Hoi frannie, De AH heeft biologische balsamico-azijn zonder toevoegingen. Je kan ook kijken bij de mediterraanse toko. Je hoeft zeker geen multi te slikken als je heel afwisselend en uit alle produktgroepen eet! Jodium is een erg belangrijk mineraal, vooral voor een goede werking van je schildklier. Mensen die geen brood eten en geen keukenzout, maar slechts zeezout, kunnen wel een tekort oplopen.
Ik zeg niet dat je een mineralentekort oploopt als je zilvervliesrijst eet. Niet alleen zilvervliesrijst bevat fytinezuur, maar ook andere granen, zaden, noten en peulvruchten bevatten ze. En als je veel uit deze produktgroepen eet, kan het wel een probleem zijn, helemaal in combinatie met veel eiwitten.
Ik eet al jaren volkorenpasta en ik vind het prima ook de kinderen eten dit als vanaf dat ze het mochten. Heb de balsamico azijn gevonden ik zat bij het verkeerde schap. Daar stonden de balsamico dressings. Ik heb uit nieuwsgierigheid een halfje Atkins volkorenbrood koolhydraatarm.
Ik zou ook wel graag een onderbouwing van je stelling zien eigenlijk.... Want bij een dieet is het vaak (en zeker in een later stadium) niet heel gek dat je eea moet gaan aanvullen... je eet immers onder je behoefte.
Mysterieus? Nou vooruit: als je teveel eiwitten tot je neemt in een verkeerde verhouding, kan je verzuren. Bij een verzuurd lichaam heb je een tekort aan mineralen. Als je daarbij ook nog eens veel produkten met fytinezuur tot je neemt, zoals zilvervliesrijst, noten, zaden en peulvruchten, die de opname van mineralen verminderen, is de kans op verzuring nog groter. Verzuring leidt oa tot spier- en gewrichtsklachten. Maar als dagelijks 50% van je eten uit groente en fruit bestaat (verdeeld over 3 porties) verminder je dat probleem al gauw. We eten massaal veel te weinig groente en fruit en dan ook nog eens te eenzijdig. Je kan je zuur/base evenwicht ook makkelijk verbeteren door dagelijks een groene smoothie te nemen, eventueel aangevuld met chlorella, spirulina of tarwegras.
Daar ben ik het niet mee eens. Als je voldoende eet uit alle produktgroepen, is er niks aan de hand. Minder kcal tot je nemen om af te vallen, wil niet zeggen dat er tekorten ontstaan aan bepaalde voedingsstoffen of vitamines/mineralen. Maar met laag koolhydraat/veel eiwit-dieet kunnen er wel degelijk problemen ontstaan. Ik zie dat er dan nog aan een bepaald percentage eiwitten gekomen moet worden die cag wat dan opgelost wordt met een eiwitshake en dat gaat dan vaak ten koste van een goede portie groente en fruit.
De rest niet echt gelezen, maar ik persoonlijk ben gek op soepen. Wel zelfgemaakt dan he 😉. Courgette soep Broccoli soep Combinatie van courgette en broccoli Marrokaanse soep Bleekselderij soep (echt ontzettend lekker!)
Nope helemaal niets De hoeveelheid ja die is anders maar er is geen enkele productgroep die ik links laat liggen. Binnen de productgroep maak ik wel andere keuzes.
Ja soep heerlijk! Ik ben dol op paprika soep of een combi met wortels. Broccoli is idd ook jummie. En pompoensoep. Wat gaat er in marrokaase en bleekselderijsoep precies?
precies wat je zegt.. als je voldoende eet uit de productgroepen, maar met en dieet, en zeker een crashdieet eet je dus NIET voldoende... je EKV kunnen qua percentages wel kloppen, maar feit blijft dat je minder voedingsstoffen binnenkrijgt dan je "zou moeten hebben" (zeker bij een crash) Niet voor niets dat een lichaam in de spreekwoordelijke "spaarstand" kan vallen... door een energietekort.. en een mineraal en/of vitamine tekort is haast inherent aan een te lage voedingsinname.... niet voor niets dat veel mensen klagen over kramp 9magnesium en zink tekort) en weinig fut (naast kh, ook een tekort aan B6-B12). Maar goed.. Bij je andere bericht ligt je nuance verkeerd... niet als je teveel eiwitten tot je neemt, maar wanneer het eiwit percentage tov de rest van de energie inname te hoog is.. daar zit een duidelijk verschil.. een teveel aan eiwitten zal je lichaam niet verwerken maar simpelweg afscheiden, een te hoog percentage staat gelijk aan een te laag percentage van de andere energiebronnen.. Maar vandaar ook niet voor niks dat je EKV in verhouding moet zijn Maar nogmaals,.. zulke vrij simpele tekorten zijn zeer gemakkelijk te ondervangen, dus zei ik ze niet als zoals jij aangeeft echt letterlijk erge problemen... enkel weten wat je doet en binnenkrijgt is van belang..... maar dat probeer ik hier al heel lang duidelijk te maken
Vraagje, hoe komen jullie eigenlijk aan jullie calorieën? Want wij eten ook minder koolhydraten, maar soms kom ik nog net aan boven de 1000 uit Veel te weinig, i know! Maar dan heb ik ook echt geen honger hoeven te lijden ofzo, gewoon drie maaltijden en tussendoortjes, en geen mini porties...dus waar krijg je meer calorieën mee binnen, op een gezonde manier?
vette vis, handje noten, avocado,volle kwark, paar olijven of dadels, rijstwafel met laagje pindakaas