Hét topic voor al uw (al dan niet hysterische) voedselvragen

Discussion in 'Zwangerschap' started by username, Jul 14, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bakegirl

    bakegirl Bekend lid

    Feb 24, 2014
    779
    0
    16
    NULL
    NULL
    Dit vind ik wel een goede tip. zelf eigenlijk nog niet eens over na gedacht.

    Moet me ook elke keer inhouden om niet van het beslag te proeven als ik aan het bakken ben.
     
  2. xElles

    xElles VIP lid

    May 24, 2013
    9,575
    2,232
    113
    Mijn app van Zwanger&Zo zegt dat je geen parmaham mag eten, omdat het gedroogde rauwe ham is.

    Username: helemaal met je eens 💪🏻 😄
    In Gezondheid was er trouwens ook een topic als deze. Maar inmiddels gesloten volgens mij.
     
  3. Jeszjuh

    Jeszjuh Fanatiek lid

    Jun 22, 2013
    1,253
    13
    38
    Tnx dan laat ik het uit voorzorg staan :)
     
  4. Paardebloem

    Paardebloem Niet meer actief

    Tonijn uit blik op basis van water of olie. Kan je dat wel eten tijdens de zwangerschap?
     
  5. Annabelle29

    Annabelle29 Niet meer actief

    Ik heb ook een vraagje, maar eerder uit interesse want anders zou ik al 27 weken hysterisch moeten lopen :p
    Je mag niet in de tuin werken omwille van toxoplasmose, maar wat moet je dan doen met de aardappelen van de boer? Moet ik dan ook handschoenen aandoen om die te schillen?
    En wat als je bvb wondjes aan je handen hebt?
     
  6. MI87

    MI87 VIP lid

    Dec 21, 2012
    5,119
    1
    0
    Tonijn uit blik: is van gekweekte jonge tonijn dus veilig.
    Bij tonijn gaat het om het feit dat het een roofvis is en veel 'rotzooi' eet. Die tonijn bevat veel kwik en dat is niet goed. Dus hoe ouder de vis hoe meer kwik. En hoe 'wilder' de tonijn weet je niet wat hij binnen heeft gekregen. Gekweekte zalm leeft in gecontroleerde omstandigheden.

    Aardappels, ik schil ze gewoon en was daarna de handen. Net als wanneer ik niet zwanger ben... nog nooit zover over nagedacht :D
    Maarja daarna kook of bak je ze dus dan is alles toch verhit geweest.
     
  7. Mitsy1983

    Mitsy1983 VIP lid

    Jun 25, 2014
    5,359
    3
    36
    Zuid Limburg
    Er is vlees zoals bv kalfsvlees, dat bij sommige bereidingen heel langzaam gegaard wordt. De kleur blijft rosé. Dit is echter wél helemaal gaar, dus kleur wil niet altijd wat zeggen. (Manlief is chefkok)
    Ook kan je als je vers goed vlees hebt (bv in een heel goed restaurant) het roze eten.
     
  8. fidel2010

    fidel2010 VIP lid

    Aug 26, 2010
    6,659
    212
    63
    Toxoplasma is een parasiet die kan zitten in ontlasting van (vooral jonge) katten, in de grond die door kattenpoep is verontreinigd en in rauw of onvoldoende gaar vlees. Toxoplasma is niet bestand tegen verhitting. U kunt geïnfecteerd raken als u besmet vlees eet dat onvoldoende is verhit. Of als u via ongewassen groente of fruit aarde binnenkrijgt waar (onzichtbaar) kattenpoep in zit. U merkt overigens weinig van de infectie.

    Over het algemeen zitten er geen katten tussen de aardappels te poepen, daarbij als jij je handen wast na het schillen of evt schilt met handschoenen aan is er geen risico, de aardappels kook je dus zijn verhit
     
  9. fidel2010

    fidel2010 VIP lid

    Aug 26, 2010
    6,659
    212
    63
    Ik ook of een ei door de stampot, oeps 1x verse mayo gehad, nooit aan gedacht..
     
  10. fidel2010

    fidel2010 VIP lid

    Aug 26, 2010
    6,659
    212
    63
    Dat roze ligt echt aan het soort vlees, kalfsvlees roze komt doir de jongheid van het vlees, al dat wit is dat het overgaar, net als varkenshaas, goed gebakken varkenshaas is rose, doorgaar is het overbakken ( en vies)
     
  11. Roos28

    Roos28 Actief lid

    Mar 1, 2015
    200
    10
    18
    NULL
    NULL

    Parmaham mag je zeker eten!! Dit is bereid, heb hiervoor naar gynaecoloog gebeld toen ik 10weken ver was en ondertussen al zeker 10 pakjes gegeten hihihi naar, enkel gerookte roze zalm mag niet voor listerine bacterie,
     
  12. Mitsy1983

    Mitsy1983 VIP lid

    Jun 25, 2014
    5,359
    3
    36
    Zuid Limburg
    Ik denk dat er altijd discussies zullen zijn, met name over vlees. Maar iedereen moet doen waar ze zich goed bij voelt! De ene is heel voorzichtig en de ander veel makkelijker.
    Er zijn idd meerdere soorten vlees die mooi rosé blijven en toch gaar zijn.
    Ik vind het wel heel leuk om te lezen allemaal!
     
  13. Kattekit

    Kattekit Bekend lid

    Oct 10, 2011
    532
    0
    0
    Het voedingscentrum zegt dat parmaham niet mag. De gyn zei van wel. Ik heb het gewoon gegeten tijdens mijn zwangerschap. En toevallig gisteren ook.

    Leverpastei mag ook niet volgens het voedingscentrum (vit a), maar mag je volgens andere bronnen weer wel, maar met mate. Vorige zwangerschap vond ik dit zo lekker (normaal mwah) heb het met mate genomen.

    Volgens mij is het voedjngscentrum heel streng.

    Ik zat vandeweek op de site van een amerikaanse gyn te lezen die zei dat een keer toasten met champagne echt geen kwaad kon. Zolang je er geen dagelijks weri van maakt. Dit vond ik wel bijzonder...
     
  14. SANne1987

    SANne1987 Actief lid

    Jan 11, 2015
    177
    0
    0
    NULL
    NULL
    En snijworst / salami /... ? Lees ook wisselende dingen.
     
  15. Sannie86

    Sannie86 Actief lid

    Mar 29, 2015
    179
    0
    0
    NULL
    NULL
    Jup ik ook!! Eergister salami gegeten en daarna las ik het op het voedingscentrum.

    En fruit? Ik eet kilo's aardbeien frambozem bramen en blauwe bessen weg. Deze was ik allemaal niet want dat is niet lekker. Al het andere fruit was ik wel. Hoe gaan jullie met deze fruitsoorten om? Ik lees overal dat je fruit supergoed moet wassen
     
  16. Mitsy1983

    Mitsy1983 VIP lid

    Jun 25, 2014
    5,359
    3
    36
    Zuid Limburg
    Ik eet gewoon salami, droogworst, ham enz. Ook paté, maar idd met mate, af en toe een boterhammetje. Van fruit eet ik vooral appels en mandarijntjes, maar puur omdat ik die lekker vind haha! Oja en druiven, en heel eerlijk, die was ik niet van te voren.
    Het enige wat ik niet eet als ik zwanger ben is echt rauw vlees zoals filet americain, osseworst en rosbief. Geen alcohol en geen rauwe vis.
    Ik drink ook graag een glaasje bitter lemon of tonic, maar geen liters.
     
  17. xElles

    xElles VIP lid

    May 24, 2013
    9,575
    2,232
    113
    Ik eet sowieso weinig vlees, en al helemaal geen ham enzo.. Of iets wat rauw is.. Dus ik kan het allemaal heeeel makkelijk laten staan.
    Meningen zijn inderdaad erg verdeeld.
    Toch vind ik m'n appje van Zwanger&Zo (Voedingscentrum) super handig, en daar hou ik me dan ook maar een beetje aan vast.

    Iemand vroeg net iets over fruit wassen, dat doe ik altijd wel ja..
    Maar deed ik ook altijd voor de zwangerschap.
     
  18. username

    username Fanatiek lid

    Aug 7, 2014
    2,917
    192
    63
    NULL
    NULL
    Ik at ook af en toe salami. Wel op zelfgemaakte pizza, op brood vind ik het niet zo lekker, dus dan was het sowieso goed verhit.
     
  19. mamavjulia

    mamavjulia Fanatiek lid

    Jan 13, 2012
    1,194
    0
    0
    Salami en Parmaham zijn beide gerookt dus kan je eten, leverworst een boterham per dag .

    Heb dit tijdens zwangerschap ook elke dag op .
    Ook hier zei de gynaecoloog dat dat prima kan .

    Er zijn maar weinig dingen die je echt niet mag .


    Het voedingscentrum heeft bv salami nooit op de lijst gehad pas sinds twee jaar geleden.
     
  20. Plankje

    Plankje Fanatiek lid

    Dec 15, 2014
    1,171
    0
    36
    Female
    Zuid Holland
    Ben gek op sla en rauwe andijvie en spinazie ( groene groentes )
    Maar ik hoor dat daar nitraat in zit en dat je dat niet teveel mag eten maar 2x per week.
    Wat denken jullie ?
    Het liefst eet ik het zeker 4x in de week
     

Share This Page