De vraag was wel niet voor mij, maar ik beantwoord 'm toch Heb vanmiddag toevallig nog heeeerlijke havermoutkoekjes gebakken Een banaan prakken, schep havermout erdoor (op de gok, tot het een dikke substantie wordt), klein beetje bakpoeder (theelepeltje ofzo maar kan ook zonder) en dan toevoegen wat je lekker vindt. Ik had er vandaag bijvoorbeeld suikervrije appelmoes doorheen gedaan (wordt het wel weer dun van dus wat boekweitmeel toegevoegd), en toen heb ik twee soorten gemaakt: een lading met kokos en een lading met hennep- en sesamzaad. Vervolgens afbakken op 175 graden voor ongeveer 20 minuten ofzo (wilde gok, ik check om de paar minuten ff en als het een beetje bruin begint te worden haal ik ze eruit).
Hier een echte nak'd fan. Ik bestel ze op de Engelse site en dan dozen tegelijk. Veel meer smaken dan ik in de winkels heb kunnen vinden. Daar hebben ze ook trekrepen, nibbles en raisins. Verder de zakjes bij de babyvoeding, rijstwafels met appel en kaneel van goodies. En ook maak ik zelf vaak zelf chocosnacks met kokosbloesemsuiker, cacaoboter en cacao als basis. Oja, gevriesdroogd fruit, mjam!
Ik ben toch wel benieuwd hoe je lichaam anders reageert op 99,8% sucrose van biet tov 99,8% sucrose van riet.....
Jij hebt het over geraffineerde suiker, maar er bestaat ook zoiets als ongeraffineerde rietsuiker (ruwe rietsuiker). Nog steeds niet gezond, want het is en blijft suiker, maar er zit door een ander productieproces toch verschil in. Hoe het precies allemaal zit zou ik moeten opzoeken, het schijnt dat er nog net wat meer mineralen etc inzitten. Ook zou het effect op de bloedsuikerspiegel beter gebalanceerd zijn, maar ik kan er zo snel even geen bronnen voor vinden. Nogmaals, het blijft suiker, maar als ik de keuze heb, zal ik dus altijd voor de ruwe rietsuiker kiezen. Om een hele discussie te starten over wat wel of niet goed is voor je lichaam is helemaal niet mijn intentie! Ik zal ook echt geen eten afslaan omdat er gewone suiker in zit. Ik vind het leuk om mij te verdiepen in eten en kies dan de dingen uit waarvan ik denk dat het de beste variant is (of de minst slechte). Maar ik weet niet meer precies wat ik in welk boek/artikel etc gelezen heb ... dus vandaar geen bronnen voor je.
Ik maak ze zelf, super makkelijk en erg lekker en best gezond! Vooral op de dagen dat ik sport een fijne aanvulling op mijn menu. 3x gezonde mueslirepen (suikervrij, glutenvrij & vegan) | Chickslovefood.com
Ik ben ook fan van Nak'd! Ze zijn wel super zoet door de dadels, maar af en toe moet dat kunnen. Ik haal ze bij Deen, AH of de tuinen trouwens. Of die repen van Ella's Kitchen, maar die zijn alweer een stuk minder verantwoord...
https://www.bodylab.nl/bodylab24/protein-bar-12-x-65-gram-3916 Deze is prima te eten. Oke, niet zoals een mars, die lekker zacht en romig is etc maar ja dat is net de bedoeling he! dat is juist die rotzooi. Hij is wat droog maar je zit er enorm vol van.