Ja dat mag. Begrijp van de site van Johma dat je de krabsalade (en de rest) gewoon kunt eten als je zwanger bent.
Kan je gebakken oesters gewoon eten? Ik weet dat gebakken dingen meestal wel mogen maar ik dacht ergens gelezen te hebben dat oesters in zijn geheel niet aangeraden worden vandaar mijn vraag
Ikdenk t wel hoor want anders mag je overal gaan denken wassen ze dit wel, denk bijv. aan de broidjes bij bakker bart waar er ook sla oid op zit
Bij mijn zoontje at ik geen rauwkost die ik niet zelf gesneden en gewassen had, vertrouwde het niet . Nu ben ik wat relaxter maar ik let er wel op dat ik de zaak vertrouw hoor, in een vieze snackbar ga ik geen broodje halen!
Ik heb vandaag zooo'n zin in ossenworst! Zou het mogen? Het is wel heel zout bereid toch?(wat volgens vk dan weer genoeg schadelijke bacteriën dood) meningen 😄😅
Haha bij tenten die er vies uit zien haal ik ook geen broodjes als ik niet zwanger ben Ossenworst mag niet helaas.. staat ook op de basislijst van voedingscentrum: Wat kan ik wel en niet eten tijdens mijn zwangerschap? | Voedingscentrum
Ik heb een paar plakjes rauwe ham op.. Zou dat kwaad kunnen? of is het überhaupt nog te vroeg? Ik had ergens gelezen dat de navelstreng nog niet is gemaakt dus dat er nog geen verbinding is ofzo..
Ja ik heb er ook een! Gisteren mijn ( momenteel) favoriete broodbeleg bij de slager gehaald. Grillworst en runderrookvlees. Nu viel me op dat de dame achter de balie niet haar handen wast na het pakken van rauw vlees en daarna dus mijn broodbeleg. Ze hielp eerst een andere vrouw en die wilde oa stoofvlees, wat ze dus met haar handen pakte. Vervolgens hielp ze mij direct daarna, bij het pakken van de grillworst had ze een zakje om dr hand, maar bij het snijden van het rookvlees niet. Ik zit nu met een wat twijfelachtig gevoel m'n broodjes rookvlees te eten... Heb het wel al heel vaak gehaald daar en nooit ziek geworden, maar toch knaagt het.. Wat zouden jullie doen?
Ik zeg zelf altijd: bij twijfel, niet doen! Maar ik denk niet dat het heel erg kwaad kan. Als ze haar werk serieus neemt (wat wel zo zou zijn) wast ze haar handen regelmatig. En het vlees komt uit de koeling, toch?
Ja kwam idd uit de koeling, ging mij meer om het feit dat ze dus eerst rauw vlees vastpakt en daarna mijn niet rauwe beleg. Geen idee in hoeverre er dan bacteriën op mijn beleg zitten, aangezien je ook geen rauw vlees mag eten. Ik heb het tot nu toe ook gewoon gegeten, maar het schoot me nu ineens door m'n hoofd.
Ik vind om eerlijk te zijn niet professioneel van haar dat ze met dezelfde handen rauw vlees aanraakt om daarna jouw worstbeleg te snijden. Ik zou het niet meer willen als ik dat wist. Ze waarschuwen toch ook niet voor niets dat je vlees op een andere snijplank moet snijden dan bijv je verse sla.. Ik was ook altijd mijn mes en handen thuis tussendoor als ik wat anders ga snijden. Voor nu zal het vast geen kwaad kunnen..maar netjes van haar is t niet.
Ik heb vandaag ook ontbijtspek gekocht omdat ik het lekker vind op brood. Maar voor de verandering eens ander soort gepakt..staat er verdorie op de achterkant 'NIET GESCHIKT VOOR RAUWE CONSUMTIE'! Jee..dus toch niet zomaar te eten. Goed dat ik ff las. Nou ja dan bakken we hem op..maar t zet je wel aan het denken. Ik ga maar wat meer labels lezen geloof ik...
Lap... vandaag cake gemaakt met de kindjes en samen geproefd van het beslag. Natuurlijk helemaal niet bij stilgestaan dat daar ook rauwe eieren inzitten. Jeetje ik ben hier zoooo slecht in
Ja ik moet zeggen dat ik zelf wel echt heel goed oplost maar vandaag zei een oudere collega (zelf al oma) tegen mij dat ze van alles gegeten heeft omdat ze dat toen nog allemaal niet wisten en ze heeft 3 gezonde kinderen op de wereld gezet! Ik denk dat hier en daar een hapje likje geen kwaad kan je wil niet weten wat je allemaal onbewust al binnenkrijgt. Ik mis pate zoooo erg mijn vk zegt max 1 boterham per dag maar toch eet ik het niet.