Neurootje als ik ben heb ik het even opgezocht omdat ik bijna dagelijks sla eet en hier niet van op de hoogte was. In oktober 2014 is het advies om maar 2 x per week nitraatrijke groenten te eten opgeheven door het voedingscentrum, zie link Voedingscentrum herziet nitraatadviezen | Voedingscentrum Weer een geruststelling
Wat betreft salami. Mijn verloskundige vertelde dat dit niet goed / verstandig was. Op een pizza kan het wel, wordt het goed verhit. Droge worst ook beter van niet.
De ene zegt dat salami/etc wel kan, de ander niet. Denk dat het persoonlijk is naar welke partij je luistert. Bovendien word al het vlees gekeurd voor het in de schappen komt, dus de kans dat een bacterie er door heen komt is al wat kleiner dan wanneer de boer het rechtstreeks verkoopt bijvoorbeeld.
Weet iemand trouwens hoe het met Vitella Tonnato zit? Ik kan dat dus nergens vinden ja ok het is rose maar ik zie ook berichten dat het wel 'soms' mag.
Als het kalfsvlees rustig maar helemaal gegaard is blijft het ook rosé, maar dan mag je het dus gewoon eten.
Als ik een ei bak, moet ik hem dan klutsen? Of kan ik de dooiers ook heel laten? En hoe doen jullie het met het bewaren van eten voor de volgende dag? Laatst had ik pastasaus over met uien, champignons en gehakt wat ik eigenlijk voor de volgende avond wilde bewaren, maar vriendlief vond dit niet zo'n strak plan.
Dat soort dingen kun je gewoon de volgende dag eten heur. Als het goed gekoeld is is het geen enkel probleem. Dooiers hoeven niet stuk mits ze goed doorbakken zijn.
Dat vroeg ik me dus ook af vandaag! Heb het nu sowieso niet rauw gegeten maar gebakken met eieren. Maar gewoon als vleeswaren zou ik het ook wel willen weten of het mag
Ei goed gaar bakken, een zachte dooier mag niet, Ehh de pastasaus ik zou niet weten waarom niet... Tis toch goed verhit geweest en neem aan dat je die weer opwarmt..
Een zachte dooier mag wel, mits je het niet elke dag eet. Hier ook gewoon in de zwangerschappen op . Mocht gewoon van de gynaecoloog .
Nog een vraag: mogen aalbessen? (Van die rode zure besjes). En dan bij een particulier uit een boomgaard. Ik weet dat het gewoon fruit is, maar misschien omdat de besjes laag groeien en dan i.v.m urine van vossen/katten?
Nooit gedacht dat ik ook een "hysterische"vraag zou hebben , maar ik heb er toch eentje! Heb gisteren in de Turkse supermarkt een heerlijke worst gekocht, maar nu vroeg ik me opeens af of er lever in zit. Dus ingredienten doorgelezen en het staat niet in het lijstje. Als het erin zou zitten, dan zou het vermeld moeten worden toch? Op de ingredientenlijst van saksische smeerworst staat het uiteraard vermeld... Het lijkt op boterhamworst/kookworst... Voordat ik er lekker van ga smikkelen toch ff de hysterische vraag hier erin gooien
Fruit, dus ook aalbessen, mag je gewoon eten. Goed wassen. Uit eigen boomgaard lijkt me dat er minder bestrijdingsmiddelen op zitten, dat is alleen maar mooi.
En ook al zou het erin zitten, lever mag gewoon hoor Er wordt vaak gezegd 'met mate' (ookal verschillen ook daar de meningen over) maar je mag het gewoon eten
Het staat mij iets te vaak aangegeven dat het niet goed is door de vit A. En aangezien ik nogal dol ben op smeerworst en leverworst/leverkaas, ben ik toch maar voorzichtig ermee.