Als je goed leest dat lees je ook dat dit ook wordt betaald aan werknemers zonder kinderen. Op mijn loonstrook staat er overigens niets over vermeld en is ook compleet nieuw voor mij.Het zal dan vast wel kloppen maar die paar rot euro's zetten ook geen zoden aan de dijk. Waar het op neerkomt is dat ook al zou de werkgever betalen voor mijn kinderopvang dat het een win win situatie is. Ik lever mijn bijdrage aan mijn werkgever en daar plukt hij/zij de vruchten van en samen leveren wij dan weer onze bijdrage aan de overheid en samenleving.
Ik voel me niet aangesproken. Ikzelf werk ook 20 tot 24u per week. Gelukkig hebben wij een lieve oma en opa die 2 dagen op hem passen. wij verdienen niet veel maar net genoeg om geen toeslagen te kunnen krijgen. Zou ik stoppen met werken voelt dat voor ons aan als profiteren want ik kan werken dus ik wil ook werken. Ik wil mijn steentje bijdragen. het zou gewoon leuk zijn als wij dan ook beloond worden op iets.
Helemaal mee eens. Wij ontvangen ook nooit enige toeslagen. Wij moeten alleen maar bijbetalen. Mijn man heeft vorig jaar veel overuren gemaakt door werken in het buitenland en dan krijg je een rekening op je mat dat je 2000 euro KOT mag terugbetalen omdat hij teveel zou hebben verdient. Je werkt je 10 slagen in de rondte en het wordt direct weer afgestraft want je mag je hele extra loonuren gewoon weer keihard inleveren bij de mensen van de belastingdienst.
Dat weet ik niet. Zou natuurlijk wel erg krom wezen. Het is overigens een artikel uit de Telegraaf dus of het nu helemaal waterdicht is valt ook over te twijfelen. Als het echt zo is dat het alleen geldt bij gezinnen waarvan 1 ouder gewoon thuis is dan klopt dat natuurlijk niet. Ze stimuleren juist om te blijven werken maar juist door deze veranderingen kun je net zo goed met zijn allen gaan thuiszitten want alles wordt toch wel voor je betaald. Dat is niet mijn gedachte want ik werk omdat ik het leuk vind om te werken maar soms is het wel erg zuur als je zowat je hele salaris mag inleveren aan kinderopvang.
Ja inderdaad. Je vraagt je soms al af waarom je werkt! Je werkt het hele jaar, oke ik parttime maar je werkt het hele jaar en je hebt het wel goed, je komt rond,... Je vraagt je daarom toch stilaan af waarom en ook voor wie je werkt. Voor jezelf? Of vooral voor anderen? Wij willen ook een beloond worden of eens iets krijgen.
Voor mij was het voordeliger om minder te gaan werken, als ik meer uur zou werken zouden wij boven een bepaalde grens komen waardoor we veel minder toeslag zouden krijgen. Hier zouden ze eens goed naar moeten kijken. Maar het begin is er...
Ik vind het echt jammer om te lezen hoe sommige mensen elkaar blijkbaar niks gunnen. Kijk eens wat verder dan alleen je eigen situatie zou ik zeggen! Mijn man betaalt ook mee aan bijvoorbeeld kot waar wij geen gebruik van maken. Evenals zorgtoeslag huurtoeslag etc. Zelf hebben we nergens recht op! Maar je hoort ons niet klagen, want dat is wat solidariteit betekent. Jammer dat het blijkbaar altijd van 1 kant moet komen.
Van de kinderopvang betaal je zelf 'maar' 1/3 over het algemeen. De rest wordt zonder jouw weten geregeld. Werkgevers betalen dit niet aan jou, maar dus door bepalde belastingen. Ik snap je best wel hoor, het lijkt ook allemaal erg krom. Daarentegen werkt mijn man minimaal 60 uur per week met uitschieters naar 80. Soms is hij weken van huis. Dat is niet fijn om dan samen een baan te hebben, want dan is de stabiele thuisbasis naar mijn idee een beetje zoek. Ja, ik heb dus bewust geen baan. Maar wil wel graag dat mijn kinderen in contact laten komen met leeftijdsgenootjes en die zijn er in mijn omgeving niet. Maar omdat mijn man zoveel werkt en zoveel bijdraagt aan de overheid en samenleving (net zo veel als een gezin dat samen 60 uur werkt) hebben wij nergens recht op. En dat is prima! Maar ik vind het vervelend dat mensen dan zeggen, als we wat krijgen, dat ze dat oneerlijk vinden Daarnaast, we leven in een ZORGmaatschappij. Dat betekend dat we voor elkaar zorgen. Dus wie wat meer heeft, betaald wat meer, wie minder heeft die krijgt wat meer. En daar waar problemen worden gezien wordt bijgesprongen. Nu is het dus blijkbaar zo dat er wat achterstand te zien is bij kinderen die thuis bij hun moeder blijven. Dan hebben we dus de zorg voor deze kinderen (niet voor hun ouders) om ze naar de peuterspeelzaal te krijgen. Dus de een krijgt zorgtoeslag of huurtoeslag. De ander kinderbijslag, kindgebondenbudget of kinderopvangtoeslag. En nu krijgen sommige kinderen dus gratis peuterspeelzaal. En bovenal is er gratis basisonderwijs (als je de vrijwillige eigen bijdrage niet meerekent) voor alle kinderen. En gratis medische zorg voor kinderen. Ik zeg niet dat dit altijd op elk vlak goed gaat, maar echt ik ben blij dat ik in Nederland woon. Ik draag dus graag mijn steentje bij en ja soms pak ik dus ook graag wat aan
Het is trouwens niet eens gezegd dat het gratis wordt. Elke gemeente mag zelf bepalen op welke manier ze het gaan regelen. Dus het kan zijn dat er een tegemoetkoming komt voor de lagere inkomens, maar het kan ook zijn dat ze het inderdaad voor iedereen gratis maken. Dan kan je bijvoorbeeld als werkende moeder je kindje een ochtendje naar de PSZ doen als je zelf thuis bent en kom je ook nog even aan jezelf toe. Fijn toch? Niet altijd direct van het negatieve uitgaan.
Misschien moeten ze in NL maar toch hetzelfde gaan doen als in BE. Waar je je kind naar school MAG brengen vanaf 2,5. Hetzij een halve dag of hele dag. Mijn dochter zal ook met 2,5 naar dezelfde school gaan als net als mijn zoon. In het begin halve dagen daarna hele dag.
Hoewel ik er het mee eens ben dat er meer geld naar de zorg en ouderen moet, vind ik het plan om alle peuters naar de opvang/PSZ te doen, niet verkeerd. Ze komen daar in aanraking met andere leeftijdsgenootjes, worden voorbereid op de basisschool, krijgen meer taalontwikkeling dan alleen thuis. Vooral voor achterstandskindjes is dit een goed plan! En het gaat om 2 dagdelen, dus in totaal 1 kleine dag. Bij de PSZ van Aiden hanteerden ze het basisschoolschema al enigszins. Dus spelen, 10-uurtje eten, werkjes maken, buiten spelen, in de kring zitten etcetera. Dus dan komt het niet rauw op je dak als je eenmaal naar groep 1 moet. Finley mag vanaf 7 oktober naar de PSZ. Die sinds de zomervakantie in de school van Aiden zit.
Maar die kindjes kunnen meestal juist al tegen een zeer gereduceerd tarief 4 dagdelen naar de psz. Hier bijv. 12,- per maand. Heel goed, omdat ze het echt nodig hebben. Maar ook voor kinderen zonder achterstand, waarbij bijv. een ouder werkt, zou het betaalbaar moeten zijn/blijven. Hier is dat nu niet bepaald het geval en zien veel mensen er dus om die reden vanaf.
Was het maar zo Ik heb voor mijn oudste (met pdd-nos) gewoon de volle mep betaald op de psz. En voor de speciale kleuterschool waar hij zat, 57 euro per maand! Terwijl de 'gewone' kindjes van dezelfde leeftijd, alleen een vrijwillige bijdrage van 29 euro per jaar betaalden op zijn oude reguliere basisschool. Mijn jongste heeft een taalachterstand, we zijn al maanden (eerst logo, daarna bezig met hulp voor hem krijgen in de zin van extra hulp op de psz of een psz gericht op kindjes met taalachterstand. Wachttijd is nu 9 maanden. Over 8 maanden wordt hij 4 Daarom juig ik dit initiatief toe! Al is het maar om mijn eigen rust maar verplichten vind ik te ver gaan, elke ouder moet dat voor zichzelf kunnen bepalen of hun kind naar de psz gaat.
Onze dochter begrijpt alles maar zegt het niet goed of praat gewoon niet, Voor haar zou 1 of 2 ochtenden denk ik erg goed zijn qua spraak Maar wij hebben geen peuter speelzaal meer, sinds 2 jaar is dit peuteropvang en hiervoor betaal je gewoon hetzelfde als kinderopvang.
Ok, ik heb geen idee over specifieke gevallen en hoe het bij jullie in de regio geregeld is natuurlijk. Maar hier in de regio is het wel zo en ik lees het ook veel hier op het forum. Daarom zei ik ook meestal. Wij moesten zelf bijna 70,- gaan betalen per maand voor een ochtend en een middag (a in totaal 6 uurtjes per week). Maar met een inkomen van een werkende ouder in de zorg was dat echt onbetaalbaar. Onze middelste sprak thuis gewoon goed, maar op de psz zei ze vrijwel niets en was ze enorm verlegen. Ze had het wel erg naar haar zin, maar was gewoon superstil. Zij heeft daarom een indicatie gekregen na haar 3e verjaardag om dus ipv twee dagdelen, vier dagdelen te gaan. Zo hoopten ze haar te stimuleren toch meer te gaan praten en dit is uiteindelijk ook gelukt. De overgang naar groep 1 was hiermee ook soepeler. Maar met die indicatie werd het wel dus meteen enorm goedkoop.
Hier heb je gelukkig nog wel de keuze tussen peuterspeelzalen of peuteropvang waarbij inderdaad hetzelfde tarief geldt als bij het kinderdagverblijf. Anders is het inderdaad echt een absurd bedrag
Ja, dat is mooi idd, dat gun ik mijn zoontje ook. Hier ook alleen mijn man die werkt trouwens en twee heel drukke kinderen, dus voor mijn (over)belasting, zou het wel fijn zijn als ze het wat sneller regelen