Waarom zou het niet mogen...? Mozzarella is van gepasteuriseerde melk en ik neem aan dat je van die kip voor op brood bedoelt? dat is gewoon gerookt/gekookt en gaar. Ik hou me aan deze lijst en verder gewoon alles eten Wat kan ik wel en niet eten tijdens mijn zwangerschap? | Voedingscentrum
mozzerella mag gewoon. alle kaasjes mogen zolang er geen au lait cru op staat. gerookte kip twijfel ikzelf soms alleen met de hele kipfiletjes maar de plakjes is meestal toch van dat samengeperste vlees wat voor het roken al zo vreselijk bewerkt is...
Gerookte kipfilet die je zo eet is altijd helemaal gaar ook de hele filets. Het is kip en geen biefstuk...
oh oke daar twijfelde ik zelf dus een beetje aan omdat je met gerookte zalm ook wat voorzichtiger moet zijn
Ja maar zalm is een product dat je in principe ook prima rauw kan eten als je niet zwanger bent. Kip niet. Nooit. Zwanger of niet, kop MOET gegaard zijn.
Ja hoor, dat mag gewoon (mits de mozzarella niet van rauwe melk is gemaakt, zoals hierboven al genoemd). Eet smakelijk.
Zalm wordt koud gerookt, dus niet verhit waardoor listeria er nog kan inzitten. Door het daarna vacuum verpakken kan de Listeria lekker gaan broeden. Kipfilet wordt warm gerookt, dus ook verhit (of eerst gegaard en dan gerookt) op die manier zijn bacteriën zoals salmonella en Listeria dood voordat er gerookt wordt. Verder sluit ik me aan bij Mozarella, enkel van gepasteuriseerde melk. De Italiaanse specialiteiten zaak waar ik kom heeft licht gepasteuriseerde mozarella. Het is dan echt aan jezelf of je dat kleine risico wel of niet wil lopen.
ik eet eigenlijk alleen warm gerookte zalm. koud gerookt ben ik niet zo fan van. waar ik het altijd koop is het gelukkig dagvers dus hoef ik zelf daar iig geen zorgen over te maken