Mijn vriend is bakker en ik ben hobby bakster...en uit nieuwschierigheid opzoek naar lekkere soorten gebak. In de bakkerij merk je dat alles met slagroom het prima doet. Maar als hobbybakster kan je natuurlijk heel veel met fondant, om zo een mooie persoonlijke taart te maken. Bij ons waren altijd kasteeltjes erg gewild, vanwege de marsepein. Tegewoordig heb ik een citroen kwark , met cake laag en likuur...dat erg in trek is hier! Mijn vraag is dus, welk gebaksoort heb jij het liefst? Evt met eigen recept
Kruisbessenschuimvlaai, heerlijk dat eiwitschuim op een zoetzure vlaai.ook een goede kruimelpuddingvlaai gaat hier op verjaardagen er snel Door heen. chocoladetaart.in verschillende vormen.als die maar lekker smeuïg is. Eergisteren heb ik zelf een honingcake met parelsuiker erop gemaakt, ook erg lekker. Mocca hazelnootschuim. En ik kan zo nog wel even doorgaan.
Bossche bol/moorkop. Als er chocola en slagroom op zit (en evt fruit) dan mag je me snachts al wakker maken
Browniieeee in alle soorten en maten, wel zelfgebakken . Mijn favorieten? Cheesecakebrownies met frambozen, oreo-brownie...(recepten op mijn blog). Ook een goede zelfgebakken cake (maar die zijn er niet zoveel), heerlijk. Yoghurt-citroencake met zoetzuur citroenglazuur En alle andere taarten met chocola, haha. Ook zelfgebakken taarten met fruit zijn goed. Ik ben niet van de 'traditionele' slagroomtaart, mokkaschnitt etc. Vlaai ook niet. Eigenlijk het meeste wat je bij de bakker/Hema koopt vind ik tegenvallen.
Ik ben de afgelopen jaren steeds meer van bavarois van bijvoorbeeld aardbeien. Of kwark gebakje, hmmm...
Bij de bakker haal ik of een kersenvlaaitje of een moorkop of een stukje advocaat vlaai. Zelf maak ik altijd monchou taart met kersen op deze manier: wat cacao door het witte gedeelte geroerd en dan met pure chocola schaafsel bovenop, vind dat zó heerlijk
Hazelnotenschuimtaart, mokkapunt, nougatine, witte chocolade cheesecake, worteltaart met glazuur, tompouce aRGH. Mijn maag knort. Ik geloof dat mijn tijd vd maand er aan komt
Fruittaart met zo weinig mogelijk slagroom en alle soorten clafoutis vind ik wel lekker. Cake bak ik liever zelf, alles uit de winkel (zelfs een bakker) is te droog.
Ik heb in een bakkerswinkel gewerkt en in onze pauzes genoten we vaak van een gebakje. Lust echt bijna alles volgens mij. Moorkoppen, slagroompunten, kwarkpunten, hazelnootschuimgebak, aardbeienvlaaitjes, bananensoezen, chipolata. Waar ik voor paste waren de vruchtengebakjes, bah.
Monchou en kwarktaart. En hoewel de marsepein/fondant taarten er vaak heel mooi uitzien, vind ik ze niet te eten... slagroom mogen ze van mij ook houden.