Wat een onwetendheid weer. Ben je een of andere activist die achter de kudde aanloopt? Misschien jezelf eerst eens verdiepen in een onderwerp eer dat je allemaal onzin gaat lopen roepen. Mijn oom/tante zijn melkveehouders en wat een hart hebben die mensen voor hun koeien. Is ronduit beledigend wat je hier loopt te loeien.
Ik breek even in hoor... Als melkkoeien geen hormonen meer mogen, mogen vleeskoeien dat dan ook niet meer? En hoe zit dat met preventieve ab?
Groeihormonen en preventieve ab mag niet meer. Het gebeurt nog wel in de intensieve veeteelt, maar minder. Dieren die wel ab hebben gehad, hebben een wachttijd voordat ze gemolken en geslacht mogen worden. En dan wordt er ook nog streng gecontroleerd door de VWA. Als je meer garantie wil, koop je biologisch vlees of vlees uit de supermarkt met het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming.
Nee die is gewoon zo... Wij (als karnemelkliefhebbers) lusten de karnemelk van dat merk ook absoluut niet. Dat leek meer oude melk met azijn ofzo.
Ik zag een tijdje terug een programma (de Koosjere Hamvraag), ging over legbatterijen en daar zeiden ze dat er toch nog één legbatterij-fabriek in Nederland was..? Hebben ze ook gewoon gefilmd enzo. Hoe zit dat dan, als dat wettelijk niet mag?
Een koe die antibiotica heeft gehad, moet wel gemolken worden maar de melk mag niet geleverd worden ,die gooi je weg. Wij testen zelf altijd de melk van een koe die behandeld is met antibiotica na de wachttijd voordat we die melk weer mee doen in de tank. De melk die opgehaald wordt door Campina word altijd een monster van genomen, mocht er iets mee zijn , dan wordt de melk weggegooid en krijgen we een boete en moeten we de melk die ook in dezelfde tankwagen is opgehaald ook vergoeden. Dus we kijken wel uit met het medicijn gebruik. Het beter leven keurmerk is een keurmerk dat er beter gelet wordt op het welzijn van de dieren en is niet te vergelijken met het biologische vlees met het eko keurmerk.
Haha Keessie, stom van me; natuurlijk moet ze wel gemolken worden! Ik heb als kind regelmatig in de melkput gestaan, dat vraagt dan best wat inspanning om die melk gescheiden te houden van de andere melk.
gras wisselt ook van voedzaamheid dus dat zul je automatisch terug zien in de melk. voorjaar is het gras altijd vetter/voedzamer. hoe verder je richting herfst/winter gaat, hoe minder dat word.