Joh... Iedereen die minder en gezonder gaat eten en erbij gaat sporten, zal de eerste maand 5 kilo afvallen. Daarna 7 ons per week, daarna een halve kilo. Ik val trouwens nog steeds ongeveer 7 ons per week af (bijna 25 nu) en ik consumeer ongeveer 1800-2000 kcal per dag.
Ik heb me vergist eerder in dit bericht. Diëtist is wel een beschermd beroep. Voedingscoach en voedingsdeskundige niet. Iedereen kan zichzelf dus zo noemen. Welke diploma's heeft ze? Bij welke berepsvereniging zit ze?
Maar heeft ze ook erkende diploma's en is ze aangesloten bij de MBOV? Ik heb ook een lerarenopleiding (HBO) gedaan, maar niet afgerond en dus geen diploma's. Ik ben ook niet bevoegd of bekwaam om voor de klas te staan. Ik moet eerlijk zeggen... Orthomoleculaire Therapie is pseudowetenschappelijk, controversieel en er is kritiek op vanuit de (wetenschappelijke) geneeskunde, dus ik ben erg terughoudend. Kan best zijn dat er waarheden in zitten, maar ik ben van de argumenten en aantoonbare bewijzen. Als een diëtiste niet goed kan onderbouwen waarom een bepaald dieet is opgebouwd zoals ie is, dan haak ik al af. Ik blijf het wel moeilijk vinden bij onderwerpen, die waar tegenstrijdige wetenschappelijke meningen over zijn. Dit is dus ook zo bij koolhydraten en of koolhydraatarm goed of slecht is.
Hier een lekker receptje. Omelet wraps met kip. Eerst een paar eieren klutsen, en dan in een koekenpan mooie dunne omeltjes bakken. Die zijn je wraps. Kip in reepjes snijden, kruiden met taco kruiden en goed bakken. Dan pak je er een wrap bij. Eerst wat rucola op je wrap, dan de gebakken kip. Hierboven op leg je plakjes avocado. Als sausje verdeel je over de vulling wat crème fraiche. Als laatst doe je er wat dun gesneden ringetjes lente ui over. Dan de wrap dicht vouwen en genieten! Was erg lekker 😊
Lekker! Ben hem eerder tegen gekomen onder Paleo-recepten. Hoe maak jij zo'n mooie omelet? En in welke pan bak je die?
in een doodgewone koekenpan goede warme pan, beetje boter erin en goed verdelen... dan een dun laagje ei, en vooral afblijven tot dat ie helemaal droog is, dan pas omdraaien
Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar varkensvlees past ook prima in een dieet! Nu zal varkensvlees bij de slager of direct van de boer wel van een andere kwaliteit en dus veel minder vet zijn dan het varkensvlees wat je in de supermarkt(kiloknallers) aantreft. In kipfillet zit ongeveer evenveel eiwitten en vetten als in varkensfillet. Varkensvlees is rijk aan de vitamines B1 en B6 en bron van vitamine B12 en een mineraal als zink. Daarnaast levert het vitamine B2 en de mineralen ijzer, fosfor en seleen. Varkenslever is bovendien rijk aan vitamine A. Varkensvlees bevat van nature eiwit en vet en geen koolhydraten. Wel kunnen er bij het bereiden koolhydraten aan vlees worden toegevoegd. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij paneren.
Je kopieert een stuk van de website van het Voedingscentrum, alleen dacht je: 'Ik plak er even Varkens voor'??? Gezondheidseffecten Voedingsstoffen Vlees is rijk aan de vitamines B1, B6 en B12 en het mineraal zink. Daarnaast levert het vitamine B2 en de mineralen ijzer, fosfor en seleen. Lever is bovendien rijk aan vitamine A. Vlees bevat van nature eiwit en vet. Er zitten geen koolhydraten in. Wel kunnen er bij het bereiden koolhydraten aan vlees worden toegevoegd. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij paneren.
Ongeveer ja. Kipfilet bevat meer eiwit en minder vet dan varkensfilet. Varkensvlees is gemiddeld genomen vetter dan kippenvlees.
Lol oeps... Ik moet geen varkenvlees... vet en krijg der pukkels van. vis en kip is beste te nemen, zeker als je op "dieet" gaat/bent
Probeer ook eens kalkoen Imensa, dat bevat nog meer eiwitten! Ik krijg ook pukkels van varkenvlees en ik vind het gewoon niet lekker.