Ooit hier eens een lekker groentesoep recept opgedoken. Nu zoek ik er één voor tomatensoep. Google zijn er genoeg inderdaad maar ik zoek de persoonlijke recepten Oh ja en kan ik bijv. op zaterdagochtend soep maken en pas zondagmiddag serveren?
Deze vind ik persoonlijk het lekkerst. Recept van mijn opa. Nodig: -gehakt - bouillonblokjes kip -pakje chin. tomatensoep honig - 2 blikjes tomatenstukjes - bleekselderij - wortel gehaktballetjes koken in 1900 ml water. daar 2 bouillonblokjes kip aan toevoegen. Even lekker laten trekken. pakje soep toevoegen(eerst aanmaken met koud water anders krijg je klontjes). blikjes tomatenstukjes toevoegen. Daarna de fijngesneden wortelblokjes en bleekselderij stukjes toevoegen. Klaar! Super lekker
@ lauren, is dit ook een wat zoeterige tomatensoep? Bij eetze in aalsmeer, en hollywok hoofddorp hebben ze een tomatensoep die vind ik zoooo lekker die is met alleen sliertjes en wat aan de zoetige kant. Normale tomatensoep van bv unox vind ik altijd een beetje machtig, maar die totaal niet.
Gewone tomatensoep: Water koken met twee uien, een paprika en twee bouilionblokjes (ik gebruik zelf een kruidenbuiltje zonder zout van honig) Twee grote blikjes tomatenpuree erin of naar verhouding verse tomaten. Zak soepgroenten erbij. Gewoon de goedkope uit de vriezer van 50 cent en een extra prei. 500 gram gehakt kruiden met ketjap, sambal, knoflook, paprikapoeder, cayennepeper, uienpoeder, oregano, komijn en verder vanalles wat je lekker vind. De hoeveelheden net wat meer doen dan gebruikelijk. Balletjes draaien en in de koekepan gaarbakken voor je ze in de soep doet. Twee handjes vermecelli of een mok macaroni erbij en klaar. De volgende dag is de soep juist het lekkerste omdat de smaken uit het gehakt dan goed in de soep zijn getrokken. Chines tomatensoep maak ik zo: 1 liter water 2 pakken gezeefde tomaten van 500 gram per stuk 1 blik tomatenblokjes 1 kipfilet 2 kippenbouillonblokjes 2 ui 2 tenen knoflook 6 eetlepels suiker 4 eetlepels zoete ketjap 1/2 theelepel sambal( of meer naar eigen smaak) 2 theelepels djahe 1 theelepel sereh 2 eetlepels maizena 1 handje vol mihoen Bereiding: Breng 1 liter water met de kip, bouillonblokjes, ui en knoflook aan de kook. Laat dit dan 1 tot 1 1/2 uur zachtjes pruttelen haal tussendoor de kip eruit als die gaar Haal alle ingredienten uit de bouillon. Snijdt de kipfilet in kleine stukjes. Doe zolang in een schaaltje.Voeg de pakken gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het geheel weer aan de kook. Maak in een ander schaaltje een mengseltje van suiker, ketjap, sambal, djahe en sereh. Roer dit door de soep. Roer de maizena met water tot een glad papje en voeg dit ook aan de soep toe. Voeg de mihoen toe. Laat alles nog eens 20 minuten heel zacht doorkoken. Als laatste de gesneden kip toevoegen. Tip: voor een extra gevulde soep kun je tomatenblokjes toevoegen. Tip: ipv witte suiker kun je ook donkere basterdsuiker gebruike Tip: Gembersiroop kan je ook gebruiken ipv djahe Tip: serveer de soep met bosui
ui bruinen in olie evt wat bleekselderij, tomaten in 4 gesneden ik doe ongv in totaal 1 kg tomaat erdoor heen dus als ik verse tomaat 200 g doe en dan 2 blikken gepelde tomaten erdoorheen doe dan laten koken in boullion. Gebruik zelf vaak groenten boullion van knorr.. Als het dan eenmaal gaar is, de handblender erdoorheen platpurreren en vaak is het dan een beetje dik en ik hou niet van pitjes zeef ik dat er allemaal uit
En eentje als je niet veel tijd hebt voor 2-3 personen Ingredienten 1 ui 1 teen knoflook 250 gr cherry tomaten 1-2 el olijfolie 200ml kraanwater 125ml slagroom 400gr tomatenblokjes (kan uit blik) creme fraiche pesto (kan je zelf maken met: 4 el olijfolie, 15gr bassilicum, 1 el parmazaanse kaas, 1 teen knoflook, 1 el pijnboompitten en dan alles in de mixer) ui(gesnippert) en knoflook fruiten. Daarna tomatenblokjes met water erbij en dit zacht aan de kook brengen en 20 min zachtjes laten koken Daarna slagroom toevoegen en met staafmixer kort purereren Daarna cherry tomaten toevoegen en 5 min laten koken daarna nogmaals pureren met staafmixer. Wat peper en zout toevoegen na eigen smaak. Daarna wat pesto en creme fraice in de soep en serveren!
Dit recept ken ik en is heerlijk en een aanrader. Alleen ik doe 2 kippenpoten ipv kipfilet. Vind kipfilet wat te droog, maar dat is persoonlijk.
Ja! Iemand hier uit de buurt maakt taarten, van haar hobby haar werk gemaakt zeg maar. 40 euro voor best een grote taart, en een kleine taart voor M erbij jij dan?
Laat die appelmoes maar weg dat is een fabeltje. Heb het wel eens geprobeerd maar je proeft suidelijk appelmoes ipv zoet. Dat van de gember klopt wel.
Hier is 't meestal tomaten-groentensoep. Ik snij een ajuin, het wit van een prei en 1 of 2 wortels in stukjes. Ik laat die effe aanstoven in wat boter. Daarbij een hoeveelheid water. Ik maak meestal ineens een pot van zo'n 4 à 5 liter, maar je kan evengoed wat minder maken. Per liter à 2 liter 1 groentenbouillonblokje. Kwartiertje op 't vuur laten koken. 1 à 2 blikjes gepelde tomaten in stukjes bijdoen en nog 10 minuten verder laten koken. Effe laten afkoelen en dan de soep mixen. Af en toe gooi ik er na 't mixen nog wat gehaktballetjes uit de diepvries bij. Soms laat ik het mixen achterwege. Eten we ze zo. Ik doe er bewust geen room of melk ofzo in, want dat bewaart minder lang. (En met 4 liter soep wil ik toch wel dat die een paar dagen goed blijft.)
Hij is al ruim 10 jaar overleden. En het is idd iets zoeter, maar lang niet zo zoet als bij de chinees.