Wie zijn "ze" dan? Ik denk sowieso dat heel veel mensen onbewust teveel kh eten, want zo zijn we nou eenmaal geprogrammeerd als mensen. Omdat er vroeger veel meer schaarste was zijn we dol op zoetigheid...
Lastig vind ik ook hoor om te zeggen wat is nu TE weinig kh. Ik heb het zo gedaan. Eerst mijn basisbehoefte uitgezocht dit is voor mij 2465 cal per dag. Ik wil afvallen dus ben er 1000 onder gaan zitten. 1440 cal pd. 35 % kh wat neer komt op 144 gr. 40 % eiwitten wat 156 gr is 25% vet die weet ik ff niet uit mn hoofd.
ik zou toch echt 500 tot een max van 800 onder je onderhoud gaan zitten. 1000 is veels te veel en niet gezond. Persoonlijk zou ik beginnen met 500 dan kun je bij bijna of stilstand nog gaan zakken richting max 800. Ook raad ik je aan 50 eiwit, 30kh, 20vet% te gaan hanteren.
Hmmm, ja... 1000 calorieën onder je doel is veel. Dat is wel 40% van je dagelijkse behoefte (basisbehoefte). Mijn behoefte, gebaseerd op basisbehoefte, streefgewicht en hoe snel ik wilde afvallen (matig) kwam uit op 1500 of zo en ik zit er niet veel onder. Meestal iets een paar tientallen onder of boven. Ik let dus juist op, dat ik het aantal calorieën háál. Qua macro's zit ik gemiddeld op 20% kh. Dit met een streven van max 70 gram per dag.
Thx! Had al de hoop dat jij dit topic ook zou vinden. Weet je in vind veel eten gewoon eng nu Het zit vast tussen mn oren maar toch. 50/30/20 ga ik doen. Sport nu ook 2x in de week cardio/kracht. Ik kreeg daar het advies geen koolhydraten meer na de lunch wat vind jij daarvan. En dan nog is het moeilijk want in groente en bijvoorbeeld kwark zitten ook best wat koolhydraten mag dat dan ook niet?
Dat het 1x gebeurt dat je me woorden in de mond legt, vooruit. Maar nu doe je het weer. Ik heb nergens het woord oer genoemd!
Ik weet dat je het aan Imensa vroeg, maar ik bemoei me er toch mee Ik denk dat ze niet bedoelen: helemaal geen kh meer, maar geen grote hoeveelheden (zoals brood, aardappelen, pasta, rijst, en dingen met suiker). In kwark zitten toch haast geen koolhydraten? Vole bak kwark is nog geen 10 gram kh. Maar vraag daar maar na wat ze er mee bedoelen, want helemáál geen kh meer is erg lastig, want bijna overal zit het wel in.
Dat is jouw mening! Prima! Ik heb de mijne! Sinds ik zo puur eet, voel ik me beter dan ooit. Voor mij bewijs genoeg dat dit goed voor mij is.
Ik mag na m'n avondeten geen khd meer eten. En zal ik je eens wat vertellen: Ik heb nooit calorieën hoeven tellen! Wel khd. En ik móest minimaal 6 keer per dag eiwitten eten.
Dat laatste is om aan je calorieën te komen Zelf vind ik het wel fijn om in de gaten te houden. Ik moest er met name voor zorgen dat ik niet te weinig at. Dan loop je het risico dat je lichaam in spaarstand gaat (vetten opslaan) en dat wil je juist niet.
Hier heb ik dus last van.... Eet veel te weinig. Nu ik niet onder de 1600 moet uitkomen, heb ik het idee alleen nog maar te eten! Doodeng!
Geen kh meer na de lunch? BS!!! De kh zijn een snelle energiebron... en je lichaam verbruikt na de lunch nog zat kh!!!
Het lijstje wat je opsomde valt onder de noemer 'oer of paleolithische voeding'. Je zegt dat je coach altijd zegt: 'Aten ze het een paar honderd jaar geleden?' Een paar honderd jaar geleden stond Amsterdam bekend als 'de graanschuur van Europa'. Water was vies, iedereen dronk bier, van graan dus. Pure koolhydraten. Later kwamen daar de aardappels bij. Ik hoopte dus eigenlijk dat je het had over oervoeding! Ik eet trouwens ook puur. Maar wel met de broodnodige koolhydraten!
Nijvere historici hebben bijvoorbeeld berekend dat er eind 17de eeuw 20.000 last graan (één last is ongeveer twee ton) beschikbaar was voor 200.000 Amsterdammers. Daarvan was 1100 gram roggebrood per persoon per dag te bakken, en dat leverde dan per Amsterdammer 2629 dagelijkse calorieën op. Volgens hedendaagse voedingsdeskundigen heeft de gemiddelde mens 2400 calorieën per dag nodig. Globale conclusie is dat de doorsnee Amsterdammer in de 16de en 17de eeuw een groot deel van zijn calorieënbehoefte kon dekken door graanconsumptie. (Dat kan brood geweest zijn, maar misschien werd het meel ook wel gebruikt voor pap of pannenkoeken, of werd het graan verwerkt in bier en jenever ) Bovendien blijkt dat de Amsterdammers gemiddeld goed gevoed waren, zeker in vergelijking met de rest van Europa, waar veel hongersnoden voorkwamen. Tegen 1800 echter daalde het graangebruik sterk. Dat wijst waarschijnlijk zowel op armoede en honger als op het toegenomen belang van de zojuist populair geworden aardappels. Brood was dus tot omstreeks 1800 het hoofdvoedsel, maar wat at men nog meer? Gelukkig zijn er wél een paar gedetailleerde menulijsten bekend van VOC-schepen en sociale instellingen. Dat scheepsvolk hoefde geen honger te lijden: het kreeg stevige porties (gezouten) vlees, spek, stokvis, roggebrood, grauwe erwten, boter en kaas. Maar nauwelijks groenten, zodat velen overleden aan scheurbuik, een ziekte die wordt veroorzaakt door een gebrek aan vitamine C. Aan wal at men wél wat groente en fruit. In het Aalmoezeniersweeshuis bijvoorbeeld op dinsdagmiddag groene erwten met nat, kaas en brood, en op woensdagmiddag witte bonen, met boter en azijn, kaas en brood. Verder werden er (vooral als avondmaal) veel papachtige gerechten geserveerd: karnemelkspap met gort, of zoetemelk met rijst. In het Dolhuis at men ook wel eens gekookt vlees met appelen en spek met rapen. Het hoofdgerecht was doorgaans een eenpansmaaltijd (potagie), iets tussen dikke soep en (aardappelloze) stamppot in. Men dronk er óók in de weeshuizen! slap bier bij, want het water was veel te vies.
Oer is in mijn ogen een stuk langer geleden dan een paar honderd jaar geleden. En sorry, je hebt me niet overtuigd. Ik blijf bij mijn eetwijze. Maakt mij heel gelukkig en gezond.