Dit vind ik wel een goede tip. zelf eigenlijk nog niet eens over na gedacht. Moet me ook elke keer inhouden om niet van het beslag te proeven als ik aan het bakken ben.
Mijn app van Zwanger&Zo zegt dat je geen parmaham mag eten, omdat het gedroogde rauwe ham is. Username: helemaal met je eens 💪🏻 😄 In Gezondheid was er trouwens ook een topic als deze. Maar inmiddels gesloten volgens mij.
Ik heb ook een vraagje, maar eerder uit interesse want anders zou ik al 27 weken hysterisch moeten lopen Je mag niet in de tuin werken omwille van toxoplasmose, maar wat moet je dan doen met de aardappelen van de boer? Moet ik dan ook handschoenen aandoen om die te schillen? En wat als je bvb wondjes aan je handen hebt?
Tonijn uit blik: is van gekweekte jonge tonijn dus veilig. Bij tonijn gaat het om het feit dat het een roofvis is en veel 'rotzooi' eet. Die tonijn bevat veel kwik en dat is niet goed. Dus hoe ouder de vis hoe meer kwik. En hoe 'wilder' de tonijn weet je niet wat hij binnen heeft gekregen. Gekweekte zalm leeft in gecontroleerde omstandigheden. Aardappels, ik schil ze gewoon en was daarna de handen. Net als wanneer ik niet zwanger ben... nog nooit zover over nagedacht Maarja daarna kook of bak je ze dus dan is alles toch verhit geweest.
Er is vlees zoals bv kalfsvlees, dat bij sommige bereidingen heel langzaam gegaard wordt. De kleur blijft rosé. Dit is echter wél helemaal gaar, dus kleur wil niet altijd wat zeggen. (Manlief is chefkok) Ook kan je als je vers goed vlees hebt (bv in een heel goed restaurant) het roze eten.
Toxoplasma is een parasiet die kan zitten in ontlasting van (vooral jonge) katten, in de grond die door kattenpoep is verontreinigd en in rauw of onvoldoende gaar vlees. Toxoplasma is niet bestand tegen verhitting. U kunt geïnfecteerd raken als u besmet vlees eet dat onvoldoende is verhit. Of als u via ongewassen groente of fruit aarde binnenkrijgt waar (onzichtbaar) kattenpoep in zit. U merkt overigens weinig van de infectie. Over het algemeen zitten er geen katten tussen de aardappels te poepen, daarbij als jij je handen wast na het schillen of evt schilt met handschoenen aan is er geen risico, de aardappels kook je dus zijn verhit
Dat roze ligt echt aan het soort vlees, kalfsvlees roze komt doir de jongheid van het vlees, al dat wit is dat het overgaar, net als varkenshaas, goed gebakken varkenshaas is rose, doorgaar is het overbakken ( en vies)
Parmaham mag je zeker eten!! Dit is bereid, heb hiervoor naar gynaecoloog gebeld toen ik 10weken ver was en ondertussen al zeker 10 pakjes gegeten hihihi naar, enkel gerookte roze zalm mag niet voor listerine bacterie,
Ik denk dat er altijd discussies zullen zijn, met name over vlees. Maar iedereen moet doen waar ze zich goed bij voelt! De ene is heel voorzichtig en de ander veel makkelijker. Er zijn idd meerdere soorten vlees die mooi rosé blijven en toch gaar zijn. Ik vind het wel heel leuk om te lezen allemaal!
Het voedingscentrum zegt dat parmaham niet mag. De gyn zei van wel. Ik heb het gewoon gegeten tijdens mijn zwangerschap. En toevallig gisteren ook. Leverpastei mag ook niet volgens het voedingscentrum (vit a), maar mag je volgens andere bronnen weer wel, maar met mate. Vorige zwangerschap vond ik dit zo lekker (normaal mwah) heb het met mate genomen. Volgens mij is het voedjngscentrum heel streng. Ik zat vandeweek op de site van een amerikaanse gyn te lezen die zei dat een keer toasten met champagne echt geen kwaad kon. Zolang je er geen dagelijks weri van maakt. Dit vond ik wel bijzonder...
Jup ik ook!! Eergister salami gegeten en daarna las ik het op het voedingscentrum. En fruit? Ik eet kilo's aardbeien frambozem bramen en blauwe bessen weg. Deze was ik allemaal niet want dat is niet lekker. Al het andere fruit was ik wel. Hoe gaan jullie met deze fruitsoorten om? Ik lees overal dat je fruit supergoed moet wassen
Ik eet gewoon salami, droogworst, ham enz. Ook paté, maar idd met mate, af en toe een boterhammetje. Van fruit eet ik vooral appels en mandarijntjes, maar puur omdat ik die lekker vind haha! Oja en druiven, en heel eerlijk, die was ik niet van te voren. Het enige wat ik niet eet als ik zwanger ben is echt rauw vlees zoals filet americain, osseworst en rosbief. Geen alcohol en geen rauwe vis. Ik drink ook graag een glaasje bitter lemon of tonic, maar geen liters.
Ik eet sowieso weinig vlees, en al helemaal geen ham enzo.. Of iets wat rauw is.. Dus ik kan het allemaal heeeel makkelijk laten staan. Meningen zijn inderdaad erg verdeeld. Toch vind ik m'n appje van Zwanger&Zo (Voedingscentrum) super handig, en daar hou ik me dan ook maar een beetje aan vast. Iemand vroeg net iets over fruit wassen, dat doe ik altijd wel ja.. Maar deed ik ook altijd voor de zwangerschap.
Ik at ook af en toe salami. Wel op zelfgemaakte pizza, op brood vind ik het niet zo lekker, dus dan was het sowieso goed verhit.
Salami en Parmaham zijn beide gerookt dus kan je eten, leverworst een boterham per dag . Heb dit tijdens zwangerschap ook elke dag op . Ook hier zei de gynaecoloog dat dat prima kan . Er zijn maar weinig dingen die je echt niet mag . Het voedingscentrum heeft bv salami nooit op de lijst gehad pas sinds twee jaar geleden.
Ben gek op sla en rauwe andijvie en spinazie ( groene groentes ) Maar ik hoor dat daar nitraat in zit en dat je dat niet teveel mag eten maar 2x per week. Wat denken jullie ? Het liefst eet ik het zeker 4x in de week