volkoren of spelt?

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 25 aug 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dappertje Dik

    Dappertje Dik Niet meer actief

    Ik snap de vraag ook niet, ik vind het net zoiets als: een Corsa of een Volvo.:(

    Mijn antwoord is: volkorenspelt.
     
  2. Tooto

    Tooto Niet meer actief

    Hier meestal volkoren, heel soms spelt en heel soms van dat hele donkere brood omdat ik dat erg lekker vind
     
  3. Amaranth

    Amaranth Niet meer actief

    Volkoren tarwebrood en volkoren speltbrood. Qua smaak liever volkoren tarwebrood, vooral als ie nog warm is en dan met een beetje roomboter.. blijer kun je me bijna niet maken ;)
     
  4. tuc

    tuc Niet meer actief

    nou de meesten snappen mijn vraag toch prima;)
    Maar de vraag was dus tussen gewoon volkoren of de spelt variant...
     
  5. Twingia

    Twingia Fanatiek lid

    7 dec 2013
    1.151
    1
    38
    thuis dingen doen, met de kinderen knuffelen.
    Friesland
    Dit,
     
  6. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.175
    4.488
    113
    Wij eten allerlei soorten brood, spelt zou beter zijn maar als je dit in de winkel koopt gebruiken ze alsnog vaak andere granen naast spelt om het te maken, dus koop ik ook lekker gewoon volkoren, meergranen of haver brood! Wit brood komt hier zelden in huis, vaak alleen als stokbrood.
     
  7. Jessie80

    Jessie80 VIP lid

    3 okt 2009
    6.203
    266
    83
    Volkorenbrood. Ik ben een beetje allergisch voor hypes, dus heb gewoon nog nooit spelt-volkorenbrood geprobeerd.
    Wel uit overtuiging (dat het gezonder is) volkorenbrood en volkorenpasta overigens.
     
  8. Islah

    Islah Niet meer actief

    Hier dus ook. spelt at ik (bij m'n moeder thuis) vòòr de hype, en ik was blij om weer gewoon op tarwebrood over te stappen toen ik uit huis ging. Wat vond ik die spelt smaakloos vergeleken met gewone tarwe.
    Ik vind het ook wel apart dat veel mensen nu 'ineens' niet meer tegen gewone tarwe kunnen nu met die spelthype, maar er jaren voor de hele hype er geen last van leken te hebben.
     
  9. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Wij eten altijd volkorenbrood. Ik maak ook wel eens zelf zuurdesembrood, dat vind ik heerlijk.
     
  10. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.179
    10.724
    113
    Hier gewoon volkoren van tarwe, vaak van dat lekkere donkere meergranenbrood. Ik verdraag het prima en zie dan ook niet de voordelen van spelt in mijn geval. Vind het ook minder lekker.
    Vroeger als mijn moeder thuis kwam met nog lauw brood van de bakker, at ik zo een paar boterhammen met niks! Heerlijk!
     
  11. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.088
    10.382
    113
    Wij hebben meestal volkoren tarwe/gerstemeel brood. Mijn man vindt die het lekkerst en hij koopt het brood. Zelf vind ik het speltbrood van onze bakker ook erg lekker, maar te duur om elke dag te eten.

    Ik vind beiden even goed vullen. Merk ook verder geen verschillen.
     
  12. Islah

    Islah Niet meer actief

    Leuk zeg, het lukt mij nog steeds niet om de starter te maken helaas...
     
  13. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Ik maak mijn eigen speltbrood. Niet duur en altijd vers :D
     
  14. Islah

    Islah Niet meer actief

    Leuk om te lezen dat er hier meerdere thuisbaksters zijn!
     
  15. Martine1983

    Martine1983 Fanatiek lid

    4 feb 2014
    1.568
    1
    0
    Drenthe
    Nog nooit spelt gegeten eerlijk gezegd, ik ben ook niet van de hypes en dan vooral omdat het daardoor hartstikke duur is geworden.
     
  16. Marnatman

    Marnatman Fanatiek lid

    17 jun 2010
    2.382
    206
    63
    Man
    Bedrijfsleider
    In Grunn
    Volkoren, want spelt kan ik niet kopen voor 79 cent per brood.
     
  17. Annemeis

    Annemeis Fanatiek lid

    11 sep 2011
    2.186
    823
    113
    Heb begrepen dat het goed is om bijvoorbeeld 3 weken het ene te eten en dan 3 weken het andere, houdt je darmen goed op gang en gezond.

    Dus hier vaak een paar weken spelt en dan weer een paar weken volkoren of meergranen. Vindt t allebei heerlijk. Soms een halfje Waldkorn of lekker roggebroodje tussendoor. Echte broodliefhebber, wil ooit nog ns een broodbakmachine!
     
  18. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Ik maak van roggemeel en water een papje. Dat 1 x per dag doorroeren. Na 3 dagen ga ik hem verversen en voeden. Dus de helft weggooien en aanvullen met tarwemeel en water (gelijke hoeveelheid van wat je hebt weggegooid.)

    De binnentemperatuur moet ook ongeveer 20 graden zijn.

    Volgende week ga ik weer beginnen. Dan is de temperatuur weer lager in huis.

    Ik maak het altijd in een plastic bakje. Glas lukt hier niet goed.
     
  19. Snoeki

    Snoeki Fanatiek lid

    30 jan 2014
    2.334
    258
    83
    Hier eten we vikorn van de bakker donker tarwe/volkoren brood met zaden. Vult als een tierelier. Vorige week toevallig een keer een witbrood bij de supermarkt gehaald omdat het niet anders uitkwam. Vind dat niet zo lekker en mis dan echt mijn eigen brood.

    Tevens wissel ik af met Brinta en Fries roggebrood.

    Edit: beweegredenen waarom ik het eet. Ik vind het heerlijk en dochter moet veel vezels eten bij d'r medicijnen en dit brood van de bakker is hetgene met de meeste vezels volgens hun.
     
  20. tuc

    tuc Niet meer actief


    Nou vraag ik mij toch wel af wat dat voor brood is voor 79 cent:$
     

Deel Deze Pagina