Ja, in de meeste soorten vleeswaar! Mijn man had laatst biologische gerookte kipfilet voor op brood meegenomen, die smaakte ronduit zoet! Ik heb geeneens op de ingrediëntenlijst gekeken! Ik koop vaak rosbief, runderham of gebraden kipfricandeau bij de slager.
honing mosterd ? 1 eetlepel honing 1 eetlepel mosterd 2 eetlepels citroensap 4 eetlepels olijfolie Mix de honing (even in de magnetron om vloeibaar te maken) en de mosterd met de olijfolie en voeg als laatste het citroensap toe. Als het niet goed mengt, voeg dan nog een paar druppels citroensap extra toe.
Sja, overal zitten wel koolhydraten in, dus die eet ik. Ik zal er eens een dag bijpakken. Wel van een aantal weken terug, want ik houd het niet meer exact bij. Turkse yoghurt: ca. 6 gram Soms met lo-carb cruesli: ca. 6 gram Groot glas verse jus: ca. 17 gram Portie roerbakgroenten: ca. 10 gram Handje noten en zaden: ca. 7 gram Zonnatura sesam-cranberryreep: ca. 5 gram. Avocado: ca. 2 gram En zo nog wel veel meer dingen, die 1 of 2 gram kh bevatten. Aan het eind van de dag zit ik bij elkaar opgeteld wel ergens tussen de 60 en 110 gram...
Ik heb me net toch een lekkere lunch gehad! Halve komkommer door de helft, pitjes eruit schrapen. Tonijn salade gemaakt met een beetje yoghurt, mosterd en zilvervlies uitjes. Dat op de komkommer... En het vult echt super
Ik maak heel eenvoudige dressings, van olijfolie en balsamicoazijn, of zonnebloemolie met citroensap, of gewoze azijn. En peper en zout. Ik heb ook pompoenpitolie. Dat is ook heel lekker, als je het mag hebben.
Dat doet de MyFitnessPall app voor me Maar je kunt het ook zelf doen. kh, vetten en eiwitten geven namelijk niet allemaal evenveel energie. Hoeveel elk geeft, is wel ergens te vinden. Dan vermeerder je het aantal gram met de energie, die je er van krijgt. En dan deel je het totaal aan energie door respectievelijk de energie van kh, vetten en eiwitten. Ik dénk ten minste dat deze formule er achter zit.
Oh lekker! Wat voor tonijn pak je dan? Uit blik? Op olie of water? Dit lijkt me ook een lekker hapje voor op een feestje of 's avonds op de bank.
Uit blik en dan die op water, ik vind die olie altijd wat vettig. Ik eet het nu ook als tussendoortje op een plakje komkommer, stukje geitenkaas op komkommer is ook erg lekker!
Geïnspireerd door dit forum heb ik van de week komkommer met filet americain gegeten. Lekker hoor! En die suiker in de gerookte kipfilet van AH is minder dan 0,1%... Daar laat ik het echt niet voor staan.
Is dat zo haha ik viel over het woord suiker 😀 Maar we hebben toch een jumbo dus dan haal ik het daar wel.
Gelijk heb je! Als in alle producten die je in de supermarkt koopt van die toegevoegde suikers zitten? Dit zijn de ingrediënten van de gerookte kipfilet van de AH: 98% kipfilet, zout, gedroogde glucosestroop, dextrose, suiker, gistextract, rook, conserveermiddel (E250). Dus naast suiker ook glucosestroop, dextrose en ... het beruchte E-nummer 621, verkapt vermeld als gistextract. Lekker goedje. Ik zou zelf kip braden.