Brood bakken (zelf mix maken)

Discussie in 'De lounge' gestart door AnneThamar, 11 jun 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Ik heb een broodbakmachine gekregen en nu wil ik dat eens uitproberen.
    Maar heb geen mix, kun je dat zelf maken en zo ja hoe?
     
  2. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ja, tuurlijk kun je dat zelf maken :)
    Gewoon even googelen, vrijwel elk recept voor brood kun je ook in de machine maken: even zien hoe lang en warm een brood moet en dat even afstellen op het meest bijpassende programma van je machine :)
     
  3. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Oh wat stom ik google vast verkeerd dan, ik kom alleen ingewikkelde recepten tegen of kant en klare mixen :)
    Maar bedankt, dan google ik nog even verder :p
     
  4. Islah

    Islah Niet meer actief

    Op uitdekeukenvanarden.blogspot.nl vind je ontzettend veel broodrecepten, die ook altijd kloppen. Er staan ook recepten voor de bbm bij.
     
  5. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Dank je wel!
     
  6. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    500 gr bloem, 300 ml water, snufje zout, 1 zakje gedroogd gist (7 gram), 15 gram boter en 10 gr suiker... dan t programma voor een groot brood gebruiken. Als je bruin brood wilt gebruik je 300 gr volkorenbloem en 200 gr witte bloem. Alleen volkorenbloem kan ook maar dan word je brood heel zwaar en compact.
     
  7. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Top, dank je! Had net een vergelijkbaar recept gevonden, alleen met minder suiker en meer boter. Ga deze morgen proberen. Nu zit de eerste erin. Jammer dat het zo lang duurt :)
     
  8. Kimbolini

    Kimbolini Actief lid

    4 jun 2014
    111
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik kijk altijd op pinterest werkt beter dan google als je recepten zoekt vind ik
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    En iets meer water omdat volkorenmeel meer water opneemt.
     
  10. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Bedankt voor de tips!
     
  11. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Klopt ja, wasik vergeten te vermelden. Ik doe er vaak iets van 50ml melk bij als ik volkoren maak, word het wat zachter van.
     
  12. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ja doe ik ook. Soms ook luxere brood(jes) met als vocht alleen melk, krijg je heerlijk zachte broodjes!
     
  13. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    14 mrt 2014
    1.524
    1.570
    113
    Zuid-Holland
  14. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ter aanvulling: wel zonder bbm.
     
  15. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Leuk, nog bedankt voor de aanvullende tips! De eerste was wat imgezakt maar smaakte erg goed. Morgen nog een poging :)
     
  16. Islah

    Islah Niet meer actief

    Heb je erin gesneden terwijl het nog warm was? Zo ja, dat kan de oorzaak zijn.
     
  17. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Nee dat niet, tijdens het bakken zag ik al dat hij niet bol werd. Onderkant wel dus heb m gewoon omgedraaid haha.
     
  18. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    6 okt 2014
    1.996
    232
    63
    Ergens in het midden
    Wij hebben er ook 1 sinds koet en ik bak inderdaad alleen met volkoren tarwemeel, zal eens extra water of wat melk toevoegen want hij is nu erg snel erg droog
     
  19. laravelk

    laravelk Fanatiek lid

    8 okt 2010
    2.970
    2
    38
    Ik doe jet altijd een beetje op gevoel, ogeveer 350gram speltmeel, 150bloem, scheutje olie, snufje zout, twee eetlepels suiker, zakje gist. Opletten dat zout en gist niet te dicht bij elkaar zitten, dat verhindert goed rijzen.
     
  20. Islah

    Islah Niet meer actief

    Het valt me op dat de meesten maar 500 gram bloem/meel gebruiken. Dat is toch hardstikke weinig, voor mijn broodbakblik heb ik echt minimaal 750 gram nodig. Of wordt het een klein broodje?
     

Deel Deze Pagina