Waarom smelt mijn brie niet?

Discussie in 'De lounge' gestart door Jinxx, 14 jul 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jinxx

    Jinxx Fanatiek lid

    12 jan 2014
    2.020
    1.026
    113
    Heb ik lekkere afbakbroodjes gehaald en wat brie bij de AH, krijg ik de brie niet gesmolten in de oven :( Wat doe ik verkeerd? Ik zet de oven op 150 graden en blijf er zelfs bij staan om toe te kijken of de brie smelt, maar niks hoor. Zelfs na een kwartier nog geen smeltende brie... Iemand tips?
     
  2. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Misschien moet de oven hoger als 150 graden? Als ik broodjes afbak dan zet ik de oven tussen de 180 en 200 graden.
     
  3. Jinxx

    Jinxx Fanatiek lid

    12 jan 2014
    2.020
    1.026
    113
    Ja heb ik al eens geprobeerd, maar toen ging de brie bakken ipv smelten ;)
     
  4. bloemetje95

    bloemetje95 Niet meer actief

  5. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    In jouw link hebben ze het ook over 150 tot 170 graden, net als wat TS al doet.

    Wellicht ligt het aan de brie van de AH (daar begint de openingspost in die link namelijk ook mee :p), LOL.

    Je had de oven ook al voorverwarmd TS of dat niet?
    En anders even kort onder de grill? Niet te lang, anders gaat de brie lekker liggen bakken onder de grill....
     
  6. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Hangt van de soort brie af. De wat vettere, romige smelt beter.
     
  7. momy2b

    momy2b Actief lid

    4 feb 2015
    380
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik maak wel eens ehet een ovenschotel met o.a. brie..pak altijd het goedkoopste merk..zet de schotel zo'n 30/45 min op 180 graden..en dat smelt dan ook niet...maar denk dat het wel smelt als je het onder een grilpan zet
     
  8. Jinxx

    Jinxx Fanatiek lid

    12 jan 2014
    2.020
    1.026
    113
    Die ik had was 60+ van de versafdeling van de AH...
     
  9. Jinxx

    Jinxx Fanatiek lid

    12 jan 2014
    2.020
    1.026
    113
    Ja had de oven wel voorverwarmd! Onder de grill kan ik nog proberen, thnx! Heb nog brie en brood over dus morgen poging 2 ;)
     
  10. 78Sandra

    78Sandra Fanatiek lid

    16 feb 2013
    2.167
    364
    83
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Ligt aan het soort brie hoor. Heeft niets met de temperatuur te maken.

    Ik heb meestal de euroshopper brie, die smelt bij mij in het tosti ijzer wel aardig goed. Maar nu had ik deze week de brie van President en die wilde ook niet goed smelten. Het varieert nogal vindt ik.

    Ik vind het namelijk heerlijk op een tosti met honing.....jummie!
     

Deel Deze Pagina