Ik snap de vraag ook niet, ik vind het net zoiets als: een Corsa of een Volvo. Mijn antwoord is: volkorenspelt.
Hier meestal volkoren, heel soms spelt en heel soms van dat hele donkere brood omdat ik dat erg lekker vind
Volkoren tarwebrood en volkoren speltbrood. Qua smaak liever volkoren tarwebrood, vooral als ie nog warm is en dan met een beetje roomboter.. blijer kun je me bijna niet maken
nou de meesten snappen mijn vraag toch prima Maar de vraag was dus tussen gewoon volkoren of de spelt variant...
Wij eten allerlei soorten brood, spelt zou beter zijn maar als je dit in de winkel koopt gebruiken ze alsnog vaak andere granen naast spelt om het te maken, dus koop ik ook lekker gewoon volkoren, meergranen of haver brood! Wit brood komt hier zelden in huis, vaak alleen als stokbrood.
Volkorenbrood. Ik ben een beetje allergisch voor hypes, dus heb gewoon nog nooit spelt-volkorenbrood geprobeerd. Wel uit overtuiging (dat het gezonder is) volkorenbrood en volkorenpasta overigens.
Hier dus ook. spelt at ik (bij m'n moeder thuis) vòòr de hype, en ik was blij om weer gewoon op tarwebrood over te stappen toen ik uit huis ging. Wat vond ik die spelt smaakloos vergeleken met gewone tarwe. Ik vind het ook wel apart dat veel mensen nu 'ineens' niet meer tegen gewone tarwe kunnen nu met die spelthype, maar er jaren voor de hele hype er geen last van leken te hebben.
Hier gewoon volkoren van tarwe, vaak van dat lekkere donkere meergranenbrood. Ik verdraag het prima en zie dan ook niet de voordelen van spelt in mijn geval. Vind het ook minder lekker. Vroeger als mijn moeder thuis kwam met nog lauw brood van de bakker, at ik zo een paar boterhammen met niks! Heerlijk!
Wij hebben meestal volkoren tarwe/gerstemeel brood. Mijn man vindt die het lekkerst en hij koopt het brood. Zelf vind ik het speltbrood van onze bakker ook erg lekker, maar te duur om elke dag te eten. Ik vind beiden even goed vullen. Merk ook verder geen verschillen.
Nog nooit spelt gegeten eerlijk gezegd, ik ben ook niet van de hypes en dan vooral omdat het daardoor hartstikke duur is geworden.
Heb begrepen dat het goed is om bijvoorbeeld 3 weken het ene te eten en dan 3 weken het andere, houdt je darmen goed op gang en gezond. Dus hier vaak een paar weken spelt en dan weer een paar weken volkoren of meergranen. Vindt t allebei heerlijk. Soms een halfje Waldkorn of lekker roggebroodje tussendoor. Echte broodliefhebber, wil ooit nog ns een broodbakmachine!
Ik maak van roggemeel en water een papje. Dat 1 x per dag doorroeren. Na 3 dagen ga ik hem verversen en voeden. Dus de helft weggooien en aanvullen met tarwemeel en water (gelijke hoeveelheid van wat je hebt weggegooid.) De binnentemperatuur moet ook ongeveer 20 graden zijn. Volgende week ga ik weer beginnen. Dan is de temperatuur weer lager in huis. Ik maak het altijd in een plastic bakje. Glas lukt hier niet goed.
Hier eten we vikorn van de bakker donker tarwe/volkoren brood met zaden. Vult als een tierelier. Vorige week toevallig een keer een witbrood bij de supermarkt gehaald omdat het niet anders uitkwam. Vind dat niet zo lekker en mis dan echt mijn eigen brood. Tevens wissel ik af met Brinta en Fries roggebrood. Edit: beweegredenen waarom ik het eet. Ik vind het heerlijk en dochter moet veel vezels eten bij d'r medicijnen en dit brood van de bakker is hetgene met de meeste vezels volgens hun.