes! Deze heb ik eerder gebruikt, vind die alleen opgewarmd niet zo lekker Het is wel lekker snel klaar! Volgens mij zijn er meer in die categorie van Maggi? Truus, ik twijfel of pasta bij een tweede keer opwarmen niet heel hard wordt?
Nee hoor, ik maak vaak 2 porties lasagne: de eerste de oven in en de tweede in de koelkast of vriezer. Dus nog niet afbakken, maar gewoon een schaal opmaken en de dag erna een half uurtje in de oven
Hier vinden we preischotel lekker. Gehakt rullen en kruiden met een zakje nasikruiden Prei in ringen snijden en erbij doen Beetje laten garen In ovenschaal doen en toedekken met aardappelpuree (vers of uit pakje). Eventueel kaas erbovenop In de oven en klaar.
Lasagna afbakken en de 2e dag opwarmen (oven of magnetron) gaat ook helemaal prima! Vaak nog lekkerder qua smaak. Mexicaanse ovenschotel kan ook prima 2 dagen (zie AH.nl voor recepten )
Wij maken altijd zelf een ovenschotel. Laatst hadden we schijfjes aardappel, met witlof, lekker in kleine stukjes maken en even wat koken zodat het niet te hard is.. kaassaus (zelf gemaakt), hammetjes en nog wat geraspte kaas erover heen. Het was heerlijk!! Nou proberen wij echt ook van alles.. ML heeft ook een hele lekkere variant van lasagne, kan het recept wel eens vragen. Deze is alleen wel wat duurder (gaan meerdere soorten kaas e.d. in)
Deze is zeker lekker.. Redt het bij ons geen 2 dagen helemaal niet nu we eerst zelf de aardappels koken en er dan schijfjes van maken ipv de schijfjes uit de koeling..
Ah op die manier, ik dacht dat je dan al afgebakken had Lees al wat lekkere dingen maar sta open voor nog meer lekkers!
Je kunt trouwens ook morgen chili con carne eten en de dag daarna wraps vullen met de rest van de chili, kaas erover en 20 minuutjes in de oven, of chili in een ovenschaal en tacochips en wat kaas erover verdelen en dan even in de oven
Gehakt bakken en onderin de schotel leggen. Daarboven broccoli, bloemkool en wortelen, allen voorgekookt. Daarboven bechamelsaus en eventueel geraspte kaas. Heerlijk en supereenvoudig.
Heb wel een recept maar daar ben je echt even mee bezig, vorige week gegetetn heerlik 750 gram Suddervlees 1eetl mosterd 500 ml runderboullion 2 laurierblaaden 4 eetl azijn 2 uien 2 appels 1 kg aardappels Paneermeel Melk Roomboter Maizena of bloem Peper, zout,nootmuskaat Snij het suddevlees in blokjes en voeg de mosterd toe, bak dit even bruin aan, snij ondertussen de appels en uien. Voeg de boullion laurierbladen toe, laat dit 3-5 uur sudderen, ik doe het in eenoven op 160 graden. Let wel dat niet al t vocht verdampt Kook de aardappels goed gaar voor purree. Bak de uien 3 min voeg de appels toe bak dit nog maals zo'n 3 min. Voeg bij het vlees het bindmiddel toe en evt nodig snij de blokjes kleiner, laat dit nog 30 min sudderen. Maak de aardappelpurree op eigen smaak melk, zout peper nootmuskaat, boter Vul de ovenschaal met het vlees, leg daarop het mengsel van ui en apel, verdeel daar over de aardappelpuree, bedek de aardappelpurree met paneermeel. Verdeel over de paneermeel 75 gram roomboter in kleine blokjes
Een prei schotel word ik altijd gelukkig van of met rode kool, dat blijft, vind ik, twee dagen lekker.