Lees eens op Australische websites. Die gasten zijn experts als het komt tot zonnebrand/UVstralen en bescherming.
Wat is er dan zo slecht aan eentje zonder chemische filters, parabenen en nanodeeltjes? Wat je nu zegt klinkt als: 1 komkommer is minder slecht dan 2 komkommers...
Ik heb het juist over de zonnebrand mét chemische filters. Daarvan is een van spf30 minder slecht dan spf50, lijkt me.
Ik ben niet zo'n enorme smeerder. Vaak alleen sochtends de armen en het gezicht een beetje. Ik heb getinte kinderen en laat ze niet in een badje zitten of rondlopen zonder shirt.
Onze zoon smeer ik voor het naar school gaan in met factor 50, tussen de middag doet een vriendin van mij het bij hem. Als we naar het water gaan zoals vandaag smeer ik hem thuis in,en tussendoor met factor 50 nog een keer. Omze zoon is erg wit en bleek,krijgt meestal een heel licht kleurtje en dat was het. Ik smeer zelf met gactor 20 en soms 30,ik berbrand snel in de zon.
ja, dat klopt, maar born2bemom heeft ook een punt. Een van de belangrijkste redenen waarom zonnebrand niet zo goed werkt als zou kunnen is omdat we te dun smeren. Voor de optimale bescherming van zonnebrand zou de zonnebrand zichtbaar op de huid moeten liggen na smeren. Maar ze nou zelf: wie wil een witte waas op z'n huid als hij buiten komt? Vandaar ook de 30 minuten van de voren insmeren, dan kan het vast intrekken om beter te werken. Toch zou ik met factor 12 bij huidtype 2 geen 4 uur in de zon gaan hoor, zelfs al smeer je correct.
Ah ik snap je nu! Ik heb geen idee of die dan minder slecht zijn. Zit er dan ook minder chemische zooi in? Het geeft ook minder bescherming... ik denk dat het niet veel uitmaakt. Ik had overigens ook begrepen dat de chemische filters in je huid trekken en minerale filters leggen een laagje OP je huid. En ja, ziet er minder uit misschien, maar heb dat liever.
Ik gebruik van Biodermal voor de gevoelige huid factor 50. Deze bevat geen parabenen, alcohol en kleurstoffen. Was wel enorm zoeken hoor. Maar vd merken die ze bij een drogist verkopen was dit het enige merk zonder parabenen en alcohol.
https://www.heelnatuurlijk.nl/webwinkel/lichaamsverzorging/zonproducten/sun-cream-factor-20.html Heeft iemand ervaring met bovenstaande zonnebrandcrème? Is deze wat?
Ah dat vroeg ik net ook al... We gaan het maar proberen denk ik want ik kreeg geen reactie. Zag alleen dat hij niet waterproof is.. (Want blijkbaar is waterproof automatisch ook chemisch) En dochterlief speelt in het zwembad... Dus niet-waterproof lijkt me dan ook niet heel gezond.
Ik snap niet dat ts wél de moeite kan nemen om eerst een topic te openen? In die tijd had ze haar kindje al wel twee keer in kunnen smeren. En 'het is zo'n plakspul'? Serieus?
Omdat ts zich dat serieus afvroeg en ja, het merk Lovea factor 30 vind ik nogal plakspul ja. Maar goed, wees niet ongerust. Ik heb onze kinderen met een dikke laag ingesmeerd.
Ik denk van niet. Ten eerste wordt aangeraden om kinderen met factor 50 in te smeren en niet met factor 20. Bovendien is de 'factor' (titanium-dioxide) pas 1 van de laatste ingredienten, dat is geen goede zaak.
Dat is niet waar; parabenenvrij vind je vaker en vooral sprays bevatten alcohol. Biodermal maakte tot voor kort nog gebruik van oxybenzone. Ik zie op hun site geen ingredientenlijst staan, dat maakt het merk voor mij niet betrouwbaar. Kan je eens opnoemen welke filters ze gebruiken?
Nog een stukje over de verschillende filters van het internet geplukt, van de website van jetske ultee: Hoi Jetske, Volgens mij haal je de term "organische filters" door elkaar met "fysische filters". Er is namelijk niets organisch aan zinkoxide of titaniumdioxide, dit zijn chemisch gezien geen organische stoffen. De meeste van de chemische filters die je noemt, zijn daarintegen wel organisch. Ze worden fysisch genoemd omdat ze via een natuurkundig proces (reflectie) beschermen tegen UV. Je zegt verder: Liever organische (dus fysische) filters. Maar juist een aantal chemische filters hebben uitstekende UV absorberende eigenschappen met goede veiligheidsprofielen en minder generatie van vrije radicalen (dan bijvoorbeeld ungecoate nanonized fysische filters). Denk bijvoorbeeld naast Tinosorb aan de Mexoryl filters, Uvinul A Plus, UVASorb HEB, Neo Heliopan AP, etc.. Juist deze worden in Europese zonnebrandcreme's (samen met Avobenzone) het meest gebruikt. Daarnaast heb ik begrepen dat juist omdat (niet-nano) fysische filters als een laagje op je huid liggen, en niet geabsorbeerd worden, deze sneller van je huid verdwijnen door aanraking, zweten, etc.. dan chemische filters die door de huid geabsorbeerd worden. In theorie zou je een zonnebrandproduct op basis van fysische filters dus vaker moeten aanbrengen. Overigens zie je Oxybenzone eigenlijk alleen terug bij Amerikaanse zonnebrandmerken op de Europese markt. Het is dus niet verstandig bijvoorbeeld Paula's Choice zonnebrandproducten te kopen.