Sinds een week of 2 ben ik gaan letten op mijn inname van koolhydraten, eiwitten en vetten. Maar ik vind het best lastig. Na 2 weken komen de eieren, tonijn en kipfilet mijn neus wel een beetje uit. Ik kom met gemak aan mijn koolhydraten (wie niet?) maar eiwitten vind ik best lastig. Ook wel in verhouding tot vetten. Zucht....wie helpt mij op weg en aan inspiratie?
ja joh.... ik kom ook niet verder als eieren, kip, tonijn, zalm, kwark, kikkererwten... weet je wat wel lekker is. die nieuwe volle stevige yoghurt van campina ( zit wel iets van een vruchtenlaagje bij dus wel iets suiker hoor) komt steeds op tv ook met de reclame. 1,6 % vet, 80 kcal per 100 gram.. die is lekker!!!
elk soort vlees is eiwitrijk, je hebt van die runderreepjes die je ( ook goed doorgebakken) lekker met taco kruiden en dan sperziebonen of paprika kunt eten. Daarnaast zijn kwark en griekse yoghurt ook goede vormen van eiwitten. Ik maakte regelmatig een salade van gemengde sla, komkommer, tomaat, augurk, cottage cheese en kalkoenreepjes/gerookte kip. Dit is vetarm, weinig calorieën en lekker vullend
oja cottage cheese eet ik idd ook. vanmiddag nog trouwens. die meng ik met een blikje linzen, komkommer, tomaat, gesnipperd uitje en dan 100 gr cottage cheese
Ik lees ook mee! Slank lichaam, maar die buik vind ik toch net teveel. En nou heb ik mij laten vertellen dat als je koolhydraatarm eet, dat je buik dan verdwijnt en de rest op gewicht blijft. Het is het proberen waard. Wel lastig voor iemand die van snoepen houdt.
Ik ben via mijn diëtist bezig met een koolhydraatarm dieet. Vlees is eiwitrijk, maar je moet dan wel mager vlees eten. Denk aan tartaar, runder, kip, vis (niet alleen tonijn). Verder maak ik vaak een maaltijdsalade met o.a. gegrilde courgette, paprika, gemende sla, avocado, pijnboompitten, huttencase, blokjes feta, tonijn, stukjes kipfilet etc. (niet allemaal tegelijk natuurlijk )Tonijnsalade met ui, augurk, zout, peper en 2 eetlepels mayo op een koolhydraatarm brood. Groentesoep zonder fermicelli, nasi zonder rijst, roerbakgroenten met vlees. Tussendoortjes veel groenten, handjevol ongezouten noten, 20+ blokjes kaas, stukjes gebraden kipfilet (50 gram). Ik zal morgen op zoek gaan naar mijn schema en zet 1 dagmenu als voorbeeld hier wel.
@ tina teenslipper wat zijn de verhoudingen van jou macro's? Ik zet nu in op 40% koolhydraten 40% eiwitten en 30% vetten. Ik sport 2/3 keer in de week cardio+fitness. Moet er bij zeggen ik wil afvallen dus als deze verhoudingen niet oke zijn hoor ik het graag van de dames die hier verstand van hebben. Wat betreft eiwitten wat ik ook deed de laatse weken kwam met moeite aan 25/27% op een dag en elke keer in de knoei met koolhydraten. Ben eiwitpoeder gaan toevoegen aan mn kwark/melk bij ontbijt en lunch.
Moeilijk is dat soms he? We hebben ook allemaal gezinnen met kleine kinderen. Ik eet graag hetzelfde als mijn gezin 's avonds, hooguit laat ik wat weg; brood of aardappelen. Op de dagen dat ik sport eet ik wel rijst/pasta/quinoa, enz. Maar van de week pannenkoeken staan bakken. En nee, mama gaat dan niet op een blaadje sla kauwen. Ik maak ze dan wel van rogge-/speltmeel en bak ze in kokosolie. Ik neem dan geen suiker of stroop, maar appel en kaas. Ik ben trouwens niet zo bang voor vetten, ze helpen mij met afvallen. Ik heb een tijdje Paleo gedaan en dat is koolhydraatvrij en eiwit- en vetrijk. Maar ik kon toen op gegeven moment ook geen ei meer zien! Ik neem nu af en toe een shake om maar aan de eiwitten te komen. En hüttenkase lepel ik zo uit het bakje, haha!
Ik lees ook mee. Ik worstel ook ontzettend met mijn etenspatroon, vooral het avondeten vind ik een probleem, ik eet of te veel voor mijn gevoel of te weinig, daardoor krijg ik laat in de avond honger of nog erger midden in de nacht.
Ik heb 35, 40, 25. Haal het niet elke dag, maar wel ongeveer. Ben de afgelopen 2 weken 1,5 kg afgevallen. Mag niet onder de 1600 kca eten. Heb het gevoel dat ik de hele dag door aan het eten ben...en dat vind ik dan best wel eng!
Ik val af door volle vetten/voldoende vetten en tussen de 1800 en 2000 kcal te eten. Ik geloof echt dat een lijf in de stress/spaarstand schiet als het niet goed wordt gevoed. Zeker voor de vrouwen die 2 a 3x per week sporten is goed eten belangrijk.
Het lastige is dat je lichaam geen grote hoeveelheden eiwitten op kan nemen. Google daar maar eens op. Je kunt dus het beste in alle maaltijden en tussendoortjes iets met eiwitten nemen. Heerlijke lunchtip trouwens is een gebakken ei met gerookte zalmsnippers. Ik eet ook regelmatig gewoon een los ei als tussendoortje. Ik geloof dat hennepzaad ook eiwitrijk is. Dat kun je over je yoghurt of kwark strooien. Er zijn ook héél veel overschotels met vis en groente. Kijk ook eens op de website van de voedingswaardentabel. Daar kun je sorteren op eiwitten en zo per categorie de producten met de meeste eiwitten eruit halen. Ik let al een maand (nu 36 dagen) op mijn koolhydraten. Ik sport niet (geen tijd voor), dus ik hoef qua caloriën ook niet aan de 2000 te komen. Ik zit geloof ik op 1600. Ik eet géén brood, aardappelen, pasta, rijst (ook geen volkoren en ook niet bij uitzondering). Uiteraard niks met suiker (koekjes, snoepjes, toetjes, etc). Inmiddels ben ik 6 kilo afgevallen.
Klopt wat je zegt over die eiwit opname per keer. Ik heb uitgezocht dat per maaltijd je lichaam zn 30 gr op kan nemen.(correct me if in wrong ) Ik zorg dat bij elke maaltijd ik zn 25/30 gr binnen krijg. Ik eet wel koolhydraten alleen met mate en enkel uit producten als bijvoorbeeld havermout cracker of fruit en zuivel. Na de middag eet ik geen koolhydraten dus idd geen aardappelen rijst en pasta.
Zit nu op zn 1440 calorieën per dag. Heb mn bmr uitgerekend en dat is 2465 dus 1000 eronder om een kilo in de week af te vallen.
Thx dappertje dik. Deze had mijn man ook gevonden. Vind het lastig interpreteren want dit gaat als ik het goed lees om krachtsporters. Wat denk jij dat beter is? Als je wil afvallen. Elke maaltijd verrijken met eiwitten of 2/3 keer per dag een grote hoeveelheid?
In de producten van de vegetarische slager (verkrijgbaar bij de albert heijn!) zitten ook veel eiwitten
Wel maaltijden verrijken, dat is prima, maar dan wel ipv koolhydraten. Dus wat meer vlees/vis/ei bij je groenten/salade. Ik maak ook roerei van twee eieren met gerookte kalkoenreepjes of ontbijtspek van de scharrelslager. Ik ben echt niet zo van het tellen, wegen en verhoudingen.