Wat kan ik wel en niet eten tijdens mijn zwangerschap? | Voedingscentrum Wordt afgeraden, valt onder rauwe en gedroogde vleeswaren.
Nee mag niet. Speciaal nog gemaild naar stegeman. Dat word koud gerookt dus niet verhit. Zelfde als salami, droge worst ect. Heel erg verwarring over. Sprak laatst iemand en die at wel droge worst ( mocht van haar verloskundige) maar het mag dus niet
Omdat er zoveel verdeelde meningen over zijn eet ik het heeeeeeeel af en toe. Doe wat goed voelt bij jou ..
Dit. Als ik me goed herinner droogde de slager bij ons wel de worst op temperatuur. Dus ook de bereiding verschilt. Voor de zekerheid word t afgeraden, mar doen waar je je goed bij voelt.
Het is wel rauw, maar door het zoutgehalte schijnen bacteriën veel minder kans te hebben om te overleven. Doen waar je je zelf goed bij voelt. En verhit in de maaltijd of pizza mag zeker!
Hier is door zowel de vk als de gynaecoloog gezegd dat het geen kwaad kan en je het gewoon mag eten, net als rauwe gepekelde ham. Het heeft voldoende bewerking ondergaan. Wel met mate.
De meeste soorten salami worden niet verhit waardoor het vlees weefselcysten van toxoplasma kan bevatten. Hierdoor wordt vaak vermeld dat je door het eten van salami geïnfecteerd kan raken. Dit is dan ook de reden waarom salami vaak wordt afgeraden voor zwangere vrouwen. Dit advies is echter niet helemaal juist. De weefselcysten worden namelijk ook geïnactiveerd door drogen en door zoutconcentraties hoger dan 1,1%. Salami is een gedroogde worst en bevat gemiddeld zo'n 3,5 gram zout per honderd gram salami. Theoretisch zullen de weefselcysten in salami dus geïnactiveerd worden waardoor het eten van salami geen toxoplasmose kan veroorzaken. Hierdoor kan tijdens de zwangerschap gewoon salami gegeten worden. Bron : mens en gezondheid.
Mijn vk zegt dat bewerkt vlees gewoon mag, juist door het roken en pekelen worden bacteriën gedood. Dus ik eet gewoon lekker een plakje droge worst of een boterham met 'rauwe' ham
Mag je gewoon eten. Ik at het tijdens alle 3 mijn zwangerschappen. Is bewerkt vlees dus kan geen kwaad.
Ik vroeg het ook na bij mijn vk. Het ging haar nog niet eens zo zeer om de bereiding. Pekelen met een bepaald zoutpercentage dood namelijk de bacteriën. Alleen mijn vk gaf aan dat de bacterie wel in het vel eromheen kon zitten. Dat was voor haar reden om het af te raden. Dus ik laat het dan ook voor nu staan.
Dat wist ik dus niet. Ik neem aan dat Elzasser cervelaat en snijworst daar ook onder vallen? Deze zwangerschap heb ik het al behoorlijk vaak op. Tot nog toe nergens last van gehad. Nu maar even minderen. Jammer, want ik lust het graag.
Ik denk als je het met mate eet (dus eens op een verjaardag of zo) dat het echt geen kwaad kan en dat je er ook niet te lang bij stil moet staan. Bedenk dat zo'n voedingsmiddelen een enorm bewerkingsproces doorlopen. Als het echt zo zou zijn zou Stegeman en consorten zich ook wel echt indekken met een waarschuwing op de verpakking.