Vandaag: Broodje subway, gelijk vergaderen na mijn werk tot laat. Vrijdag: Uiteten bij een wat "luxere" wok, zover dat luxe kan Zaterdag: Gekruide kip, friet en salade. Zondag: Uiteten, tapas.
Deze week hebben we -Griekse salade -Broodje hamburger met rode kool er op. -kip Siam met sugarsnaps -tosti met rauwkost erbij -kip tandoori met wortel en paprika -homemade pizza -spagethie met rode saus. Normaal eten we wat uitgebreider maar ik lust haast niks op het moment.
Eigenlijk is het bij ons elke week hetzelfde Maandag: pastagerecht Dinsdag: rijstgerecht Woensdag: aardappels, groenten en vis Donderdag: aardappels, groenten en vlees Vrijdag: "lekkers", als in patat/pizza/eventueel wat bestellen Zaterdag: soep met brood Zondag: "sunday roast" Wat voor rijst/pasta en of dat dan met vlees of vis of vegetarisch is wisselt nogal maar deze planning vind ik er prettig werken geeft wat houvast en afwisseling is er genoeg te verzinnen! Oh ja, en zaterdag is bak-dag dus op zondag is er altijd wat lekkers bij de koffie, vind het heerlijk om op mijn gemak in de keuken te tutten na een hectische week.
Maandag: hard broodje met gebakken ei Dinsdag: lamsburger met krieltjes en een mix van Sugar snaps, paprika, champignons Woensdag: gehaktbal met spinazie en rosti rondjes Donderdag: Hartige taart met een soepje Vrijdag: Babi ketjap met rijst en wokgroente Zaterdag: Snackdag Zondag: Gezonde zelfgemaakte kip kapsalon a la 24 kitchen
Ma= Bloemkool, gebak aardappelen en visticks Di= Pasta Wo= Restjes Pasta Do= Rijst Vrii= Patatje halen Zat= Pizza Zo= Geen Idee nog
Hier deze week: Andijvie met spekjes en krokante kip Snijbonen met gebakken aardappeltjes en slavink Lasagne of Macaroni Broccoli ovenschotel met kip Zelfgemaakte nasi met sate Gegrilde groenten met rijst en gegrilde zalm Doperwten met gekookte aardappelen en snitzel Makkelijke maaltijd ( patat of pizza ) Wanneer ik wat eet weet ik niet, beslis ik altijd pas op het moment dat ik ga koken. Toevallig vandaag Andijvie op.
Ik vraag mij iets af. Houden jullie je ook echt strak aan het week menu wat jullie iedere week opstellen? Ik kan dat dus echt niet. Ik weet wat ik wil eten per week maar niet per dag, ik kan zeg maar niet zeggen '' Donderdag eet ik dit '' ik weet altijd pas een uur of 2 van te voren wat we die avond eten.
Woensdag: aardappeltjes in de schil (bio), broccoli (bio), kipschnitzel (bio) en pindasaus Donderdag: kant en klaar mediterrane mini quiche (bio) Vrijdag: verse pasta (bio), doperwten (bio), groene pesto (bio) en hamburger (bio) Zaterdag: aardappeltjes in de schil (bio), sperziebonen (bio), kastanjechampignons (bio), rundervink (bio) en jus Zondag: kant en klaar pizza mozzarella (bio) Maandag: aardappelpuree, spinazie (bio) en hamburger (bio) Dinsdag: patatjes laten bezorgen, maar dat kan ook eerder in de week al gebeuren
Ik bestel mijn boodschappen een keer per 1 a 2 weken en zorg dan dat ik 3 of 4 verse groenten, 3 diepvriesgroenten, 4 vlees of vis (gelijk invriezen), pasta, pastasaus, aardappelen en verschillende extra's zoals pesto in huis haal. Ik kan dan in de ochtend bedenken of ik die avond iets uit de vriezer wil hebben. Ook probeer ik zoveel mogelijk biologisch te eten, niet alleen omdat ik dat een fijner idee vind, maar ook omdat de ongezonde keuzes wat beperkter zijn. Het menu staat dus niet vast. Ik eet natuurlijk wel eerst de verse groenten.
Meestal wel, voornamelijk omdat ik veel in grote hoeveelheden kook (pasta met verse saus voor twee zorgt voor veel halve groentes die niet opgaan haha), en dus altijd het 1x meteen eet en de tweede keer uit de vriezer haal (of ik laat de groente over als ik dezelfde de volgende dag wil gebruiken. Wat ook scheelt voor ons is dat we niet zo dol zijn op gekookte aardappelen en we ze wel minstens twee keer in de week eten is dat ik er op een dag genoeg kook voor twee dagen en ze de volgende dag opbak. Zo kost het koken me meestal niet veel tijd en is het goed bij te houden/in te plannen om de zorg van de kleine heen.
Ik plan meestal voor de week maar kan best zijn dat ik van dag wissel of met de aanwezige producten toch nog iets anders maak.
Zo: uit eten Ma: Pannenkoeken Di: Carpaccio en vitello tonato, varkenshaas met champignonsaus, krieltjes en boontjes, ijs met slagroom en aardbeien toe. Wo: Broodje shoarma met salade Do: Beef teryjaki met rijst (groene asperges, sugarsnaps, broccoli en champignons erdoorheen) Vrij: Verse groentesoep en gebakken boterhammen (dat zijn boterhammen met salami, kaas, knoflook, rucola, paprika ui en tomaat, gebakken in de pan) Za: Zelf pasta maken met dochter geen idee wat voor pasta en saus nog. Zo: Zijn we in een pretpark dus eten we daar.
Tijdje week menu gedaan.. Is nu weer wat weggevaagd maar wil wel weer beginnen. Deze week goed bezig al Ma: Japanse pizza (spitskool, champignons, ui bakken in een mengsel van bloem en ei) Di: romaanse sla soep, bloemkool, kaasburger en aardappelen Woe: woknoodles met flink veel groenten en een salade van snijbiet. Do: snijbietsoep, wortelen en stukje vlees Vr: of zelfgemaakte pizza, of iets van pasta Za: frietjes Zo: nog onbekend
Gister: krieltjes met worteltjes en peultjes en een saucijs vandaag: krieltjes met sla en gebakken kipfilet morgen: eiercurry met zelfgemaakte naans of een curry met zoete aardappel en linzen Zullen deze week ook nog wel iets mexicaans eten denk ik, lekker met mais en kidneybonen. Misschien nog falafel ofzo, kijken of dat ook zonder olie kan. Deze week meerdere keren aardappelen, hebben gister 4kg bij een boer gekocht. Heerlijke nieuwe aardapprltjes, alleen veel werk om ze schoon te maken. Maar tis vakantie, dus dan kan dat.
Dit heb ik dus ook.. Ik kan me niet houden aan een weekschema.. Ik maak gewoon waar ik die dag trek in heb..
Maandag: Rijst met groente en kip Dinsdag: Pizza Woensdag: Groente, krieltjes en zalm Donderdag: Pastadag Vrijdag: wraps met kip zaterdag: Eten bij schoonfam zondag: marmita
Ik vind een week menu altijd wel handig, hoef ik op het werk niet meer te bedenken wat ik eet. Heel af en toe halen we bijvoorbeeld wat omdat we laat thuis zijn ofzo en kijk ik waar ik dat gerecht dan een x kan eten die week. Op de 1 of andere manier wil het al een paar weken niet lukken om rijst met kip en kerrie saus te eten haha, dus we proberen het gewoon nog een x deze week.. Morgen: roerbakmie Vrijdag: gebakken aardappels, sla, visburger Zaterdag: restje Roerbakmie Zondag: pannenkoeken Maandag: gekookte aardappels, rode kool, Gelderse schijf Dinsdag: bij mijn ouders Woensdag: pasta salade Donderdag: rijst, kip, doperwtjes en kerriesaus
Ma: Pasta carbonara + Salade Di: Gnocchi met tomatensaus, pikante wordt, bimi en salade van groene groenten Wo: Broodje pulled pork met coleslaw en gepofte zoete aardappelen Do: Mie met ketjapkip en sugarsnaps Vrij: stamppot spinazie met zongedroogde tomaatjes, gerookte kipreepjes, spekjes en brie Za: Quiche van tonijn en snoeptomaatjes Zo: Nog geen idee...
Za: kip tandoori Zo: pasta met kip pesto, pijnboompitten en tomaat Ma: aardappels/groente/vlees Di: preischotel Wo: gebakken aardappels/groente/vlees Do: aardappels/groente/vis Vr: patat