Armoede in NL? Hoe denk jij hierover? wat is armoede?

Discussie in 'De lounge' gestart door mamavan3meisjes, 20 aug 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Armoede is er zeker, de Linda foundation portretteerde dat heel mooi en toch waardig.

    Al denk ik wel dat 75% wat in relatieve armoede leeft zo leeft door verkeerde keuzes, verkeerde voorbeelden en een laag sociaal milieu. Wat je er ook inpompt;het wordt niet beter en ja dat treft helaas ook kinderen dus we moeten er geld in blijven pompen ieder mens die we daardoor een beter bestaan geven is het waard. Als land zijn we rijk genoeg en is een mensenleven gelukkig iets waard.
     
  2. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Nou op dat filmpje klonk hij niet echt soepeltjes.
     
  3. tuc

    tuc Niet meer actief

    ow heb alleen de foto gezien...maar als je de koning bent laat je je kind toch niet op een krakkemikkige fiets rijden:(
     
  4. mumija

    mumija Niet meer actief

    Ah joh, je hoort alleen het geklapper van die krat voorop op die steentjes. Niks mis met die fiets. Ze ziet er ook leuk uit zo. Gewoon met de spijkerbroek en sneakers haha. Hartstikke leuk voor haar.
     
  5. kris8

    kris8 VIP lid

    17 aug 2009
    8.032
    3
    36
    ik heb niet alles gelezen.. maar ik vind het erg lastig oordelen zo vanaf mijn bank op mijn macbook..
    Heb de neiging om te roepen dat in Nederland het allemaal wel meevalt vergeleken met " echt " arme landen" denk eerlijk gezegd alleen dat het grote verschil hem zit in de schaal waarop het voorkomt. Wat ook hier in Nederland zijn mensen zonder huisvesting en eten al die subsidies enzo zijn leuk, maar je moet er wel voor in aanmerking komen en weten dat het er is en hoe je dat moet regelen.

    Ik heb veel gewerkt met daklozen en mensen weten vaak gewoon niet welke wegen te bewandelen. En bovendien is Nederland zo bureaucratie
    als het maar zijn kan. Dus als je een uitkering wil heb je een I.D. nodig maar daarvoor heb je geld nodig want die moet je betalen .. maar waar moet je dat dan van betalen ??

    Echter het komt hier op veel kleinere schaal voor dan bv in Burundi daar is veel meer hulp nodig en eigen volk eerst... ik zie dat " eigen volk " dan graag als onze mede-bewoners van deze aardbol. Of discrimineer ik nu marsmannetjes...
     
  6. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Mijn ouders betaalden zolang ik studeerde mijn studentenwoning, volledige studie (incl boeken), de bijkomende kosten van mijn zorg (zorgverzekering betaalde ik wel zelf elke maand), hebben mijn rijbewijs betaald en daarnaast kreeg ik een zakcentje elke maand. Ben er absoluut niet slechter van geworden en weet dondersgoed hoe ik met geld om moet gaan. Mijn ouders zijn daar juist altijd heel bewust mee bezig geweest. Ik heb ook gewoon een bijbaantje gehad.
    Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar er zijn ook mensen met weinig geld die niet met geld om kunnen gaan. Dat komt overal voor denk ik.
     
  7. Pepijnn

    Pepijnn Fanatiek lid

    8 jul 2015
    1.835
    368
    83
    Vrouw
    #387 Pepijnn, 26 aug 2015
    Laatst bewerkt: 26 aug 2015
    Ik zeg ook niet dat het voor iedereen geldt, maar wel voor een deel. En geen bijbaantje, dat zou mijn keuze niet zijn. Hier gaan ze werken als ze 15 zijn, of ze willen of niet ;)

    Maar ik vraag me wel af hoe dat dan ging. Betaalden je ouders je kleding, telefoon en vakanties bijvoorbeeld?
    Ik heb zelf oprecht veel geleerd van mijn bijbaantjes en vind dat echt wel relevante ervaring. Heb er toendertijd ook een hele leuke vriendengroep aan over gehouden. Heb in mijn studententijd via mijn bijbaan zelfs nog een maand in Portugal gezeten bijvoorbeeld, heb echt wel toffe dingen meegemaakt. Had dat niet willen missen.
     
  8. annelie566

    annelie566 Niet meer actief

    Hier precies hetzelfde. Mijn ouders wouden dat de focus op studie lag en ze hadden ervoor gespaard, dus ik heb geen bijbaan gehad tijdens of voor studie. Mijn zorgverzekering betaalden ze ook en van m'n stufi moest ik dan boodschappen doen en uitgaan.

    Ik realiseer me ook wel dat ik het erg getroffen heb maar ik kan dus heel goed met geld omgaan. Mijn man moest alles zelf betalen en die heeft 0,0 overzicht in financiën en kan veel minder met geld omgaan dan ik.
     
  9. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.175
    35.839
    113
    Wij hebben beiden een studieschuld, wel een huis kunnen kopen (is wel een aantal jaar geleden).
    Maar mijn man heeft ook alles zelf moeten betalen en ja, ik hoop dat zeker wel anders te doen voor mijn kinderen, want makkelijk vond ik het niet, alles beginnen met schulden.
     
  10. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Ja het kan wel hoor, maar het gaat in mindering van het bedrag dat je kunt lenen, en dan komen wij er gewoon net niet.
    Maar idd ik zie het bij neven en nichten dat het gewoon wat makkelijker gaat allemaal. Daarom hopen wij ook genoeg te sparen voor in ieder geval een bijdrage aan studie, rijbewijs oid.
     
  11. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Maar hoe erg is het dat iets niet makkelijk gaat..

    Sorry maar no way dat ik de studentenwoning en rijbewijs voor mijn kinderen ga betalen.
     
  12. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Het gaat er ook niet per see om dat het makkelijker gaat eigenlijk. Maar wel dat je niet met schulden begint aan je zelfstandige leven.
    Dochters krijgen van ons geld op hun 18e, en dan mogen ze zelf zien waar het aan uitgegeven wordt, mits het enigszins nuttig is.
    Denk dat ze gewoon hard moeten werken straks!
     
  13. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Mijn belangrijkste levensles was dat je moet vechten voor je eigen toekomst, dus ben het helemaal mee eens.
    Daarnaast merkte ik dat medestudenten die niet konden werken omdat ze al hun tijd nodig hadden voor de studie, het studieniveau eigenlijk niet aankonden. Als je 7dagen per week moet leren om de studie bij te blijven benen, is de richting gewoon te hoog gegrepen..
     
  14. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Nou het kan wel invloed op je studie hebben. Mijn man was helemaal alleen toen hij studeerde omdat hij vluchteling was.
    Hij heeft overal zelf voor moeten zorgen en moest naast zijn zware studie geneeskunde ook nog eens werken. Studententijd zoals zijn mede studenten heeft hij niet gekend. Natuurlijk is hij daar ontzettend sterk door geworden, maar het is wel een loodzware tijd geweest.

    Dit wil hij niet voor onze kinderen, hij wil dat ze zich volledig kunnen richten op hun studie en ook kunnen genieten van hun studententijd. Wij zullen dan ook hun volledige studie betalen, ik wil niet dat ze hun leven dan al moeten beginnen met een schuld.
     
  15. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Maar zover ik weet is dat in een groot deel van de wereld zo dat eerste, als je in dat land uberhaupt de mogelijkheid hebt om te sturen.
    Daarna ga je werken en kan je het hier in nl toch op een gunstige manier aflossen?

    Ja dan kun je geen huis kopen op je 25ste.. is dat de issue?
     
  16. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Maar niet iedere student studeert geneeskunde en is ook nog eens alleenstaande vluchteling natuurlijk;)
     
  17. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Tja maar ik kan me voorstellen dat het voor elk persoon zwaar is om naast zijn studie te moeten werken. Het is dan gewoon erg moeilijk om tijd te vinden voor het studeren.

    Waarom zou je als kind al moeten beginnen met een schuld? Ik wil dat niet als ouder voor mijn kinderen. Ik wil niet dat ze dan al geldzorgen hebben.
     
  18. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Maar zijn we niet gewoon ook niet erg verwend?
     
  19. Eliza78

    Eliza78 Niet meer actief

    Waarom is het zo 'verkeerd' als je ouders dingen voor je betalen omdat ze daar de mogelijkheid voor hebben? Begrijp dat niet helemaal hoor.
    Ik heb zo'n jeugd gehad, maar heb daarnaast prima geleerd wat waarden en normen zijn, hoe je met respect met anderen om gaat enz. Ik vind dat dat je vormt tot wie je bent en niet of je ouders wel of niet financieel hebben bijgesprongen.
    Toen ik het huis uit ging moest ik ook alles gewoon zelf doen, maar was ik blij met wat er op financieel gebied voor me gedaan was. Daardoor hadden wij een prima start, konden we snel aan een gezin beginnen en waren er genoeg mogelijkheden voor ons, ook al waren we toen jong. Ik ben er net zo blij mee als dat ik het allemaal op eigen kracht had moeten doen. Of had ik dan trotser op mezelf moeten zijn?
    Mijn ouders hebben mij ook meegegeven dat je door hard/slim werken en ondernemen veel dingen voor elkaar kan krijgen. Gelukkig hebben mijn man en ik deze mentaliteit over genomen en staan wij precies zo in het leven.

    Of wij het zo met onze eigen kinderen gaan doen weten we nog niet. Ons gezin is heel wat groter als dat van mijn ouders toentertijd. Wij leren onze kinderen waarden en normen aan en dat niets vanzelf gaat. Dat we daarnaast misschien aardig wat voor hen kunnen bekostigen staat totaal los van de opvoeding die wij hun nu geven. Ik hoop dat ze dat van ons mee krijgen en overnemen en dat ze gelukkig mogen worden!
     

Deel Deze Pagina