Kaiser bolletjes met kipkerrie salade Kip in blokjes en kruiden met kipkruiden en kerrie Prei in dunne reepjes Sausje maken van mayonaise, creme fraiche en veel kerrie Kip opbakken en als het afgekoelt is door het sausje Dan de prei stukjes erdoor en alles mengen, misschien nog wat kerrie erdoor en dan smullen maar
Maaltijdsalade met babyleaf spinazie, avocado in plakken, gerookte of gebakken stukjes kip, tomaat in blokjes, feta in blokjes en geroosterde pijnboompitjes.
Deze gemaakt heerlijk met spekjes of chorizo erdoor Lekkere recepten bij warm weer BEREIDING VAN DE SPAANSE AARDAPPEL TORTILLA 3 aardappels 5 eieren 1 ui (hoeft niet per se) Olijfolie Zout ---------------------------------------------------- Maak de ui schoon maak er kleine blokjes van Schil de aardappels Spoel de geschilde aardappels even af onder de kraan en snij de aardappels in vrij dunne plakjes. Zet nu een hapjespan of een vrij diepe koekenpan op het vuur met vrij veel olie Doe de ui en de aardappelschijfjes in de pan en roer het geheel even door elkaar Laat de aardappels en uien 25 minuten bakken in de pan op laag vuur. De aardappels moeten niet bruin worden dus zet het vuur niet te hoog. Als de aardappels na een minuut of 25 mooi zacht zijn geworden scheppen we de aardappels en de uien uit de pan in een zeef zodat de olie er nog uit kan lopen In een andere kom kloppen we de 5 eieren tot ze schuimig worden. Zout naar smaak toevoegen Dan doen we het voorgegaarde aardappel-ui mengsel bij de eieren en dat roeren we even snel door elkaar Zet weer een koekenpan op het vuur met nu een beetje olie. Schenk het Spaanse omeletmengsel in de pan en laat de tortilla op laag vuur stollen. Als de zijkant van de tortilla makkelijk los gaat laten van de pan dan kan je hem omdraaien met behulp van een bord. Dat omdraaien moet je snel en in één beweging doen. In de video kan je dat zien op 2.45 min. Let op dat je het vuur echt niet te hoog zet, dan krijg je een tortilla die aan de buitenkant al zwart is maar aan de binnenkant is hij nog niet gaar, geduld is een schone zaak in deze. Laat de tortilla nu weer in de pan glijden (de andere kant kan nu mooi bruin worden) Vouw met een spatel de randen van de tortilla iets naar binnen, dan krijg je een mooie ronde dikke tortilla Als de andere kant ook gaar en mooi bruin is ben je klaar. Je kan met behulp van het bord ook nog even de onderkant checken, als hij nog niet mooi bruin is laat je hem nog even terug glijden in de pan. Dit is een recept voor een klassieke Spaanse tortilla maar je kan er natuurlijk ook wat extra groente aan toe voegen of juist je favoriete vleeswaren zoals spek of chorizo. De Spaanse tortilla kan je zowel warm als koud eten. Met een groene salade erbij heb je een heerlijk maaltijd maar ook als borrelhapje
Ik heb net pasta salade gemaakt die staat klaar voor zometeen Penne (pasta) 2 avocado's 2 grote tros tomaten pijnboompitjes geroosterd 200 g mozerella gebakken spekjes halve rode paprika groene pesto ZIN INNNNNN
Vandaag lasagne Deze week denk ik gewoon simpel, Krieltjes/schnitzel/doperwten quiche Keertje bbq Pastaschotel Pizza Vis/vlees van de bbq met groente en aardappels
Wij eten wel pas om 22.10 maar dan is het ook nog warm . En na een hele dag vasten kun je ook niet zoveel eten. Ik heb voor vandaag kippenbouten uit de braadzak, gekruid met zout, knoflook, ui, basilicum, tijm en selderij. Nooit eerder geprobeerd maar wordt vast lekker. Erbij rijst of gebakken aardappeltjes en een salade en/of doperwtjes, klaar. Lekker toetje voor warme dagen: watermeloen, eerst goed koud laten worden in de koelkast en dan direct uit de koelkast serveren. Yummmm.
Nog een paar recepten tips van mijn blog: Aardappelsalade met gerookte zalm, komkommer en dille Bulgursalade met gekruide kip, avocado, mango en groene kruiden Turkse kipsalade met kikkererwten, yoghurt en walnoten
Dank jullie wel meiden! Helaas geen carpaccio voor mij, daar moet ik nog even 8 maanden op wachten Met al deze recepten gaat het vast goed komen Thanks!
Ik ga deze van de week nog maken denk ik! Hollandse maaltijdsalade - Recept - Allerhande - Albert Heijn
Tina Teenslipper; je hebt een stoomoven!! Welk van bovenstaande gerechten bereid je hier dan in? en zo ja, hoe? Wij hebben er ook een maar verder dan groente en aardappelen erin kom ik nog niet
Wij eten ook gewoon normaal. Keertje vaker sla maar dat heb ik ook in de tuin Anders wordt je zo slap van al dat drinken ijs eten en salades enzo. Zout heb je ook (juist) nodig nu.
Maaltijdsalades waar alles in zit wat je nodig hebt is ook gewoon normaal eten hoor. En daar kan je net zo goed zout aan toevoegen. Wij hebben gisteren een couscoussalade gegeten, met volkoren couscous, kikkererwten, kip, ui en courgette. Was echt lekker en er was overigens genoeg over voor vandaag. Maar ik heb ook geen probleem met gewoon warm eten bij deze temperaturen.
Maaltijdsalades zijn hier wel volwaardige maaltijden maar dan koud. Vandaag 1 met aardappelen, vis en allerlei groentes
Na aanleiding vn dit topic net tonijn salade gemaakt met sla augurk (kikkerewten)had ik nog gekookt eitje erover citroen peper en heel klein beetje mayonaise chill poeder. Dalijk nog een Aardappelsalade maken en Bulgursalade heerlijk voor de warme dagen
Witlof stamppot. Aardappels lenteui witlof katenspek gewoon speklap Kruiden roomkaas Aardappels koken en puree van maken. Voledige bakje kruidenroomkaas erdoor heen stampen. Lentui ui fijn snijden en witlof in kleine stukjes snijen. Alles lekker door elkaar stampen en op een heel zacht vuurtje garen. De speklap even in kleine stukjes snijden en opbakken en daarna met jus en al bij de stamppot. Dit weer even lekker samen op een zacht vuurtje. De katen spek allemaal even kort bakken en over de stamppot. Deze stamppot is juist licht en kan heel goed in de zomer.