kipfilet en mozzarella

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Diesel82, 25 jun 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Diesel82

    Diesel82 Actief lid

    26 mrt 2009
    390
    0
    0
    Mag je tijdens je zwangerschap mozzarella en gerookte kipfilet eten?

    Bedankt alvast!
     
  2. LianneE

    LianneE Niet meer actief

  3. Bjanc

    Bjanc Fanatiek lid

    8 jun 2011
    3.405
    1
    0
    Genieten van het leven in afwachting op de komst v
    Limburg
    Nee op water en brood.

    Hahaha kom op meiden. ..
     
  4. Vdvl95

    Vdvl95 Niet meer actief

    Nee dan word je ziek
     
  5. mausyi

    mausyi Fanatiek lid

    4 jul 2011
    1.452
    0
    36
    Levensgevaarlijk 😨
     
  6. BVS

    BVS Bekend lid

    28 nov 2014
    797
    0
    0
    V
    Mits het niet van rauwe melk is gemaakt mag dat ja
     
  7. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    mozzerella mag gewoon.
    alle kaasjes mogen zolang er geen au lait cru op staat.
    gerookte kip twijfel ikzelf soms alleen met de hele kipfiletjes maar de plakjes is meestal toch van dat samengeperste vlees wat voor het roken al zo vreselijk bewerkt is...
     
  8. tdw

    tdw Niet meer actief

    Gerookte kipfilet die je zo eet is altijd helemaal gaar ook de hele filets. Het is kip en geen biefstuk...
     
  9. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    oh oke daar twijfelde ik zelf dus een beetje aan omdat je met gerookte zalm ook wat voorzichtiger moet zijn
     
  10. MotherMary

    MotherMary Fanatiek lid

    10 sep 2014
    1.748
    2
    0
    theaterdocent, regisseur en leerkracht basisonderw
    Overijssel
    Ja maar zalm is een product dat je in principe ook prima rauw kan eten als je niet zwanger bent. Kip niet. Nooit. Zwanger of niet, kop MOET gegaard zijn.
     
  11. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Ja hoor, dat mag gewoon (mits de mozzarella niet van rauwe melk is gemaakt, zoals hierboven al genoemd). Eet smakelijk. :)
     
  12. Saartje5

    Saartje5 Fanatiek lid

    21 jul 2012
    2.289
    0
    0
    Zuid-Holland
    Zalm wordt koud gerookt, dus niet verhit waardoor listeria er nog kan inzitten. Door het daarna vacuum verpakken kan de Listeria lekker gaan broeden.
    Kipfilet wordt warm gerookt, dus ook verhit (of eerst gegaard en dan gerookt) op die manier zijn bacteriën zoals salmonella en Listeria dood voordat er gerookt wordt.
    Verder sluit ik me aan bij Mozarella, enkel van gepasteuriseerde melk. De Italiaanse specialiteiten zaak waar ik kom heeft licht gepasteuriseerde mozarella. Het is dan echt aan jezelf of je dat kleine risico wel of niet wil lopen.
     
  13. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    ik eet eigenlijk alleen warm gerookte zalm.
    koud gerookt ben ik niet zo fan van.
    waar ik het altijd koop is het gelukkig dagvers dus hoef ik zelf daar iig geen zorgen over te maken
     

Deel Deze Pagina